iPad Air 2022 met Apple Pencil

‘Apple Pencil 3 krijgt knijpfunctie met drie verschillende acties’

De nieuwe aankomende Apple Pencil 3 krijgt mogelijk een nieuwe knijpfunctie. Dit wordt mogelijk een nieuwe manier om de Apple Pencil te gebruiken.

De kans wordt alsmaar groter dat we binnenkort de nieuwe derde generatie Apple Pencil kunnen verwachten. Er zijn inmiddels al meerdere geruchten en aanwijzingen gevonden naar nieuwe functies voor de Apple Pencil 3 en we kunnen daar nu een nieuwe aan toevoegen. In de code van iPadOS 17.5 zijn aanwijzingen gevonden naar een nieuwe knijpfunctie voor de Apple Pencil 3, zo ontdekte 9to5Mac.

9to5Mac heeft nu nog meer aanwijzingen naar de nieuwe knijpfunctie van de Apple Pencil 3 ontdekt, in de code van de beta van iOS 17.5. Het gaat daarbij niet om een knijpbeweging, maar om drie. Naast een keer knijpen zou je ook andere acties kunnen uitvoeren door hem ingeknepen te houden of door twee keer achter elkaar te knijpen. Mogelijk kun je dus drie verschillende acties uitvoeren, afhankelijk van de knijphandeling.

Daarnaast blijkt uit de code van iOS 17.5 dat er nieuwe displayfirmware is voor vier nog onbekende iPad-modellen, met productnummer iPad16,3, iPad16,4, iPad16,5 en iPad16,6. Het gaat hier vermoedelijk om twee formaten van de nieuwe iPad Pro, elk in wifi en cellular-versie. Dit lijkt te bevestigen dat de iPad Pro 2024 inderdaad een OLED-scherm krijgt, zoals volgens geruchten al maanden geroepen wordt.

We verwachten de nieuwe Apple Pencil 3 ergens begin mei, tegelijkertijd met de nieuwe iPads.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 3 april 2024:

‘Knijpfunctie Apple Pencil 3’

De bron spreekt over een nieuw “squeeze” gebaar, oftewel het maken van een knijpbeweging. Vermoedelijk krijgt de nieuwe Apple Pencil 3 sensoren die herkennen dat je in de pen knijpt. Dit zou gebruikt kunnen worden als een soort snelkoppeling voor extra teken- en schrijffuncties. Denk aan het invoegen van getekende vormen, maar bijvoorbeeld ook het plakken van stickers.

De huidige Apple Pencil 2 heeft momenteel alleen een dubbel tik-functie. Door twee keer met een vinger tegen de Apple Pencil te tikken, kun je wisselen tussen bijvoorbeeld een pen en een gum. Je hoeft dan niet handmatig met de Apple Pencil op een gummetje te tikken om vervolgens iets te wissen: twee keer met je vinger tegen de pen tikken is voldoende. De nieuwe knijpfunctie zou op een soortgelijke manier kunnen werken.

9to5Mac zegt dat Apple ook de interface voor het koppelen van een Apple Pencil vernieuwd heeft, bedoeld voor nieuwe nog niet-bestaande hardware.

Nieuwe Apple Pencil binnenkort

De nieuwe Apple Pencil 3, ook wel de derde generatie Apple Pencil, wordt al met al binnenkort verwacht. Apple kondigt die vermoedelijk tegelijkertijd met de nieuwe iPad Pro 2024 en/of iPad Air 2024 aan. Of beide nieuwe iPad-modellen met deze nieuwe Apple Pencil gaan werken, is nog niet duidelijk. Ook weten we niet of huidige iPad-modellen die met de Apple Pencil 2 werken, geschikt worden gemaakt voor de nieuwe Apple Pencil 3.

Andere functies die we verwachten, is ondersteuning voor de Zoek mijn-functie. Er was al eerder een gerucht over de Apple Pencil 3 dat daarop wijst, evenals de ondersteuning voor magnetische schrijfpunten.

Bekijk ook

'Apple Pencil 3 krijgt Zoek mijn-functie voor gemakkelijker terugvinden'

In dit artikel verzamelen we alle geruchten over de Apple Pencil 3, een mogelijke toekomstige tekenpen van Apple. Er wordt gesproken over een Zoek mijn-functie en magnetische punten, zodat je gemakkelijker de schrijfpunt kunt wisselen voor verschillende tekentaken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2024 - 10 april, 08:38: Artikel bijgewerkt met meer ontdekte acties voor de knijpfunctie.

Apple Pencil

Apple Pencil is de tekenpen voor je iPad. Er zijn drie modellen: de eerste generatie (2015), tweede generatie (2018) en Apple Pencil met usb-c (2023). Na het koppelen met herkent de iPad kun je beginnen met notities maken en tekenen op het scherm. De iPad herkent elke beweging van de Apple Pencil en laat de lijnen realtime op het scherm zien. De Apple Pencil is oplaadbaar en is via Bluetooth verbonden met je iPad.

Apple Pencil

Reacties: 1 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.