Instagram Direct met gesproken bericht.

Instagram introduceert gesproken berichten: zo verstuur je het

Je kan in Instagram nu ook gesproken berichten versturen. Deze audioberichten zijn alleen beschikbaar in Instagram Direct. Zo werkt het.

Instagram Direct is de berichtendienst van Instagram, waarmee je berichtjes kan uitwisselen met je Instagram-vrienden. Naast berichten en foto’s kun je nu ook gesproken berichten versturen. De gesproken berichten zijn te versturen vanaf versie 73 van de Instagram-app.

Instagram gesproken berichten versturen

Qua opzet lijken de gesproken berichten veel op de audioberichten van WhatsApp en in iMessage. Je verstuurt de berichten als volgt:

  1. Open de Instagram-app en tik rechtsboven op het papieren vliegtuigje om naar Instagram Direct te gaan.
  2. Open een gesprek.
  3. Hou nu je vinger ingedrukt op het microfoonicoontje. Zolang je deze ingedrukt houdt, kun je een gesproken bericht opnemen. Laat los om te versturen.

Gesproken bericht in Instagram.

  1. Wil je handsfree opnemen, beweeg je vinger dan omhoog zodra je de microfoonknop ingedrukt houdt.
  2. Je kan nu het scherm loslaten. Tik op de verzendknop om te versturen of op het prullenbakje om te verwijderen.

Instagram gesproken bericht vastzetten.

De gesproken berichten zijn beschikbaar in zowel één op één gesprekken als in groepsconversaties. Zie je de microfoonknop nog niet? Werk Instagram dan bij en sluit de app even hard af. Helpt dan niet, wacht dan even totdat Instagram de functie naar jou uitgerold heeft.

In de tussentijd kun je ook gesproken berichten in WhatsApp versturen. WhatsApp introduceerde daar vorig jaar de mogelijkheid om audioberichten vast te zetten, een functie die je nu dus ook in Instagram vindt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2018
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram