Archief voor 'Foto'

insta-voorbeeld

Deze verborgen instelling maakt jouw Instagram foto's nog mooier!

iPhone-camera's maken de mooiste foto's. Het zijn foto's die je waarschijnlijk graag met anderen deelt op Instagram. Maar wist je dat de fotokwaliteit achteruit gaat bij het uploaden? Met een verborgen schakelaar kun je zorgen dat je foto's zo mooi mogelijk op Instagram terecht komen.

Huisdier herkennen met Foto's-app

Huisdieren herkennen in de Foto's-app in iOS 17

Vanaf iOS 17 kan de Foto's-app ook huisdieren herkennen. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt. Alle foto's van hetzelfde huisdier zullen bij elkaar worden getoond, net zoals bij personen het geval is.

Instagram Story

Minder data delen met Instagram: dit zijn onze 7 tips voor betere privacy

Wil je Instagram wel blijven gebruiken maar zo min mogelijk data delen? Dat kan! Met deze tips voorkom je dat Instagram je locatie kan volgen, weet waar foto's zijn gemaakt en toegang heeft tot al je andere foto's. Dit heeft wel wat beperkingen, maar ook daar hebben we een oplossing voor.

Metadata verwijderen uit foto

Locatie uit foto's verwijderen voor meer privacy: zo werkt het

Dankzij de EXIF- en locatiedata is te achterhalen waar een foto is gemaakt, op welk tijdstip en met welk type toestel. Dit kan je privacy in gevaar brengen, bijvoorbeeld omdat mensen kunnen zien waar je woont. Deze EXIF- en locatiedata kun je gemakkelijk verwijderen op de iPhone, iPad en Mac. Wij laten zien hoe dat werkt.

iPhone camera met waterpas

Zo gebruik je de waterpas in de Camera-app voor rechte foto's

Wil je een foto maken die precies horizontaal of verticaal is, dan is het lastig om te weten of je je iPhone wel op de graad nauwkeurig vasthoudt. In de Camera-app vind je daarom een handige waterpas die je daarbij helpt. In deze tip lees je hoe het werkt.

Onderwerp van foto uitlichten op de iPhone

Met dit trucje trek je een object uit foto's los van de achtergrond

De iPhone, iPad en Mac hebben een handige functie waarmee je de achtergrond uit een foto kan halen. Je kunt in een paar handelingen alleen het onderwerp uit een foto uitlichten, zonder dat je daar een speciale app voor moet installeren. In deze tip lees je hoe dit werkt.