Instagram met hand en strand

Gebruik Instagram als reisgids voor je volgende bestemming

Je hebt geen reisgidsen nodig om iets te weten te komen over je volgende vakantiebestemming. Ook op Instagram kun je allerlei informatie vinden en het is vaak nog recenter. Dat hippe restaurant dat een week geleden open ging, staat wel op Instagram, maar niet in je reisgids. Deze tip legt uit hoe je het gebruikt.

Instagram is niet alleen een app voor selfies en je favoriete gerechten op te plaatsen. Je kunt het ook gebruiken om interessante informatie te krijgen over je volgende vakantiebestemming.

Instagram als reisgids

Op internet valt er genoeg te lezen over je vakantiebestemmingen en ook reisgidsen geven je veel informatie over je de plek waar je naar toe gaat. Maar die gidsen beschrijven vooral de plekken waar iedereen komt. Wil je de massa ontwijken en op zoek gaan naar bijzondere locaties, dan moet je soms flink graven in reisgidsen of contact zoeken met de lokale inwoners, iets dat niet altijd even makkelijk is.

Instagram met hand en strand

Gelukkig biedt Instagram een oplossing met de zoekfunctie. Door te zoeken op je vakantiebestemming in Plaatsen, zie je recente foto’s uit dat gebied. Door te zoeken op bepaalde trefwoorden (bijvoorbeeld #coffee) kun je zoeken naar dingen waarin jij geïnteresseerd bent. Volgens Jenna Wortham van The New York Times is het de ideale tool om interessante informatie te krijgen over je volgende vakantiebestemming. Je krijgt namelijk te zien waar gewone mensen en lokale inwoners echt naartoe gaan en de foto’s geven een (weliswaar soms wat gefilterde) indruk van wat je kunt verwachten.

Leer over de dagelijkse gebruiken van je bestemming
Uit de recente foto’s kun je enorm veel inspiratie en informatie halen. Denk bijvoorbeeld aan het weer, kledingvoorschriften, bepaalde gerechten die je echt eens moet proberen en bijzondere locaties. Door de foto aan te klikken kun je ook nog zien of de persoon er wat over heeft geschreven. Mocht je heel nieuwsgierig zijn geworden naar de ervaringen van die persoon, kan je natuurlijk altijd een berichtje achterlaten.

Lees meer over Instagram in onze uitgebreide gids of bekijk ons overzicht met Instagram-tips.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2018
Categorie Apps
Onderwerpen instagram, locatie

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram