Zo beveilig je Instagram met tweestapsverificatie

Instagram heeft de mogelijkheid om je account extra te beveiligen met tweestapsverificatie. Wij leggen je uit hoe je tweestapsverificatie in Instagram instelt.

Instagram biedt net als veel andere apps de mogelijkheid om tweestapsverificatie in te schakelen. Hiermee log je niet alleen in met je gebruikersnaam of wachtwoord, maar ook met een unieke code die naar je telefoonnummer wordt gestuurd. Vanaf nu is de nieuwe functie voor iedereen beschikbaar. Wij leggen je daarom uit hoe je dit instelt in de Instagram-app.

Instagram tweestaps

Instagram met tweestapsverificatie

Dankzij tweestapsverificatie wordt het moeilijker voor hackers om in je account te komen. Een gebruikersnaam en wachtwoord is namelijk nog goed te achterhalen, maar het sms’je naar jouw iPhone met een unieke code onderscheppen is alweer wat moeilijker. Helemaal 100% waterdicht is het systeem overigens niet, want ook sms’jes zijn te onderscheppen. Maar de kans daarop is wel erg klein.

Tweestapsverificatie in Instagram is beschikbaar voor iedereen met een Instagram-account. Volg onderstaande stappen om tweestapsverificatie in Instagram in te stellen:

  1. Open Instagram en zorg dat je bent ingelogd met je account.
  2. Ga naar je profiel via de knop rechtsonder.
  3. Tik op het tandwiel bovenin om de instellingen te openen.
  4. Kies voor Tweestapsverificatie.

Tweestapsverificatie in Instagram.

  1. Schakel Beveiligingscode verplicht stellen in.
  2. Vul eventueel een mobiel nummer in om tweestapsverificatie in te kunnen stellen.
  3. Tik op Inschakelen in het pop-up-menu om de tweestapsverificatie te activeren.
  4. Vul de beveiligingscode die je via sms krijgt in in het daarvoor bestemde veld.
  5. Bewaar de back-upcodes die je krijgt door bijvoorbeeld een schermafbeelding te maken of door ze te kopiëren. De codes heb je nodig als je wilt inloggen en geen toegang hebt tot je telefoonnummer. Deze codes zijn te vinden bij de optie Back-upcodes ophalen.

De tweestapsverificatie is nu geactiveerd. Wil je nu inloggen, dan moet je dus ook de beveiligingscode invullen die je via sms krijgt. Je telefoonnummer is overigens niet openbaar te bekijken, maar wordt afgeschermd. Zodra je het nummer hebt toegevoegd, kun je de tweestapsverificatie alsnog instellen.

Ook voor je Apple ID kun je tweestapsverificatie instellen zodat je aankopen in de App Store, de data op je toestel en nog veel meer beter beschermd zijn geweest. Hoe dat werkt, lees je in de tip hieronder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2017
Categorie Apps
Onderwerpen beveiliging, instagram, tweestapsverificatie

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram