apple-music-algemeen-plaatje

Zo stem je Apple Music beter af op jouw muzieksmaak

Met deze tips vult het Voor jou-tabblad van Apple Music zich met muziek die perfect bij jou past. Je zult er alleen wel even wat moeite voor moeten doen.

Apple-Music-Liken

Het Voor jou-tabblad van Apple Music vuurt dagelijks de nieuwste afspeellijsten en albumsuggesties op je af, gebaseerd op jouw muzieksmaak. Door het like-systeem van Apple Music op een slimme manier te gebruiken, zorg je ervoor dat je alleen nog muziek aanbevolen krijgt die je ook echt wilt luisteren.

‘Voor jou’: alles wat jij leuk vindt

Apple neemt de Voor jou-functie van Apple Music heel serieus, want het is het eerste wat je ziet als je de Muziek-app opent. Niet zo gek ook, want het is dé manier om binnen een paar seconden muziek op te zetten. Apple Music weet precies welke muziek jij graag hoort en als je wilt kun je de muziekdienst daar nog eens extra mee helpen, door het uitdelen van hartjes en sterretjes.

apple-music-hartje Voor-Jou-Apple-Music

Hartjes strooien

Het hartje dat je overal in de app tegenkomt speelt hierbij een belangrijke rol. Of je nu naar je eigen muziek, Beats 1 of een afspeellijst luistert, aan ieder afzonderlijk nummer kun je een hartje geven om te laten weten dat je het leuk vindt.

Ieder hartje dat je uitdeelt wordt opgeslagen en gebruikt om het Voor Jou-tabblad samen te stellen. Hoe meer je dit doet, hoe beter de albums en afspeellijsten die je te zien krijgt zullen bevallen.

Lees ook: Zo maak je een eigen afspeellijst in Apple Music.

Sterretjes voor radiostations

Bij radiostations is het hartje vervangen door een ster, die een iets andere functie heeft. Zodra je bij een nummer de optie ‘Start Station’ kiest, wordt er automatisch een ‘radiozender’ opgezet met soortgelijke nummers. Door op het sterretje te tikken kun je kiezen of je een bepaald type nummer meer of juist minder vaak wilt horen. Bij radiostations kun je dus ook aangeven welke muziek je niet leuk vindt.

Bij normale muzieknummers kan dat niet: daar zie je alleen een hartje. Verderop lees je hoe je toch kunt aangeven dat je bepaalde nummers of albums niet leuk vindt.

Radiozender-Apple-Music Apple-Music-Minder-Aanbevelen

Bij gecureerde radiostations zoals The Mixtape, On The Floor, Pop Hits en Charting Now kun je wel aangeven dat je bepaalde nummers minder vaak wilt horen, maar omdat deze radiostations voor iedereen gelijk zijn zal het uitdelen van een sterretje weinig effect hebben.

Apple kijkt ook welke nummers je luistert

Naast het hartje en sterretje weet Voor jou ook welke muziek je toevoegt aan je bibliotheek en welke nummers je van begin tot eind luistert. Maak je overigens geen zorgen over het skippen van nummers: omdat er zoveel redenen zijn om een nummer over te slaan, telt dit niet mee bij het samenstellen van de Voor jou-pagina. Dit ontdekte The Loop, door direct met Apple te spreken over de suggesties van Apple Music.

Voor Jou-content afwijzen

Via de Muziek-app op je iDevice kun je Voor jou nog wat verder tweaken. Bij iedere suggestie kun je aangeven dat je er niet tevreden mee bent, zodat je in de toekomst deze artiest minder of niet meer tegenkomt. In iTunes lijkt deze optie (nog) niet aanwezig te zijn. Suggesties afkeuren op de iPhone, iPad en iPod touch werkt als volgt:

  1. Zoek een album of afspeellijst in Voor jou die je niet kan waarderen.
  2. Druk je vinger op de albumcover en blijf hem ingedrukt houden totdat er een menu verschijnt.
  3. Helemaal onderaan kun je ‘Minder zoals dit aanbevelen’ selecteren om Apple te laten weten dat dit niet bij je muzieksmaak past.

    Samenvattend is het dus deels aan jou om ervoor te zorgen dat Apple Music de juiste muziek aanbeveelt. Leer jezelf aan om regelmatig hartjes uit te delen, en voor je het weet hoef je nooit meer zelf naar nieuwe muziek op zoek te gaan.

    Lees ook: onze uitgebreide FAQ over Apple Music.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2016
Categorieën iTunes, Muziek
Onderwerp apple music