Spotify Family-abonnement

Spotify Family: zo kun je gezinsleden toevoegen en verwijderen

Met Spotify Family luister je met de hele familie goedkoop naar Spotify. In deze tip leggen we uit hoe je bij Spotify Family gezinsleden toevoegt en verwijdert.

Spotify Family is ideaal als je met meerdere mensen naar Spotify wilt luisteren en iedereen wil beschikken over z’n eigen account. Je maakt dus je eigen afspeellijsten en favorieten, zonder dat je last hebt van andere gebruikers binnen het abonnement. Spotify Family is een van de manieren waarop je flink geld kunt besparen met Spotify, want elke persoon betaalt maar €2,50 per maand. Dat is een korting van 75%! In deze tip laten we zien hoe je gezinsleden aan Spotify Family toevoegt.


Spotify Family-abonnement

Spotify Family: handig voor gezinnen

Spotify heeft een gezinsabonnement, waarmee je voor een vast bedrag per maand met zes mensen kunt luisteren naar de muziekdienst. Iedereen heeft daarbij z’n eigen account met eigen voorkeuren. Zo kun je makkelijk met je kinderen, (groot)ouders, broers, zussen en andere huisgenoten naar muziek luisteren.

Het Spotify Family-abonnement is goedkoper dan zes losse abonnementen en zelfs goedkoper dan Spotify studentenkorting. Het kost 15 euro per maand, dus omgerekend €2,50 per persoon. Je kunt ook een Spotify Family-account afsluiten met bijvoorbeeld een studentengroep. Volgens de voorwaarden moeten de leden wel allemaal op hetzelfde adres wonen, dus let daarop bij het aanmaken van de subaccounts.

Eén persoon is de beheerder van het hoofdaccount en alleen hij/zij kan gezinsleden uitnodigen.

Spotify Family: gezinsleden uitnodigen

Om gezinsleden uit te nodigen voor Spotify Family ga je als volgt te werk:

  1. Ga op de desktop naar deze pagina en log in met je account.
  2. Klik in het linkermenu op Premium for Family.
  3. Als je beheerder bent zie je nu een optie om je Spotify Family-account te beheren.
  4. Selecteer een leeg veld en klik op Lid uitnodigen via link. Je kunt ook het Spotify-mailadres invoeren van de persoon die je wilt uitnodigen. Klik daarna op Uitnodiging verzenden.

Spotify Family-account

Je kunt maximaal 5 mensen uitnodigen waarmee je het abonnement deelt, dus inclusief jijzelf gaat het om 6 personen. Gezinsleden accepteren de uitnodiging die ze via de mail hebben ontvangen, of ze klikken op de link die je hebt toegestuurd. Vervolgens loggen ze in met hun bestaande Spotify-account (dat mag ook een gratis account zijn), of ze maken meteen een nieuw Spotify-account aan.

Heeft iemand al een Premium-account, dan kan hij/zij die annuleren. Heb je je Spotify-abonnement via de App Store afgesloten, dan wordt het iets ingewikkelder: je zult dan het lopende app-abonnement via iTunes moeten opzeggen. Onderstaande tip helpt je hiermee op weg.

Spotify Family-leden verwijderen of wijzigen

Wil je later de Spotify Family-gezinsleden verwijderen, dan kan dat op elk moment.

  1. Ga naar je accountpagina.
  2. Klik op Premium for Family in het menu aan de linkerkant.
  3. Selecteer het lid dat je wilt wijzigen en klik op Verwijderen.
  4. Je kunt ook op Dit lid wijzigen klikken om bijvoorbeeld het e-mailadres van het gezinslid aan te passen.

Meer Spotify-tips vind je hier:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!