Flitsmeister ambulance-melding.

Met deze tips voor Flitsmeister haal je meer uit deze verkeersapp

Flitsmeister waarschuwt je voor flitsers, maar ook voor files, ongevallen en andere verkeerssituaties. In dit artikel zetten we de beste tips voor Flitsmeister voor je op een rijtje, zodat je nog meer uit de app haalt.

Flitsmeister-tips

Je gebruikt Flitsmeister misschien wel alleen voor de meldingen van flitsers, maar er is veel meer mogelijk. De app zorgt er ook vooral voor dat je veiliger rijdt. Deze functies en mogelijkheden die de app nog beter maken kende je misschien nog niet. Gebruik wel altijd een autohouder als je Flitsmeister onderweg gebruikt.

Voor Belgische gebruikers is er de app Touring Mobilis (link), die nagenoeg identiek is aan Flitsmeister in Nederland. Bijna alle tips van dit artikel zijn daardoor ook te gebruiken in deze Belgische app en de instellingen staan ook op dezelfde plek.

#1 Automatisch starten en stoppen
Het fijne van Flitsmeister is dat je bijna geen actie hoeft te ondernemen, omdat de app vooral draait om meldingen en aanwijzingen op het scherm. Je hoeft dus niet constant tijdens het rijden knoppen aan te tikken. Om het gebruik nog makkelijker te maken kun je de app zo instellen dat hij automatisch opstart én afsluit als je respectievelijk de weg op gaat en stilstaat. De app maakt hiervoor onder andere gebruik van de bewegingssensor, zodat hij nauwkeuriger kan zien of je nog onderweg bent. Je vindt de optie via de instellingen van de app. Eenmaal ingeschakeld heb je er dus geen omkijken meer naar.

Flitsmeister automatisch stoppen.

#2 Installeer de CarPlay-app
Sinds februari 2019 heeft Flitsmeister ook een CarPlay-app. Daarmee kan je navigeren via je autoradio en verschijnen de meldingen rechtstreeks op het scherm van je autoradio. Het voordeel is dat je ook de meldingen kan ontvangen terwijl je navigeert met een andere CarPlay navigatie-app, zoals Google Maps of Apple Kaarten. Zodra je je iPhone aan je CarPlay-systeem koppelt, verschijnt de app meteen op je dashboard. Wil je hem verplaatsen? Bekijk dan onze tip voor het instellen van CarPlay-apps.

#3 Nachtmodus
Flitsmeister heeft ook een nachtmodus. Als je vaak in het donker rijdt, kan zo’n wit Voor jou-scherm nogal verblindend zijn. De nachtmodus zorgt ervoor dat het scherm niet teveel afleidt, omdat de kleuren een stuk rustgevender zijn. Je kan de nachtmodus zo instellen dat de app automatisch omschakelt, maar je kan er ook voor kiezen om de nachtmodus altijd aan te hebben staan. En goed om te weten: de nachtmodus heeft ook invloed op de weergave van de kaart in de CarPlay-versie van Flitsmeister.

#4 Voelbare signalen op Apple Watch
Flitsmeister heeft helaas geen Apple Watch-app meer, maar dat betekent niet dat je helemaal geen voordeel meer hebt aan het horloge in combinatie met Flitsmeister. De meldingen verschijnen namelijk gewoon op je horloge. Flitsmeister heeft ook een instelling om de meldingen op de Apple Watch extra voelbaar te laten afleveren. Via Geluidsopties in de instellingen van de app schakel je dit in, zodat je geen melding meer mist.

#5 Geluidinstellingen aanpassen
Heb je geen Apple Watch? Dan zijn er nog allerlei andere instellingen waar je je voordeel uit kan halen. Via Geavanceerde instellingen van Flitsmeister bepaal je zelf welk geluidje er klinkt bij verschillende soorten waarschuwingen. Ook stel je in hoe ver van tevoren je gewaarschuwd wordt. Voor trajectcontroles kun je bijvoorbeeld een geluidje instellen zodra je te hard rijdt. Hierdoor weet je zeker dat je je gemiddelde snelheid op het traject laag houdt en hoef je niet telkens naar het scherm te kijken.

Flitsmeister geluidsinstellingen.

#6 ETA delen
Als je gebruikmaakt van de Flitsmeister navigatie, kun je via een paar tikken je ETA delen. ETA staat voor Estimated Time of Arrival en geeft dus een geschatte aankomsttijd weer. Je tikt hiervoor tijdens de navigatie op de knop rechtsonder en kiest voor Deel mijn locatie. De ontvanger ziet dan live je locatie en weet precies wanneer je op je bestemming aankomt. Meer je Flitsmeister ETA-delen lees je in ons artikel.

#7 Maximumsnelheid voor aanhanger
Rij je vaak met een aanhanger? Dan geldt er mogelijk een andere maximumsnelheid. Door in de app aan te geven hoe zwaar je aanhanger is, past de app automatisch de maximale snelheid op je route aan. Je weet dan dus altijd hoe hard je op je huidige weg mag rijden. Je vindt deze instelling bij Voertuiggegevens in de instellingen van de app.

#8 Meldingen van hulpdiensten
Flitsmeister geeft ook waarschuwingen voor ambulance en andere hulpdiensten. Hierdoor krijg je een grote duidelijke melding op het scherm dat er een ambulance nadert, zodat je vroegtijdig weet of je aan de kant moet of niet. De functie laat ook zien hoe dichtbij de ambulance ongeveer is. Het is belangrijk om snel en correct te reageren als er hulpdiensten aankomen en deze functie helpt je daarbij. Controleer of deze functie aan staat bij Geavanceerde instellingen > Hulpvoertuigen.

Flitsmeister ambulance-melding.

#9 Flitspalen beheren
Met de app kun je eenvoudig een melding maken van een (mobiele) flitser, zodat je andere gebruikers helpt en waarschuwt. Maar wist je dat je ook flitspalen kan beheren? Je ziet op een kaart een overzicht van flitspalen bij jou in de buurt. Je kan daardoor gewoon thuis vanaf de bank wijzigingen doorgeven of aangeven of een flitspaal er niet meer staat. Is er een nieuwe flitspaal bij jou in de buurt die nog niet in de app staat, dan tik je onderaan op de optie Flitspaal toevoegen.

#10 Steunen met Pro
Ben je erg blij met Flitsmeister en heb je al flink wat geld bespaard dankzij de flitswaarschuwingen? Je kan Pro-gebruiker worden voor €8,99 per jaar. Je schakelt daarmee ook meteen de advertenties uit en je kan bij je account een eigen profielfoto uploaden. De makers beloven ook dat je mee kan doen aan speciale acties. Je maakt een account aan via het menu linksboven. Je kan daar ook meteen je rijstatistieken bekijken.

Check ook onze eerdere artikelen over Flitsmeister en onze lijst van de beste navigatie-apps voor iPhone:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2019
Categorie Apps
Onderwerp flitsmeister