Siri Remote België

Eindelijk: Siri op de Apple TV vanaf tvOS 15.2 ook in België

Goed nieuws voor Belgische Apple TV-gebruikers: Siri is vanaf tvOS 15.2 ook beschikbaar in België op de Apple TV.

Sinds tvOS 10 kun je Siri op de Apple TV in het Nederlands gebruiken, maar Belgische gebruikers moeten het sindsdien nog altijd zonder doen. De precieze reden hiervoor is onduidelijk, maar Apple blokkeert het gebruik van Siri zolang je met een Belgisch account ingelogd bent. Lange tijd leek het gebruik van een Nederlands account de enige oplossing, maar nu komt daar eindelijk verandering in. Meerdere iCulture-lezers hebben ontdekt dat de optie Nederlands (België) toegevoegd is in tvOS 15.2 en wij hebben dat kunnen bevestigen.

Siri op Apple TV in België

Met Siri op de Apple TV kun je HomeKit-apparaten bedienen, films en series opzoeken, weersinformatie opvragen en meer. De assistent spreekt op de Apple TV niet, maar geeft de antwoorden alleen geschreven op het scherm. Met de toevoeging van de optie Nederlands (België) op de Apple TV kunnen ook gebruikers met een Belgisch account Siri gebruiken, zo meldden meerdere lezers ons. iCulture kan bevestigen dat deze optie inderdaad toegevoegd is in tvOS 15.2.

Siri op Apple TV in België.

tvOS 15.2 is nu nog alleen als beta beschikbaar voor ontwikkelaars en publieke testers. Apple heeft al reeds de Release Candidate uitgebracht. Deze versie zal gelijk zijn aan de definitieve versie, die naar verwachting volgende week uit komt. Als je daar niet op wil wachten, kun je je op de Apple TV eenvoudig aanmelden voor de publieke beta.

Bekijk ook

Publieke beta van tvOS installeren op je Apple TV doe je zo

Hoe kun je tvOS publieke beta installeren? In deze tip leggen we uit hoe je de publieke beta voor Apple TV en de beta voor ontwikkelaars kunt installeren.

Het is door de komst van Siri op de Apple TV in België ook mogelijk om de dicteerfunctie te gebruiken, bijvoorbeeld voor het invoeren van zoektermen.

Het is niet duidelijk waarom Apple zo lang gewacht heeft met het introduceren van Siri in België op de Apple TV. Op de iPhone, iPad en Mac werkt Siri al jarenlang in het Belgisch Nederlands, al is de Vlaamse stem sinds iOS 15 ineens verdwenen. Ruim anderhalf jaar geleden deelden we op iCulture nog een trucje waarmee je als Belgische gebruiker toch Siri op de Apple TV kon gebruiken, door een extra Nederlands account aan te maken en vervolgens te wisselen naar je Belgische account. Met ingang van tvOS 15.2 is dat trucje dus niet meer nodig. De komst van Siri op de Apple TV in België valt samen met Nederlandse Siri op de HomePod, dat met HomePod software-update 15.2 ook mogelijk is. Daar is ook Nederlands (België)/Vlaams als optie te kiezen, hoewel de echt Vlaamse stem ontbreekt.

Bekijk ook

HomePod mini nu snel in Nederland? Siri vanaf 15.2 ook in Nederlands op de HomePod (mini)

Vanaf software-update 15.2 kan de HomePod eindelijk Nederlands. Apple voegt dit toe een de aankomende software-update. Het lijkt er daardoor op dat de speaker zeer binnenkort ook in Nederland te koop is, zo ontdekte iCulture.

In onze algemene tip over Siri op de Apple TV lees je over de mogelijkheden en de andere methode om het in België werkend te krijgen.

Bekijk ook

Zo werkt Siri op de Apple TV: dit kun je allemaal vragen

Siri werkt op de Apple TV, zodat je vragen kan stellen en films en series kunt opzoeken. In deze tip lees je hoe Siri op de Apple TV werkt, hoe je het instelt en wat je kunt vragen.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.