Man luistert naar Spotify

Spotify Codes scannen om muziek te delen: zo werkt het

Met Spotify Codes kun je muziek uitwisselen met vrienden. Elk nummer heeft een unieke streepjescode die je kunt scannen met je iPhone. Deze tip legt uit hoe het werkt.

Alles over Spotify-codes

Met Spotify Codes kun je gemakkelijk muziek delen aan de hand van een soort streepjescodes. Elk muzieknummer op Spotify beschikt over een unieke code en dat geldt ook voor albums, artiesten en afspeellijsten. Je scant de Spotify Codes met de camera van je iPhone en in deze tip lees je hoe dat gaat – en hoe je nieuwe codes aanmaakt.

Spotify Codes maken

Je hebt een leuk muzieknummer gevonden dat je wilt delen met vrienden. Spotify bood altijd al de mogelijkheid om het nummer te delen via WhatsApp, Facebook en allerlei andere diensten. Maar met Spotify Codes kun je ook een speciale code maken, die je als artiest bijvoorbeeld in posters en op sociale media kunt delen. Je kunt bij elk nummer, album, artiest of afspeellijst een unieke streepjescode opvragen die vrienden kunnen scannen.

Dit doe je via de desktop:

  1. Ga naar Spotify.com op de desktop en log in.
  2. Blader naar het nummer of album dat je wilt delen.
  3. Klik op de drie puntjes en vervolgens op Delen > Link naar album kopiëren.

Spotify Code maken

  1. Ga nu naar de website Spotifycodes.com.
  2. Vul de gekopieerde URL in.
  3. De code verschijnt. Je kunt dit nu delen met vrienden.

Spotify Code maken op website

Spotify Code scannen

Kom je een Spotify-code van een artiest tegen, dan kun je die scannen via de zoekfunctie in de app. Dit gaat razendsnel.

Het scannen van de code werkt als volgt:

  1. Ga naar de zoekbalk in de Spotify-app.
  2. Tik op het camera-icoon.
  3. Scan de code.

Spotify Codes

Je kunt ook geprinte codes scannen, dus dit biedt mogelijk om bijvoorbeeld muziekposters of stickers te voorzien van een rechtstreekse code naar een bepaald nummer. Een andere mogelijkheid is om de foto met code bijvoorbeeld te delen op Instagram. Het is een mooi alternatief voor de Spotify-linkjes die je voorheen moest uitwisselen.

Meer Spotify-tips
Meer tips over Spotify lees je hier:

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Informatie

Laatst bijgewerkt
juli 2021
Onderwerp
Categorie
Apps

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone of iPad. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify