EXIF foto's op de iPhone bekijken

Meerdere foto’s tegelijk delen vanaf je iPhone en iPad

Je kunt meerdere foto's selecteren op de iPhone of iPad en vervolgens delen op sociale netwerken of naar iemand e-mailen. Deze tip legt uit hoe je meerdere foto's tegelijk kunt versturen of delen.

Als je foto’s met de iPhone-camera hebt gemaakt wil je ze misschien delen met anderen via e-mail, iMessage, Facebook, Twitter of een ander sociaal netwerk. Dat kan ook zonder dat je ze één voor één hoeft te versturen. In deze tip leggen we uit hoe je meerdere foto’s tegelijk kunt delen met anderen of e-mailen vanaf je iPhone en iPad.

Meerdere foto’s tegelijkertijd delen vanaf je iPhone

Foto’s die je met de iPhone hebt gemaakt kun je op allerlei manieren gebruiken. Je kunt de foto in iCloud laten bewaren, naar Facebook sturen, op Instagram delen of in een mailtje naar iemand sturen. Hoe dat met een losse foto gaat, weten de meeste mensen wel. Maar wist je dat je ook meerdere foto’s tegelijk kunt delen of versturen? Zo werkt het:

  1. Open de Foto’s-app en blader naar de foto’s die je wil sturen.
  2. Tik rechtsboven op de knop Selecteer en tik op alle foto’s die je wil delen. Je kunt ook snel foto’s selecteren met een trucje. Let op dat sommige diensten een limiet hanteren voor het aantal foto’s.
  3. Tik daarna op de deelknop linksonder en kies een app om mee te delen.
  4. Volg de stappen die de app biedt om te delen.

Afbeeldingen selecteren in de Foto's-app

Andere manieren om snel meerdere foto’s te delen

Zoals gezegd kan er een limiet gelden voor een bepaalde app. Ook is het zo dat het versturen langer duurt naarmate je meer foto’s wil delen. Als je heel veel foto’s wil sturen, kun je misschien beter kiezen voor een dienst als WeTransfer. Hiermee kun je gratis tot 2 GB delen per keer. Een andere optie is een iCloud-link aanmaken voor foto’s. Dit is vooral makkelijk als je een selectie foto’s met meerdere mensen wil delen. Je maakt dan één link en die kun je snel met anderen delen. Het werkt ook als de ontvanger geen Apple gebruikt.

Voor Apple-gebruikers is er Mail Drop, waarbij de foto’s niet worden meegestuurd maar in een online opslagruimte bewaard blijven. De ontvanger bepaalt zelf of en wanneer de foto’s worden gedownload.

Bekijk ook

Grote bestanden versturen via e-mail: zo doe je dat met Mail Drop

Dankzij Mail Drop kun je bestanden van maximaal 5GB naar iemand anders sturen, ook al past dat niet in zijn mailbox. In dit tipartikel leggen we je uit hoe het werkt op de iPhone, iPad en Mac.

Informatie

Laatst bijgewerkt
september 2022
Onderwerp
Categorie
Foto
Software
iOS, iPadOS