Songteksten van liedjes tonen in Apple Music

Songteksten bekijken en bedienen in Apple Music doe je zo

Zing maar mee!
Zing mee met je favoriete nummers in Apple Music! Je kunt op je iPhone, iPad, Apple TV en Mac de songteksten van een nummer bekijken. In dit artikel leggen we uit waar je in Apple Music songteksten vindt.

Songteksten in Apple Music

Op je iPhone, iPad, Apple TV en Mac is het mogelijk om mee te blèren met je favoriete muziek als je abonnee bent van Apple Music. De Muziek-app geeft namelijk van heel veel liedjes de songteksten weer, zodat je precies weet wat er zoal gezongen wordt of waar een liedje over gaat. Je kunt ook zoeken in songteksten. In deze tip lees je hoe de songteksten kunt bekijken en doorzoeken in op alle genoemde apparaten.

Apple Music songteksten bekijken op iPhone en iPad

Voor heel veel muzieknummers op Apple Music is de songtekst beschikbaar. Je kunt deze weergave tonen en je hoeft verder het scherm niet te gebruiken, want het scherm scrolt automatisch mee.

Songteksten lezen in Apple Music

Je activeert de songtekst-mode door op het quote-symbool linksonder te tikken bij het huidige nummer. Vervolgens kom je in een nieuwe full screen songtekst-mode. De achtergrond bestaat uit de kleuren van de albumcover die over het scherm vloeien. Zoek je graag zelf een specifiek stuk in de tekst, dan kun je zelf door de songtekst scrubben. Tik op een regel om naar dat punt in het nummer te gaan.

Om de bedieningsknoppen weer tevoorschijn te toveren, kun je onderin op het scherm tikken op de tekst die nog vaag is. Je kunt nogmaals op het quote-symbool tikken om de songteksten te laten verdwijnen.

Apple Music songteksten bekijken op de Apple TV

Apple Music is ook beschikbaar op de Apple TV 4 en nieuwer, waardoor je ook daar de teksten van een liedje op het grote scherm kunt bekijken. Zo werkt het:

  1. Open de Muziek-app op de Apple TV en speel een nummer af.
  2. Druk op de terug-knop van de Siri Remote. Er verschijnen nu boven de albumhoes meerdere opties.
  3. Selecteer het quote-symbool helemaal rechtsboven.
  4. Veeg naar beneden om het knoppenmenu te verlaten.

Lyrics van Apple Music op de Apple TV activeren

De songteksten blijven nu geactiveerd voor alle nummers (indien beschikbaar). Je kunt met dezelfde stappen de normale weergave weer terugkrijgen. Net als op de iPhone en iPad kun je ook zelf zoeken in de muziek. Dat doe je door naar beneden te vegen over het aanraak gedeelte van je Siri Remote. Klik om het punt te bevestigen.

Lyrics van muziek op de Apple TV

Op de Apple TV kun je de songteksten live laten meelopen, zodat een soort karaokemachine ontstaat. Daarvoor heb je nog een paar stappen nodig. Hoe je karaoke op de Apple TV doet, lees je in onderstaande tip.

Bekijk ook

Apple TV als karaokemachine: zo zing je mee met je Apple TV

Het is op de Apple TV makkelijker dan ooit om mee te zingen met je favoriete muziek. In een handomdraai tover je de Apple TV om tot karaokemachine. Zo werkt karaoke op de Apple TV.

Apple Music songteksten bekijken op de Mac en Windows

In de Muziek-app op de Mac en in iTunes voor Windows kan je ook de songteksten bekijken. Dit doe je als volgt:

  1. Open de Muziek-app en speel een nummer van Apple Music.
  2. Speel het nummer af en klik rechtsboven op het quote-symbool.

Songteksten op de Mac en iTunes voor Windows

Wist je dat je ook muzieknummers kan zoeken met songteksten? Dit komt van pas als je niet de titel of de artiest weet, maar wel een deel van de tekst van het nummer. In onze tip lees je hoe je dat doet.

Bekijk ook

Zo kun je zoeken naar nummers in Apple Music op basis van songteksten

Je kan in Apple Music nummers zoeken met songteksten. Dat komt goed van pas als je wel een deel van een nummer uit je hoofd kent, maar de titel of de artiest niet weet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!