Spotify Premium afsluiten.

Korting op Spotify: 8 manieren om te besparen op Spotify Premium

Nu ook studentenkorting voor MBO-studenten
Ben je op zoek naar Spotify korting, dan vind je op deze pagina allerlei manieren om geld te besparen voor Spotify Premium. Van Spotify studentenkorting, nu ook voor MBO-studenten, tot het delen van je Spotify-abonnement met anderen: zo ben je veel goedkoper uit!
iCulture Deals - · Laatst bijgewerkt:

Spotify korting: zo betaal je minder

Je betaalt elke maand voor Spotify Premium en dan is het wel zo prettig als je wat extra korting kunt regelen. Dat kan! Wij hebben uitgezocht hoe je Spotify-korting kunt krijgen en op welke manieren je het meest bespaart.

#1 Spotify studentenkorting

Studenten in Nederland en België kunnen met extra korting via Spotify luisteren. De Spotify studentenkorting geldt in tientallen landen, waar je in plaats van de gebruikelijke €9,99 per maand slechts €4,99 per maand betaalt. Dat is dus een korting van 50%. Nieuwe studenten krijgen drie maanden gratis Spotify Premium. De korting geldt als je studeert op een geaccrediteerde onderwijsinstelling op deze niveau’s:

  • MBO (sinds september 2019)
  • HBO
  • WO

Je kunt je aanmelden via de speciale pagina spotify.com/student. Tijdens het aanmeldproces moet je aanvullende gegevens verstrekken zodat Spotify kan controleren of je inderdaad aan alle eisen voldoet. Je kan maximaal vier jaar gebruikmaken van Premium voor studenten.

Studentenkorting Spotify ook voor bestaande abonnees

Studenten die al abonnee zijn (Premium of Spotify Family) kunnen ook gebruikmaken van de korting. Zij moeten dan wel eerst hun huidige lidmaatschap annuleren en kiezen voor een gratis account, zo bevestigde Spotify. Vervolgens is het mogelijk om te kiezen voor Premium met studentenkorting. De korting gaat dan in zodra de huidige looptijd voor je Premium-lidmaatschap is verlopen.

Spotify studentenkorting geldt 4 jaar

Studenten kunnen de Spotify studentenkorting maximaal drie keer verlengen. Daarmee komt de totale looptijd van de studentenkorting uit op vier jaar, zo valt te lezen in de algemene voorwaarden. Hierin geeft Spotify ook aan dat ‘een beperkt aantal’ studentenkortingen beschikbaar is ‘zolang de voorraad strekt’. Ook kan Spotify de kortingsactie op elk moment beëindigen. Het is daarnaast niet mogelijk om te betalen met prepaid-kaarten en Spotify cadeaukaarten, dus er gelden wat meer voorwaarden. Maar je profiteert wel van een mooie korting!

#2 Spotify Family: korting voor groepen

Woon je in een studentenhuis of maak je deel uit van een gezin, dan is het veel goedkoper om gebruik te maken van Spotify Family. Dit houdt in dat je met maximaal 6 personen abonnee wordt. Iedereen heeft daarbij een eigen profiel, zodat je elkaar niet in de weg zit. Je betaalt hiervoor €15 per maand dus dat is slechts €2,50 per persoon. Goedkoper kan niet! Er gelden wel wat voorwaarden om misbruik te voorkomen. Zo gaat Spotify je locatie opvragen om te voorkomen dat mensen onterecht gebruikmaken van deze optie. In de praktijk is het echter nog niet voorgekomen dat bundels stopgezet zijn.

#3 Spotify-korting via het web

Ben je ooit Spotify-abonnee geworden via de iPhone-app? Dan betaal je meer (€12,99) dan wanneer je je abonnement rechtstreeks via Spotify had afgesloten (€9,99). Dit heeft ermee te maken dat Apple 30% in rekening brengt aan appmakers. Spotify is daarom duurder via de app. Je kunt het beste je abonnement via de App Store opzeggen en via Spotify zelf je betaalde abonnement afsluiten. Sinds januari 2019 is het niet meer mogelijk om via de iOS-app abonnee van Spotify te worden, dus je betaalt automatisch de normale prijs van €9,99.

Bekijk ook

Waarom Spotify Premium duurder is in de iOS-app

Spotify Premium kost via de iOS-app €12,99 per maand en dat is duurder dan via Spotify zelf. Waarom is dat? En hoe betaal je de lagere prijs? In deze tip lees je twee manieren om te besparen.

#4 Spotify goedkoper dankzij iTunes-korting

Ben je abonnee geworden via de app en wil je niet meteen opzeggen? Dan zou je ook kunnen kiezen voor iTunes-kaarten met korting. Hou onze rubriek iCulture Deals in de gaten en scoor een korting van 10%, 15% of soms zelfs 25%.

Hou er wel rekening mee dat je inmiddels geen nieuw Premium-bundel kan afsluiten via iTunes en de App Store. Alleen als je al voor je bundel via je Apple ID betaalt, kun je profiteren van deze kortingen.

Bekijk ook

Apple-cadeaukaart of App Store- en iTunes-kaart inwisselen op de iPhone, iPad en Mac

Je hebt een Apple-cadeaukaart of App Store- en iTunes-kaart gekregen en nu wil je het tegoed inwisselen. In deze tip lees je hoe je zo'n Apple-kaart inwisselt op de iPhone, iPad en Mac en hoe het zit met cadeaubonnen van de Apple Store en Apple Premium Retailers.

#5 Spotify-korting voor nieuwe abonnees

Vaak krijg je als nieuwe abonnee wat extra korting op Spotify. Deze kortingen wisselen nog wel eens, maar denk bijvoorbeeld aan de eerste 30 dagen gratis of 3 maanden luisteren voor €0,99.

#6 Spotify korting bij PlayStation Plus

PlayStation Plus-leden krijgen 10% korting op Spotify Premium. De Spotify-korting geldt voor de lopende lidmaatschapskosten en vervalt zodra je stopt met PlayStation Plus. Je kunt kiezen uit betaling per maand, kwartaal of jaar. De prijs van €59,99 per jaar is vaak goedkoper dan andere acties, bijvoorbeeld via gamewinkels. Meer info vind je hier.

Spotify PlayStation

#7 Spotify-korting via je provider

Sommige providers geven je korting op Spotify Premium. Zo kun je bij de KPN Hussel-pakketten kiezen voor €5 entertainmentvoordeel voor Spotify. Hierdoor betaal je maar €4,99 in plaats van de gebruikelijke €9,99. Voorheen kreeg je bij een KPN-abonnement 10% korting op Spotify, maar dat vervalt per 1 april 2020.

Mogelijk geven andere providers ook kortingen op Spotify of kun je gebruik maken van datavrije muziek, waardoor je kunt streamen zonder dat je databundel op gaat.

#8 Spotify-korting per jaar

Deze tip kregen we van iCulture-lezer Cees: als je meteen voor een heel jaar betaalt krijg je soms extra korting. Je betaalt dan bijvoorbeeld maar voor 10 maanden in plaats van 12.

Soortgelijke kortingen kun je ook bij Apple Music vinden.

Meer Spotify-tips:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 maart 2020 om 17:07
Onderwerp
,
Software
iOS