Instagram Focus

Portretfoto’s maken met Instagram Focus

Geen dubbele camera nodig :)

Instagram Focus is de nieuwste feature van Instagram waarmee portretfoto's kunt maken en het grootste pluspunt is dat je hiervoor niet eens een dubbele camera nodig hebt. In deze tip leggen we je uit hoe Instagram Focus werkt.

Met de komst van de iPhone 7 Plus heeft Apple een portretmodus, waarmee je foto’s een bijzonder effect kunt geven. Sinds kort vind je een soortgelijke functie bij Instagram: Instagram Focus. Deze functie maakt het mogelijk om portretfoto’s te maken zelfs met een iPhone 7 of iPhone 8. Deze foto’s kun je maken met de camera aan de voor- of achterkant. Instagram Focus is vooral gericht op het maken van portretfoto’s van personen en maakt gebruik van gezichtsherkenning.


Instagram Focus

Instagram Focus gebruiken

  1. Open de Instagram app en tik op de camera links bovenin.
  2. Onderaan het scherm kun je naar rechts en links bewegen waardoor je wisselt van modus. Zoek Focus op.
  3. De app zegt nu Zoek een gezicht en zodra er een gezicht in beeld is, kun je een foto maken. Je zult direct zien dat de achtergrond vervaagd wordt.

Dit is hoe je Instagram Focus gebruikt

Op deze manier maak je eenvoudig een foto met vage achtergrond zonder dat je hiervoor een iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus of iPhone X voor nodig hebt. De foto’s hoef je niet per se te delen met je al je vrienden, maar je kunt ze ook opslaan nadat je een foto hebt gemaakt en deze vervolgens niet delen.

Wil je meer weten over Instagram en alles wat je ermee kunt. Bekijk dan onze gids over de social media-dienst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2018
Categorie Apps
Onderwerpen fotografie, instagram, portret, sociale media