Archief voor 'opslagruimte'

Apple Watch opslag

Apple Watch opslagruimte vol? Zo controleer je hoeveel er vrij is

De Apple Watch heeft opslagruimte om bijvoorbeeld muziek, podcasts, apps en foto's in op te slaan. Hoe weet je hoeveel geheugen er nog vrij is op je Apple Watch? Hoe kun je de opslagruimte uitbreiden? En wat kun je doen als de Apple Watch-opslag vol is? Dat leggen we uit in deze tip.

iPhone opslag andere

Wat zit er in de 'Systeemgegevens' op je iPhone en iPad?

Op elke iPhone en iPad wordt een deel van de opslagruimte gebruikt voor 'Systeemgegevens'. Je kunt het in eerdere iOS-versies ook tegenkomen onder de naam 'Overige' of 'Andere' opslag. Wat is dit en hoe kun je het wissen?

Vrouw met iMac

Opslag van je Mac opruimen: zo maak je meer ruimte

Als de opslag van je Mac zich geleidelijk vult met software en bestanden, kan het de moeite zijn om dit eens op te ruimen. In deze tip leggen we uit hoe je de opslag van je Mac wordt gebruikt en welke onderdelen je kunt verwijderen.

Songteksten van liedjes tonen in Apple Music

Muziek van je iPhone of iPad verwijderen: opslagbesparende tip

Muzieknummers wissen van de iPhone of iPad is eenvoudig te doen, op het toestel zelf of via de computer. Deze tip is alleen relevant voor mensen met een eigen muziekcollectie of als je regelmatig nummers lokaal opslaat (downloadt) op je toestel. Als je altijd muziek streamt staan de nummers niet lokaal op je toestel en valt er dus ook niets te verwijderen.

MacBook Pro 2021 14-inch en 16-inch

Geoptimaliseerde opslag op de Mac gebruiken

Zit de opslag van je Mac helemaal vol? Je kunt op 4 manieren geoptimaliseerde opslag op de Mac gebruiken, de prullenbak automatisch leegt en zorgt dat er meer ruimte op je Mac komt.