Archief voor 'locatie'

Verdwaalde persoon

Check-in straks ook op de Apple Watch: weten wanneer iemand veilig thuiskomt [video]

Met Check-in (te vinden in iMessage) krijgen mensen een melding als je veilig bent thuisgekomen binnen de gekozen tijd. Ben je niet op tijd thuisgekomen, dan volgt er ook een melding. Check-in was al te gebruiken op de iPhone en vanaf watchOS 11 werkt het ook op de Apple Watch. Het is los te gebruiken of te koppelen aan een workout.

Google locaties volgen in Google Maps

Zo kun je Google locatiedata verwijderen

Ben je op een locatie geweest waar je liever niet meer aan herinnerd wilt worden? Google houdt alles van je bij, ook de locaties waar je bent geweest. Je kunt ervoor kiezen om deze locatiedata uit te schakelen of specifieke plekken te verwijderen. Dat kan zelfs automatisch na een bepaalde tijd.

Vrienden terugvinden op festivals

Met deze apps kun je vrienden terugvinden op festivals

Ga je deze op kroegentocht of naar een festival? Zorg dan dat je elkaar in de menigte niet uit het oog verliest. Met deze apps voorkom je dat je elkaar kwijtraakt: zo weet je altijd waar je vrienden uithangen!

Zoek vrienden: locaties van personen bekijken in Zoek mijn-app.

Je locatie delen met anderen op iPhone en iPad: zo doe je dat

Wil je je locatie delen met vrienden of familie, dan gaat dat het snelst via de Apple Kaarten-app. Maar er zijn nog meer manieren en deze tip legt uit hoe het werkt, zodat je anderen tijdelijk of continu kunt laten weten waar je bent.

Geocaching-apps

Met deze geocaching-apps voor iPhone en iPad ga je schatten vinden

Met geocaching kun je overal ter wereld gaan schatzoeken. Vind je gewoon rondwandelen in de stad of in een natuurgebied maar wat saai, dan kun je met geocaching wat extra avontuur eraan toevoegen. Lekker buiten bezig zijn en ondertussen ook nog iets opsteken van je omgeving. Met deze 10 geocaching-apps wordt het zoeken naar schatten nog leuker!

· 6 reacties
Vrouw met iPhone-scherm

Locatievoorzieningen in iOS: dit betekenen alle instellingen

De iPhone kan je locatie in de gaten houden, zodat je makkelijk routes kunt plannen en het weer op jouw locatie te zien krijgt. Hoe werken de locatiefuncties in iOS en hoe kun je ze zo instellen, dat je privacy gewaarborgd blijft? In deze tip lees je alles over de Locatievoorzieningen van iOS.

Locatie via satelliet sturen

Locatie naar vrienden sturen via de satelliet: zo werkt het

Met SOS-noodmelding via de satelliet is het mogelijk om hulpdiensten in te schakelen als je geen mobiel bereik hebt. Maar ook als je niet in nood bent kun je de satellietverbinding gebruiken, namelijk voor het versturen van je locatie naar vrienden.

Belangrijke locaties op je iPhone

Zo bekijk je belangrijke locaties op de iPhone

Je iPhone houdt bij waar je allemaal geweest bent, zodat je bijvoorbeeld suggesties krijgt op basis van veelbezochte locaties. In deze tip leggen we je uit hoe je deze belangrijke locaties bekijkt en hoe je het uitschakelt als je het niet wil gebruiken.

Apple Watch-meldingen

Meldingen op je Apple Watch stil houden op basis van locatie

Je Apple Watch presenteert al je meldingen op je pols, maar misschien heb je daar op sommige momenten even geen behoefte aan. In dit artikel vertellen we je hoe je op basis van je locatie voorkomt dat je Apple Watch meldingen geeft.