Instagram met mobiele site op de iPad.

Instagram op de iPad gebruiken en foto’s uploaden: zo werkt het

Gebruik Instagram op de iPad: foto's uploaden, profiel bekijken en liken, in deze tip lees je hoe je op de iPad Instagram gebruikt.

Instagram op de iPad gebruiken? Dat kan via de mobiele website van Instagram, waarmee je heel makkelijk foto’s kunt publiceren en je profiel kunt bekijken. In deze tip leggen we uit hoe het werkt, voor als je op de iPad Instagram wilt gebruiken.

Instagram met mobiele site op de iPad.

Instagram op iPad gebruiken

Instagram heeft een mobiele website, waarmee je altijd al foto’s kon bekijken. Voor het uploaden van foto’s vanaf de iPad was je aangewezen op alternatieve Instagram-apps voor de iPad. Inmiddels heeft Instagram ook de mobiele website geschikt gemaakt voor het uploaden van foto’s, zodat je vanaf de iPad Instagram-foto’s kunt uploaden.

Instagram: iPad-foto’s uploaden

Zo werkt het uploaden van foto’s in de mobiele website van Instagram op de iPad:

  1. Ga naar Instagram.com in de mobiele browser van je iPad.
  2. Log in met je account.
  3. Onderin het scherm verschijnt een menubalk zoals in de iPhone-app van Instagram.
  4. Tik op het camera-icoontje om een foto te plaatsen.

Instagram voor de iPad uploaden via mobiele website.

Je kunt foto’s kiezen uit iCloud Drive of uit je eigen fotobibliotheek, maar je kunt ook meteen vanaf je iPad een foto maken. De foto kun je bijsnijden en draaien. Er gelden wel een paar beperkingen. Zo kun je geen filters gebruiken en kun je op de iPad geen Instagram Stories maken.

Instagram iPad-app?

Je kunt de mobiele website ook op andere apparaten gebruiken, zoals de iPhone of een andere smartphone of tablet. Volgens Instagram is de mobiele website vooral bedoeld voor gebieden met slecht internetbereik. Je hoeft dan geen app te downloaden en te installeren. Dat Instagram de mobiele website verder uitbreidt maakt duidelijk dat er voorlopig geen Instagram iPad-app gaat uitbrengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2017
Categorie Apps
Onderwerpen instagram, ipad

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram