AirPods 3 massaproductie

Gerucht: ‘Massaproductie AirPods 3 begint in augustus 2021’

Het kan nu niet al te lang meer duren voordat we meer zien van de AirPods 3. Volgens een bron zou de productie van start gaan in augustus van dit jaar. Eerder was er al een voorspelling dat de AirPods 3 productie in het derde kwartaal van 2021 zou beginnen.

Update 21 juli 2021: Er is al veel gespeculeerd over de release van de AirPods 3, maar ook over de start van de productie is al het één en ander gezegd. Nu beweert Nikkei dat de productie van de AirPods 3 in augustus van start gaat. Dat komt overeen met de bewering van Ming-Chi Kuo, eerder dit jaar. Die bekende Apple-analist voorspelde dat de massaproductie van start gaat in het derde kwartaal van 2021.

Met de productie in augustus is Apple mooi op tijd voor een release ergens in september, mogelijk tegelijk met de nieuwe iPhones. Apple kan echter ook besluiten om de AirPods 3 later uit te brengen. Deze nieuwe generatie krijgt in ieder geval een nieuw design, dat meer lijkt op de huidige AirPods Pro. De vraag is echter nog of de siliconen oordopjes ook op dit model nodig zijn. Lees ook ons overzicht van de recente AirPods 3 geruchten.

Oorspronkelijk artikel 15 maart 2021
Het blijkt uit een notitie aan investeerders die Kuo heeft rondgestuurd. Als de massaproductie pas in het derde kwartaal van 2021 begint, zullen ze pas later in het jaar in de winkel verschijnen. Kuo zei in november nog dat de AirPods 3 in de eerste helft van 2021 zouden verschijnen. Er waren zelfs geruchten van anderen, dat de AirPods nog deze maand aangekondigd worden. Kuo heeft doorgaans een goed zicht op de toeleveringsketens van Apple en ziet daar voorlopig nog geen massaproductie plaatsvinden.

AirPods 3 in derde kwartaal 2021

Door deze latere levering verwacht Kuo dat de verkoop van AirPods in het eerste tot en met derde kwartaal van 2021 zal afnemen met ongeveer 25 procent, naar ongeveer 55 miljoen stuks. In totaal denkt Kuo dat Apple dit jaar 78 miljoen AirPods zal verkopen, terwijl dat vorig jaar nog 90 miljoen was. De meeste huidige eigenaren van AirPods zullen wachten tot de batterij zo slecht is dat je ze niet meer goed kunt gebruiken. Bij de allereerste generatie AirPods was het probleem op een gegeven moment dat de gebruiksduur te kort werd. De batterij laten vervangen is echter geen optie; ze zijn niet te repareren of open te halen, zonder ze kapot te maken.

AirPods 3 gelekte foto

Het is nog onduidelijk of Apple stopt met de AirPods 2 als het nieuwe model op de markt komt. Kuo zegt dat Apple met een dilemma zit. Als de AirPods 2 op de markt blijven als goedkoper alternatief, dan zal dat gevolgen hebben voor de vraag naar AirPods 3. Maar als Apple alleen het duurdere nieuwe model aanbiedt, kan dat betekenen dat mensen helemaal niet kopen. Voor iPhones en Apple Watches heeft Apple daarom altijd een goedkoper model in het assortiment gehouden. Mogelijk gebeurt dat ook bij de AirPods.

Als Apple stopt met de AirPods 2, dan voorspelt Kuo de volgende verdeling in verkoopcijfers voor het jaar 2021:

  • AirPods 3: 40%
  • AirPods 2: 31%
  • AirPods Pro: 28%
  • AirPods Max: 1%

Om de verkoop van de AirPods Pro te stimuleren heeft Apple onderstaande reclamevideo uitgebracht:

Apple heeft volgens Kuo te maken met toegenomen concurrentie en verlies van marktaandeel, als het om draadloze oortjes gaat. De AirPods zijn snel populair geworden als hét product dat je moet hebben. Maar ondertussen zijn er meerdere, goedkopere draadloze oortjes op de markt en mensen zijn nu sneller geneigd om daarvoor te kiezen. Je mist dan wel een paar specifieke functies zoals snel wisselen en makkelijk koppelen, maar volgens Kuo worden deze voordelen gaandeweg teniet gedaan door de verbeterde gebruikservaring van concurrerende oortjes. De lagere prijs speelt daarbij ook mee.

AirPods 3 massaproductie

Kuo denkt dat Apple nog wel iets te winnen heeft, door hardware-innovaties in te bouwen zoals gezondheidsfuncties. Er zijn al meerdere foto’s gelekt van de vermoedelijke derde generatie AirPods. Deze wekken normaal gesproken de indruk dat de aankondiging al snel volgt. Volgens geruchtenlekker Kang zijn de AirPods 3 “ready to ship”, maar Kuo ontkent dat nu. Wie van de twee gelijk heeft? Als je je geld erop wilt inzetten is het veiliger om voor Kuo’s uitspraken te kiezen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 21 juli: Artikel bijgewerkt na nieuw gerucht over de productie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.