Twitter Explore

Zo voer je groepsgesprekken op Twitter

Twitter heeft groepsgesprekken, waarbij je met meerdere personen een berichten kunt uitwisselen. Het werkt net als een normaal privégesprek (DM). In deze tip lees je hoe het werkt.

In Twitter voer je niet alleen 1-op-1 gesprekken. Je kunt ook met meerdere mensen deelnemen aan een groepsgesprek, net als bij iMessage, WhatsApp en FaceBook Messenger mogelijk is. In deze tip lees je hoe het werkt.

Twitter Explore

Groepsgesprekken in Twitter

De groepsberichten van Twitter kunnen net als bij normale DM’s zo lang zijn als je zelf wilt. Je bent dus niet gebonden aan het maximum van 140 tekens. Wel is er een maximum aan het aantal mensen dat kan deelnemen; bij de introductie was dat maximaal 20 mensen. Niet iedereen hoeft elkaar te volgen, om te kunnen deelnemen aan de chat.

Nieuw Twitter-groepsgesprek starten

Zo start je een nieuw groepsgesprek:

  1. Open de officiële Twitter-app voor de iPhone en iPad.
  2. Ga naar het tabblad Berichten. Dit is het envelopicoon, rechtsonder op het scherm.
  3. Tik rechtsboven op de knop om een nieuw bericht te starten.
  4. Vul de namen in van de personen die moeten deelnemen aan het groepsgesprek, gescheiden door komma’s.
  5. Verstuur het eerste groepsberichtje.

Groepsgesprek in Twitter

Mensen toevoegen aan Twitter-groepsgesprek

Als je al een bestaande Twitter DM-conversatie met een groep of een bepaalde persoon hebt, kun je daar nieuwe mensen aan toevoegen. Die personen krijgen wel alle eerdere berichten te zien, dus check even of je geen vertrouwelijke informatie hebt uitgewisseld. Daarna voeg je als volgt nieuwe personen toe:

  1. Open een bestaande Twitter DM-conversatie
  2. Tik op het i-icoon rechtsboven.
  3. Kies de optie Voeg leden toe.
  4. Vul de namen in van personen die je wilt toevoegen.
  5. Druk op gereed en de DM-conversatie is nu een groepsgesprek geworden.

Groepsgesprek in Twitter

Instellingen groepsgesprek wijzigen

Via het i-knopje linksboven in het gesprek kun je nog meer doen. Je kunt bijvoorbeeld:

  • Het gesprek negeren, als je vindt dat je teveel meldingen krijgt.
  • Het groepsgesprek verlaten, als je niet meer wilt deelnemen aan de groep.
  • Het groepsgesprek rapporteren, als je vindt dat er dingen besproken die niet door de beugel kunnen.

Je kunt ook via de knop Bewerk je groep een naam geven of een andere profielfoto instellen.

In onderstaande video wordt alles nog eens uitgelegd:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2017
Categorie Apps
Onderwerpen groepen, groepsgesprek, twitter