apple-watch-review-15

Zo pas je de helderheid van het Apple Watch-scherm aan [video]

Hoe pas je de helderheid van het Apple Watch-scherm aan? Wil je een beter afleesbaar scherm, of wil je juist de batterij sparen door de helderheid van het scherm te verlagen? Je leest het in deze tip.

apple-watch-review-15Is het Apple Watch-scherm moeilijk af te lezen? Dan kun je de helderheid van het Apple Watch-scherm aanpassen, zodat je beter kunt zien wat er wordt getoond. Dreigt de batterij van je Apple Watch snel leeg te raken, dan kun je de schermhelderheid verlagen, zodat het minder stroom verbruikt. Hoe je dat doet, zie je in deze tip.

Helderheid scherm aanpassen

Je past de helderheid van het scherm aan vanuit de Apple Watch-instellingen. Dit doe je als volgt:

  1. Druk op de Digital Crown aan de zijkant van de Apple Watch.
  2. Tik op het tandwiel-icoon om de Instellingen-app te openen.
  3. Ga naar Helderheid/tekstgrootte.
  4. Druk op het zonnetje aan de rechterzijde om het scherm helderder te maken. Met het zonnetje aan de linkerkant maak je het scherm minder helder. Je kunt kiezen uit drie helderheidsniveau’s.

Je kunt op deze instellingenpagina ook zorgen dat tekst op de Watch vetgedrukt en groter word afgebeeld, zodat je woorden makkelijker kunt lezen.

Apple-Watch-helderheid

Er is optimale helderheidsinstelling voor iedere situatie. Hoe goed je de Apple Watch kunt aflezen hangt voor een groot deel af van je omgevingslicht. Loop je buiten op een zonnige dag? Dan is de Apple Watch door de reflectie wat moeilijker af te lezen en kan een hoge helderheid dit compenseren. In een donkere kamer is de minimale helderheid prima.

Helderheid en invloed op batterijduur

De helderheid van je Apple Watch heeft ook effect op je batterijduur. Een hogere helderheid vereist dat het Apple Watch-scherm feller moet branden, waardoor je meer stroom verbruikt. Een minimale instelling zorgt er weer voor dat je minder energie verbruikt als het Apple Watch-scherm is geactiveerd. Je kunt op de Apple Watch ook de stroombesparende modus inschakelen, om de batterij te sparen. Open hiervoor het Bedieningspaneel en tik op het batterijpercentage. Sleep de knop bij de Spaarstand dan naar rechts.

In onderstaand artikel lees je allerlei handige tips om je batterij van je Apple Watch te besparen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2017
Categorie Apple Watch
Onderwerpen apple watch, helderheid