Apple Pencil hover

‘Apple Pencil 3 krijgt Zoek mijn-functie voor gemakkelijker terugvinden’

In dit artikel verzamelen we alle geruchten over de Apple Pencil 3, een mogelijke toekomstige tekenpen van Apple. Er wordt gesproken over een Zoek mijn-functie en magnetische punten, zodat je gemakkelijker de schrijfpunt kunt wisselen voor verschillende tekentaken.

De Apple Pencil krijgt voor het eerst Zoek mijn-ondersteuning. Dit blijkt uit code van de iOS 17.4 beta, die gisteren is verschenen. Gebruikers kunnen op die manier hun verloren Apple Pencil gemakkelijker terugvinden. Dit is vergelijkbaar met de huidige AirPods en AirTags. Mogelijk zit er ook Ultra Wideband-technologie in voor nauwkeurig zoeken, maar daar zijn nog geen aanwijzingen voor gevonden. Ook is het mogelijk dat je alleen de laatst bekende locatie op de kaart te zien krijgt, net als bij de Wallet-cases.

De iPadOS 17.4 beta bevat ook een nieuwe versie van de PencilKit API, die ontwikkelaars kunnen gebruiken om apps geschikt te maken voor Apple Pencil. Mogelijk zitten er nieuwe functies in waarvoor nieuwe hardware nodig is. Apple zou hebben gewerkt aan nieuwe accessoires voor de aanstaande iPad Pro. Die wordt in de loop van maart verwacht.

In 2023 verscheen er een nieuwe Apple Pencil, maar die kreeg de naam ‘Apple Pencil met usb-c’ en werd niet de derde generatie Apple Pencil genoemd. Dit suggereert dat er nog steeds een nieuw model in ontwikkeling is.

‘Apple Pencil 3 met magnetische punt’

Eerder werd gesuggereerd dat de Apple Pencil 3 zou worden voorzien van magnetische punten. Dit gerucht is afkomstig van geruchtenlekker Majin Bu op X. De verschillende magnetische punten kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld schilderen en technisch tekenen. De bestaande Apple Pencils zijn voorzien van een schrijfpunt met schroef, die vervangen kan worden als de punt na verloop van tijd slijt. Apple biedt vervangende schrijfpunten aan en daarnaast is er een klein aanbod van schrijfpunten gemaakt door derde partijen. Deze hebben wel verschillende eigenschappen en hardheden, terwijl de punten van Apple maar in één variant bestaan.

Volgens het bericht van Majin Bu is de magnetische punt bedoeld om ze gemakkelijk te vervangen. Eerdere patenten van Apple beschrijven al een dergelijk idee, waarbij de eigenschappen van de stylus zijn aan te passen door een andere schrijftip te plaatsen. Ook zou de punt sensoren kunnen bevatten, bijvoorbeeld voor het meten van kleur. Je zou dan met de styluspunt een gordijn of geschilderd muurtje kunnen aanraken en de Apple Pencil neemt de kleur over, zodat je het kunt gebruiken in een interieurontwerp.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Bekijk ook

Zo werkt de Apple Pencil hover-functie op de iPad Pro

De nieuwste iPads Pro bieden een nieuwe hover-functie. Dit houdt in dat de Apple Pencil al op een afstand van 12mm van het scherm herkend wordt. Je krijgt dan een stipje op het scherm te zien. Hoe het werkt en waarom je het zou willen gebruiken, lees je hier!

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 16 oktober: Artikel bijgewerkt na gerucht over mogelijke aankondiging Apple Pencil 3.

Apple Pencil

Apple Pencil is de tekenpen voor je iPad. Er zijn drie modellen: de eerste generatie (2015), tweede generatie (2018) en Apple Pencil met usb-c (2023). Na het koppelen met herkent de iPad kun je beginnen met notities maken en tekenen op het scherm. De iPad herkent elke beweging van de Apple Pencil en laat de lijnen realtime op het scherm zien. De Apple Pencil is oplaadbaar en is via Bluetooth verbonden met je iPad.

Apple Pencil

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.