‘Apple werkt nog steeds aan gecombineerde HomePod en Apple TV met camera’

Apple werkt aan een nieuw product dat de Apple TV en HomePod-speaker combineert, zo schreven we twee jaar geleden al. Het gaat om een nieuw apparaat voor aan je televisie, met daarin ook een HomePod-speaker en een camera voor videobellen. Volgens een bron werkt Apple hier nog steeds aan.

Update 19 januari 2023: Dezelfde bron komt voor de derde keer met het gerucht dat Apple werkt aan een combinatie tussen de HomePod en Apple TV met camera. Volgens Mark Gurman van Bloomberg is dit project nog steeds gaande, al zou Apple wel tegen problemen aangelopen zijn tijdens de ontwikkeling. Oorspronkelijk had dit product volgens de bron dit jaar moeten verschijnen, maar dat lijkt er nu niet meer van te komen. Maar Apple heeft de combinatie van een Apple TV en HomePod met camera nog niet opgegeven.


Update 19 april 2022: Het is alweer een jaar stil rondom de mogelijk nieuwe Apple TV en HomePod-combinatie, maar dat betekent gelukkig niet dat er niet meer aan gewerkt wordt. In het Q&A-deel van zijn nieuwste nieuwsbrief schrijft Mark Gurman dat hij nog steeds denkt dat er een nieuwe HomePod aan komt, gecombineerd met een Apple TV en ingebouwde FaceTime-camera. Het nieuwe product zou een belangrijke rol krijgen in Apple’s smart home-lineup, waarbij de HomePod mini’s fungeren als surroundspeakers en kleinere speakers rondom het huis. Het is nu al mogelijk om HomePod mini’s te gebruiken als speakers voor je Apple TV, maar dit kan nu nog niet gecombineerd worden met de originele grote HomePod als basisspeaker. Het lijkt erop dat de Apple TV en HomePod-combinatie een soort soundbar voor je televisie wordt.

Overigens denkt Gurman niet dat Apple nog werkt aan een nieuwe losstaande grote HomePod, als opvolger van het origineel uit 2018. Wel zou Apple een nieuwe versie van de HomePod mini uit kunnen brengen, maar wat daar dan nieuw aan is en op welke termijn we dat kunnen verwachten, is niet duidelijk. Het lijkt onwaarschijnlijk dat deze spoedig komt, aangezien Apple de eerste HomePod mini net in Nederland en België uitgebracht heeft. Wellicht dat we dus ergens volgend jaar meer hierover horen, net als de gecombineerde Apple TV en HomePod.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 12 april 2021

De Apple TV werd door Apple jarenlang gezien als een hobbyproject, maar maakt sinds tvOS deel uit van Apple’s brede assortiment van producten. Toch is het de laatste tijd flink stil rondom de Apple TV, al zou Apple op korte termijn wel een nieuw model uitbrengen. Tegelijkertijd stoeit Apple ook nog met de HomePod, waarvan de grote versie inmiddels uit het assortiment gehaald is. Volgens Bloomberg is Apple bezig om de twee producten te combineren tot één product. Het nieuwe product moet een boost geven aan Apple’s smart home-strategie.

‘Apple werkt aan Apple TV met ingebouwde HomePod-speaker en camera’

Bloomberg baseert zich op informatie van bronnen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van dit nieuwe product. Het zou gaan om een combinatie van het Apple TV-kastje met een HomePod-speaker. Hier zit ook een camera bij waarmee je kan videobellen via de aangesloten televisie. Ook zitten er andere smart home-functies in. Alle functies die je kent van de huidige Apple TV (zoals videostreaming), zit ook in dit nieuwe apparaat.

FaceTime op Apple TV

Het is niet helemaal duidelijk welke smart home-functies het apparaat nog meer biedt. Het is bovendien nog onzeker of het product er ook daadwerkelijk komt. De ontwikkeling bevindt zich nog in een vroege fase en functies kunnen nog wijzigen. Het is daarom ook niet duidelijk hoe het apparaat eruit gaat zien en hoe de camera precies verbonden is. Het product is totstandgekomen doordat Apple in 2020 de teams van de HomePod en Apple TV gecombineerd heeft tot één team. Ze werken daardoor nauwer met elkaar samen.

Eerder waren er al geruchten dat Apple een HomePod met scherm en camera in ontwikkeling heeft. Dat is een soort iPad gecombineerd met een HomePod-speaker. Ook nu beaamt Bloomberg dat Apple dit type product in ontwikkeling heeft.

Bekijk ook

Nieuwe poging? 'Apple werkt aan HomePod met scherm en camera' [Update]

Apple heeft een speaker in ontwikkeling waar ook een scherm en camera's op zit. Maar het lijkt er niet op dat je deze snel kunt verwachten.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 19 januari: Artikel bijgewerkt dat het product nog steeds in ontwikkeling is.
  • 2022 - 19 april: Update toegevoegd aan artikel dat het nieuwe product nog steeds in ontwikkeling zou zijn.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.