Apple Music Voor jou-pagina.

Zo stem je Apple Music beter af op jouw muzieksmaak

Met deze tips vult het Voor jou-tabblad van Apple Music zich met muziek die perfect bij jou past. Je zult er alleen wel even wat moeite voor moeten doen.

Apple Music afstemmen op jouw smaak

Het Voor jou-tabblad van Apple Music vuurt dagelijks de nieuwste afspeellijsten en albumsuggesties op je af, gebaseerd op jouw muzieksmaak. Door het hartjes-systeem van Apple Music op een slimme manier te gebruiken, zorg je ervoor dat je alleen nog muziek aanbevolen krijgt die je ook echt wilt luisteren.

‘Voor jou’: alles wat jij leuk vindt

Apple neemt de Voor jou-functie van Apple Music heel serieus, want het heeft een apart tabblad gekregen in de Muziek-app. Dat is niet zo vreemd, want het is dé manier om binnen een paar seconden muziek op te zetten. Apple Music weet precies welke muziek jij graag hoort en als je wilt kun je de muziekdienst daar nog eens extra mee helpen, door het uitdelen van hartjes aan muzieknummers en albums. De suggesties worden er vervolgens op aangepast.

Apple Music Voor jou vernieuwd.

Op de Voor jou-pagina vind je elke dag speciale afspeellijsten en albums, maar het wordt nog persoonlijker als je kijkt naar de muziek in verschillende thema’s, die goed aansluiten op jouw muzieksmaak.

Hartjes in Apple Music

Het hartje dat je overal in de app tegenkomt speelt hierbij een belangrijke rol. Of je nu naar je eigen muziek, Beats 1 of een afspeellijst luistert, aan ieder afzonderlijk nummer kun je een hartje geven om te laten weten dat je het leuk vindt.

Apple Music Voor jou-pagina.

Ieder hartje dat je uitdeelt wordt opgeslagen en gebruikt om het Voor Jou-tabblad samen te stellen. Hoe meer je dit doet, hoe beter de albums en afspeellijsten die je te zien krijgt zullen bevallen. Naast het geven van hartjes voor muziek die je leuk vindt, kun je ook aangeven dat je een nummer niet leuk vindt. Je doet dit met een tik op een hartje met het streepje erdoorheen. Hoe meer je dit doet, hoe minder van deze muziek in het Voor Jou-tabblad verschijnt.

Wil je zien welke nummers je een hartje hebt gegeven? We hebben hierover een aparte tip gemaakt:

Hartjes voor radiostations

Ook bij radiostations kun je een hartje geven. Je krijgt dan meer of minder soortgelijke radiostations te zien in je aanbevelingen. Zodra je een radiostation start kun je op de drie puntjes rechtsonder tikken om op het hartje te drukken. Vind je iets niet leuk, dan tik je op het hartje met een streep erdoor.

Radiostations hartje geven

Bij gecureerde radiostations zoals Beats 1, The Mixtape, On The Floor, Pop Hits en Charting Now kun je aangeven dat je bepaalde nummers minder vaak wilt horen, maar omdat deze radiostations voor iedereen gelijk zijn zal het uitdelen van een sterretje weinig effect hebben.

Apple kijkt ook welke nummers je luistert

Naast het hartje en sterretje weet Voor jou ook welke muziek je toevoegt aan je bibliotheek en welke nummers je van begin tot eind luistert. Dit gebeurt overigens lokaal op je toestel, dus Apple bouwt geen profiel van je op.

Maak je overigens geen zorgen over het skippen van nummers: omdat er zoveel redenen zijn om een nummer over te slaan, telt dit niet mee bij het samenstellen van de Voor jou-pagina. Dit ontdekte The Loop, door direct met Apple te spreken over de suggesties van Apple Music.

Aangeven dat je muziek niet leuk vindt

Via de Muziek-app op je iPhone en iPad kun je Voor jou nog wat verder tweaken. Bij iedere suggestie kun je aangeven dat je er niet tevreden mee bent, zodat je in de toekomst deze artiest minder of niet meer tegenkomt. Suggesties afkeuren werkt als volgt:

  1. Zoek een album of afspeellijst in Voor jou die je niet kan waarderen.
  2. Druk je vinger op de albumcover en blijf hem ingedrukt houden totdat er een menu verschijnt.
  3. Naast het hartje staat een knop met een hartje met een streepje er doorheen. Tik hierop om de afspeellijst, het album of het nummer af te keuren.

Apple Music Voor Jou niet leuk.

Samenvattend is het dus deels aan jou om ervoor te zorgen dat Apple Music de juiste muziek aanbeveelt. Leer jezelf aan om regelmatig hartjes uit te delen, en voor je het weet hoef je nooit meer zelf naar nieuwe muziek op zoek te gaan.

Meer tips over Apple Music

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2019
Categorieën iTunes, Muziek
Onderwerp apple music