Thuisdeling inschakelen

Thuisdeling voor muziek gebruiken in iTunes

Met Thuisdeling kun je muzieknummers binnen hetzelfde huishouden uitwisselen. Zo kun je gemakkelijk zien welke nummers huisgenoten hebben gekocht.

Muziek die je via iTunes hebt gekocht mag je op maximaal 5 computers afspelen. Sinds iTunes 9 zit er echter een handige functie in iTunes, waarmee je makkelijker muziek tussen computers kunt uitwisselen. Thuisdeling gebruik je binnen een huishouden en deze tip legt uit hoe het werkt.

Thuisdeling voor muziek gebruiken in iTunes

Het was in iTunes altijd al mogelijk om je muziekcollectie met anderen te delen. Door Thuisdeling wordt het echter nóg makkelijk om muziek te delen met huisgenoten. Thuisdeling werkt alleen op twee computers waarop hetzelfde iTunes-account wordt gebruikt. Beide computers moeten dus geautoriseerd zijn.

Thuisdeling inschakelen

Zo schakel je Thuisdeling in:

  1. Ga in iTunes naar Archief > Thuisdeling.
  2. Schakel Thuisdeling in.
  3. Geef je Apple ID op.

Je krijgt nu toegang tot alle computers op het thuisnetwerk die met dezelfde ID werken. Je kunt hierdoor muziek van de ene Mac, iPhone of iPad afspelen op een andere Mac. Je selecteert de bibliotheek door in iTunes te kiezen voor Muziek en dan onderaan de desbetreffende gedeelde bibliotheek te kiezen.

Thuisdeling is handig wanneer jij en je partner hetzelfde iTunes-account gebruiken, zodat je bij apps maar eenmaal hoeft te betalen. Via Thuisdeling zie je precies welke items nog niet in jouw bibliotheek staan. Dat kan trouwens ook als je in de App Store-app op je iPhone of iPad naar het onderdeel Aankopen gaat.

Tip: Thuisdeling is ook geschikt om automatische downloads voor apps te activeren. Als je op meerdere apparaten hetzelfde Apple ID gebruikt voor aankopen in de App Store, dan zullen alle aangeschafte apps automatisch op al je apparaten worden geïnstalleerd. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je een gezamenlijke iPad in een huishouden gebruikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2018
Categorie Muziek
Onderwerpen itunes, muziek, thuisdeling

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes