iCulture-Playlist

Zo maak je een eigen afspeellijst in Apple Music

Iedereen heeft een eigen muzieksmaak, dus past een zelfgemaakte afspeellijst het beste bij je stijl. In deze tip leggen we stap voor stap uit hoe je een lijst maakt in Apple Music en hoe je er ook weer nummers uit verwijdert.

iCulture-Playlist

Apple Music staat vol met afspeellijsten, maar je kunt ook heel gemakkelijk je favoriete muziek bundelen in een eigen playlist. In deze tip leggen we stap voor stap uit hoe je dit doet, en hoe je nummers er ook weer uit kunt wissen.

Apple Music afspeellijst maken

Voordat je een afspeellijst wilt maken, moet je natuurlijk eerst de nieuwe Muziek-app hebben met Apple Music. Gelukkig is dit een standaard onderdeel van iOS 8.4. Ook dien je iTunes te updaten naar versie 12.2.

Nieuwe-Afspeellijst-Apple-Music Apple-Music-Afspeellijst-Maken

Zelf een afspeellijst maken in Apple Music

  1. Open de nieuwe Muziek-app en selecteer rechts onderin Mijn Muziek.
  2. Bovenin heb je nu de keuze uit Bibliotheek en Afspeellijsten, drie keer raden welke je nodig hebt.
  3. In het volgende scherm is het even zoeken naar het kleine woordje ‘Nieuw’ dat onder de lijn met ‘Alle Afspeellijsten’ staat.
  4. Nu is het aan jou om je afspeellijst een titel, foto en beschrijving te geven. Geen foto bij de hand? Geen probleem: als je dit vakje leeg laat wordt het automatisch opgevuld door een icoon dat bij de nummers in de lijst past.
  5. Je kunt nu naar hartelust nummers, complete albums en zelfs muziekvideo’s aan je playlist toevoegen.
  6. Tevreden? Tik op Gereed om de afspeellijst op te slaan.

Lees verder: Apple Music afspeellijsten delen met vrienden

Slimme afspeellijsten in Apple Music

Helaas is het in Apple Music niet mogelijk om een slimme afspeellijst te maken. Je kunt alleen een slimme afspeellijst maken met eigen nummers, die je in iTunes hebt staan.

Offline opslaan van afspeellijsten voor onderweg

Ben je van plan om je afspeellijst ook onderweg te luisteren? Vergeet dan niet om je verse afspeellijst offline op te slaan. Dit doe je door op de drie bolletjes te tikken in het overzichtsscherm van je playlist.

Selecteer vervolgens ‘Maak offline beschikbaar’ om de volledige lijst lokaal op je iDevice te zetten, zodat je niet heel je internetbundel er doorheen jaagt tijdens het luisteren naar je favoriete muziek.

Apple-Music-Playlist-Wissen Nummers-verwijderen-Apple-Music

Lees ook: Zo sla je nummers offline op met Apple Music

Nummers uit je lijst verwijderen

Toch niet helemaal blij met dat ene nummer in je zorgvuldig samengestelde lijst? In een handomdraai verwijder je hem weer:

  1. Selecteer de afspeellijst waaruit je een nummer wilt verwijderen.
  2. Tik op ‘Wijzig’ om de afspeellijst te bewerken.
  3. Achter de nummers verschijnen nu rode bolletjes, door deze te selecteren verschijnt er een ‘Verwijder’ knop achter het nummer. Hiermee verwijder je hem uit je lijst.

De volledige afspeellijst wissen doe je op een soortgelijke manier: druk op drie bolletjes onder de naam van de lijst en tik op verwijder op je lijst te wissen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2015
Categorieën iTunes, Muziek
Onderwerpen afspeellijst, apple music