Apple TV 4K met Siri Remote 2022

Gerucht: ‘Nieuwe Apple TV met snellere chip verschijnt in eerste helft 2024’

Apple zou volgens een bron werken aan een nieuwe Apple TV met een snellere chip, die in de eerste helft van 2024 verschijnt. Maar wat biedt deze Apple TV nog meer?

Het is nog maar een paar maanden geleden dat Apple de Apple TV 4K 2022 uitbracht, waar niet alleen een veel snellere chip in zit maar die ook een veel lager prijskaartje heeft. Op korte termijn hoeven we dan ook geen nieuw model te verwachten, maar Mark Gurman van Bloomberg zegt dat Apple wel een nieuw model in voorbereiding heeft. Volgens de bron komt de nieuwe Apple TV in de eerste helft van 2024.

‘Nieuwe Apple TV 2024 krijgt snellere chip’

De bron zegt niet om welke chip het gaat, maar het lijkt waarschijnlijk dat het hier gaat om een A16- of A17-chip. De huidige Apple TV heeft een A15-chip en momenteel is de A16-chip van de iPhone 14 Pro de nieuwste versie. Maar in september wordt de iPhone 15 met A17-chip verwacht, wat dus op het moment dat de nieuwe Apple TV in 2024 verschijnt de snelste A-chip is. Maar het is nog de vraag op welke manier de Apple TV profiteert van deze snellere chip. Ondersteuning voor 8K hoef je in ieder geval nog niet te verwachten.

Apple TV 4K vergelijking: 2022 vs 2021

Andere verbeteringen voor deze Apple TV 2024 zijn nog niet bekend. De bron zegt in ieder geval wel dat de Apple TV het huidige design behoudt. Voor de huidige Apple TV 2022 heeft Apple het ontwerp iets aangepast, want hij is een stukje kleiner dan het voorgaande model doordat er geen actieve ventilatie meer in zit. Maar een nog kleinere Apple TV of een Apple TV in de vorm van een hdmi-stickje hoef je niet te verwachten.

Apple werkt aan meerdere nieuwe apparaten voor de smart home, allemaal gepland voor 2024 of later. Zo schreven we eerder over een gecombineerde Apple TV en HomePod in één en komt er een iPad-achtig smart display aan, voor bediening van je HomeKit-accessoires.

Bekijk ook

'Apple werkt aan iPad-achtig slim scherm voor smart home-bediening'

Volgens een betrouwbare bron werkt Apple aan een of meerdere smart displays voor het bedienen van je smart home. Het is een iPad-achtig apparaat dat je aan de muur zou kunnen bevestigen.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.