Netflix-ondertitels aanpassen

Zo kun je de Netflix-ondertiteling aanpassen: lettertype, kleur, taal en meer

Vind je Netflix-ondertitels lastig leesbaar? Dan kun je de kleur, lettertype, effecten en uiteraard ook de taal aanpassen van de Netflix ondertiteling. Deze tip legt het uit.

Netflix ondertiteling

Vind je de ondertitels van Netflix maar moeilijk leesbaar? Dan kun je het gemakkelijk veranderen. Netflix biedt meerdere opties voor de weergave van de ondertiteling, zoals andere talen, schaduwen en omlijsting. Ook kun je een andere taal instellen. We leggen het hieronder helemaal uit. Het aanpassen van deze instellingen regel je in de profielinstellingen op de desktop. Je kunt het dus niet via de mobiele app regelen.

Netflix: ondertitels aanpassen

Het aanpassen van de Netflix-ondertiteling doe je op de desktop. Zo werkt het

  1. Ga naar Netflix.com en log in met je account.
  2. Klik op het gewenste account.
  3. Klik rechtsboven op je profielplaatje en kies Account.
  4. Blader omlaag. Bij het onderdeel Mijn profiel zie je de optie Weergave van ondertitels. Klik hierop.

Netflix ondertitels

  1. Je komt nu op een scherm waar je meerdere opties hebt om de tekstweergave aan te passen. Kies uit drie verschillende tekstgroottes, een ander lettertype, een schaduweffect, omlijsting of een andere kleur.
  2. Bovenin het scherm kun je zien hoe het lettertype eruit ziet. Kies een instelling die goed leesbaar is op het apparaat dat je wilt gebruiken, bijvoorbeeld een smart-tv of een iPad.
  3. Ben je tevreden? Dan druk je op Opslaan en controleer je in Netflix of alles naar wens is.

Netflix ondertitels instellen

Interessant weetje: op sommige smart-tv’s van Samsung blijft de ondertiteling geel, ook als je een andere kleur hebt ingesteld. Dit komt omdat deze smart-tv’s nog geen goede ondersteuning voor Netflix hebben. Samsung kiest dan de kleur die in Korea gebruikelijk is, namelijk gele ondertiteling. Onhandig, maar helaas onvermijdelijk.

Netflix: taal ondertitels wijzigen

De taal van de ondertiteling van een film of tv-serie kun je heel eenvoudig aanpassen bij Netflix. Je kunt dit doen op het apparaat waar je Netflix op kijkt, bijvoorbeeld op de iPad.

Tijdens het afspelen pas je de ondertiteling als volgt aan:

  1. Tik tijdens het afspelen op het scherm.
  2. Selecteer Audio en ondertiteling (of het spraakballonnetje). De locatie ervan is afhankelijk van je apparaat.
  3. Kies de gewenste ondertiteling, bijvoorbeeld Engels of Nederlands. De beschikbare opties zijn afhankelijk van de film.

Audio en ondertiteling aanpassen Netflix

Meer ondertiteling-tips

Lees meer tips over ondertiteling op iOS en Apple TV:
Zoek je de mogelijkheid om de ondertiteling van films in iOS aan te passen of wil je de ondertiteling wijzigen op de Apple TV? Dan bieden de volgende tips de oplossing!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!