iphone-en-airpods-muziek-luisteren

Songteksten van liedjes delen in Apple Music: zo werkt het

Wist je dat je in Apple Music songteksten van je favoriete nummer heel eenvoudig kunt delen, zodat anderen kunnen meegenieten? We leggen in deze tip uit hoe het delen van songteksten werkt.

Songteksten delen in Apple Music

Het is in Apple Music mogelijk om met songteksten mee te blèren met je favoriete nummers. Het is heel eenvoudig om live de songtekst van liedjes bekijken terwijl je aan het luisteren bent. Maar hier zit ook nog een verborgen trucje in: je kunt mooie, grappige of onroerende songteksten gemakkelijk delen vanuit Apple Music met vrienden of familie en bijvoorbeeld doorsturen naar Facebook, Instagram of iMessage.

Songteksten delen van je iPhone en iPad

Van welk nummer zou je de songtekst willen delen? Speel het nummer af en volg deze stappen, zodat anderen ook van de tekst kunnen genieten:

  1. Terwijl het nummer speelt, druk je op de drie puntjes en kiest Deel songtekst…. Je kunt ook zelf eerst de songtekst bekijken door op de knop linksonder te tikken en dan het te delen stukje van de songtekst ingedrukt te houden.
  2. Scroll door de tekst naar het gedeelte dat je wil delen.
  3. Tik de teksten aan die je wilt delen.
  4. Vervolgens kun je je songtekst delen via AirDrop, Berichten, Instagram Stories of wat je maar wilt.

Apple Music songtekst delen op Instagram

Als je de tekst via Berichten of Instagram verstuurt, krijgt de ontvanger de songtekst samen met het bijpassende muziekfragment en een mooie illustratie te zien. Wanneer de andere persoon dat fragment afspeelt, zal op basis van de muziek de songtekst oplichten. Abonnees van Apple Music kunnen het liedje ook meteen luisteren, waarbij precies het stuk van het nummer afgespeeld wordt waarvan de songtekst gedeeld wordt.

Meer tips over Apple Music
Haal nog meer uit Apple Music met deze tips:

Bekijk ook

Songteksten bekijken en bedienen in Apple Music doe je zo

Zing mee met je favoriete nummers in Apple Music! Je kunt op je iPhone, iPad, Apple TV en Mac de songteksten van een nummer bekijken. In dit artikel leggen we uit waar je in Apple Music songteksten vindt.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek.

Apple Music