Apple Music Sing karaoke op Apple TV, iPad en iPhone

Apple Music krijgt karaokefunctie: dit is Apple Music Sing

Apple Music krijgt iets nieuws. Later deze maand voegt Apple de functie Apple Music Sing toe. Zoals de naam al zegt, kun je daarmee meezingen met je favoriete hits.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Sinds een aantal jaar heeft Apple Music al meescrollende songteksten. Daarmee is het heel eenvoudig om mee te zingen met de tekst, omdat precies op het goede moment de tekst in beeld komt van het nummer. Maar Apple gaat nu nog een stap verder. Vandaag is bekendgemaakt dat Apple Music een nieuwe Sing-functie krijgt. Je krijgt daarmee meer mogelijkheden om mee te zingen, onder andere met aanpasbare vocalen.

Update 8 december: Inmiddels is duidelijk dat Apple Music Sing met ingang van iOS 16.2, iPadOS 16.2 en tvOS 16.2 beschikbaar komt voor gebruikers. In onze tip lees je hoe karaoke op Apple Music dankzij Apple Music Sing werkt.

Bekijk ook

Zingen maar: zo werkt de karaokestand van Apple Music

Je kunt karaoke doen met Apple Music dankzij de functie Apple Music Sing. In deze tip laten we zien wat je hiervoor nodig hebt, hoe je mee kan zingen met de muziek in Apple Music en welke mogelijkheden er zijn.

Apple Music karaoke met Sing

Apple Music Sing bestaat uit een aantal functies en is in feite een uitbreiding op de bestaande songtekstenfunctie. Allereerst kun je de vocalen van een liedje aanpassen. Je kan meezingen met de stemopname van de oorspronkelijke artiest, maar ook het geluidsniveau van de vocalen naar beneden bijstellen zodat je eigen gezang de boventoon voert. Volgens Apple is het zelfs mogelijk om vocalen te mixen met miljoenen nummers uit de Apple Music-bibliotheek.

Apple Music Sing karaoke op Apple TV, iPad en iPhone

De songteksten zullen ook meer animaties vertonen. Behalve dat ze meescrollen, dansen ze nu ook als het ware op het ritme van de vocalen. En als je meer van de achtergrondzang bent, dan vind je met Apple Music Sing ook de songteksten van het achtergrondkoor, die apart getoond worden van de overige vocalen.

Tot slot bevat Apple Music Sing een aparte duettenweergave. Bij duetnummers kunnen de gezongen songteksten aan weerszijden van het scherm getoond worden, zodat het makkelijker is om mee te zingen, ieder met zijn of haar eigen zangpartij.

Apple Music Sing voor iPhone: karaokefunctie

Apple Music Sing komt later deze maand wereldwijd beschikbaar voor alle Apple Music-abonnees. Het is geschikt voor alle iPhones en iPads die de nieuwste software-updates hebben, evenals de nieuwe Apple TV 4K. Het is niet helemaal duidelijk of voorgaande Apple TV 4K-modellen de functie ook krijgen. Waarschijnlijk is de functie onderdeel van de aankomende software-updates, zoals iOS 16.2.

Meer tips over songteksten in Apple Music vind je hier:

Bekijk ook

Songteksten bekijken en bedienen in Apple Music doe je zo

Zing mee met je favoriete nummers in Apple Music! Je kunt op je iPhone, iPad, Apple TV en Mac de songteksten van een nummer bekijken. In dit artikel leggen we uit waar je in Apple Music songteksten vindt.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.