Zo beveilig je Instagram met tweestapsverificatie

Voorkom dat je gehackt wordt

Instagram heeft de mogelijkheid om je account extra te beveiligen met tweestapsverificatie. Wij leggen je uit hoe je tweestapsverificatie in Instagram instelt.

Instagram biedt net als veel andere apps de mogelijkheid om tweestapsverificatie in te schakelen. Hiermee log je niet alleen in met je gebruikersnaam of wachtwoord, maar ook met een unieke code die naar je telefoonnummer wordt gestuurd. Dit voorkomt dat je gehackt kan worden, omdat alleen je e-mailadres en wachtwoord niet genoeg is. Wij leggen je daarom uit hoe je dit instelt in de Instagram-app.

Instagram tweestapsverificatie instellen

Nadat je ergens inlogt met je Instagram-account, heb je naast je wachtwoord ook de cijfercode die per sms naar je geregistreerde telefoonnummer gestuurd wordt. Helemaal 100% waterdicht is het systeem overigens niet, want ook sms’jes zijn te onderscheppen. Maar de kans daarop is wel erg klein.

Volg onderstaande stappen om tweestapsverificatie in Instagram in te stellen:

  1. Open Instagram en zorg dat je bent ingelogd met je account.
  2. Ga naar je profiel via de knop rechtsonder.
  3. Tik op het tandwiel bovenin om de instellingen te openen of tik op de streepjes en kies onderaan voor Instellingen.
  4. Kies voor Tweestapsverificatie of ga naar Privacy en beveiliging > Tweestapsverificatie.

Tweestapsverificatie in Instagram.

  1. Schakel Beveiligingscode verplicht stellen in.
  2. Vul, als je dat nog niet gedaan hebt, een mobiel nummer in om tweestapsverificatie in te kunnen stellen.
  3. Tik op Inschakelen in het pop-up-menu om de tweestapsverificatie te activeren.
  4. Vul de beveiligingscode die je via sms krijgt in in het daarvoor bestemde veld.
  5. Bewaar de back-upcodes die je krijgt door bijvoorbeeld een schermafbeelding te maken of door ze te kopiëren. De codes heb je nodig als je wilt inloggen en geen toegang hebt tot je telefoonnummer. Deze codes zijn te vinden bij de optie Back-upcodes ophalen.

De tweestapsverificatie is nu geactiveerd. Wil je nu inloggen, dan moet je dus ook de beveiligingscode invullen die je via sms krijgt. Je telefoonnummer is overigens niet openbaar te bekijken, maar wordt afgeschermd. Zodra je het nummer hebt toegevoegd, kun je de tweestapsverificatie alsnog instellen.

Naast je Instagram-account is het ook verstandig om je Apple ID te beveiligen. Je Apple ID heeft tweefactorauthenticatie, een extra veilige manier om te zorgen dat iemand niet zomaar in jouw account kan. In ons artikel over Apple ID tweefactorauthenticatie lees je hoe je dit inschakelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2018
Categorie Apps
Onderwerpen beveiliging, instagram, tweestapsverificatie

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram