Tijdstip checken op Apple Watch

Ongemerkt klokkijken op je Apple Watch

Op de Apple Watch kun je ongemerkt klokkijken door aan de digitale kroon te draaien. Het scherm blijft daarbij gedimd. In deze tip lees je hoe je subtiel het tijdstip kunt checken.

Het is jammer dat het scherm van de Apple Watch niet continu is ingeschakeld. Als je wilt weten hoe laat het is, moet je je pols draaien en dat kan in een (sollicitatie)gesprek een ongeïnteresseerde indruk maken. Gelukkig kun je ook heel subtiel aan de digitale kroon draaien om te zien hoe laat het is, zonder dat je overdreven je arm hoeft op te tillen. In deze tip lees je hoe het ongemerkt klokkijken werkt.

Tijdstip checken op Apple Watch

Klokkijken zonder anderen te storen

De functie is alleen beschikbaar op de Apple Watch Series 2 en nieuwer. Je ziet het tijdstip zonder dat anderen in de buurt zich eraan hoeven te storen of zullen zeggen: “Moet je weg?”

De functie heet Activeer bij Crown omhoog en is te vinden in de instellingen van de Watch-app. Je draait voorzichtig de kroon omhoog, zonder dat je je pols hoeft op te tillen. Naarmate je verder draait zal het scherm steeds helderder worden. Zo kun je op een gedimd scherm even snel kijken hoe laat het is, bijvoorbeeld in de bioscoop. Wil je alle informatie op je wijzerplaat zien, dan kun je alsnog je pols optillen.

Ongemerkt klokkijken op de Apple Watch

Zo schakel je deze functie in:

  1. Ga op de iPhone naar de Watch-app.
  2. Ga naar Algemeen > Activeer scherm.
  3. Zet de schakelaar aan bij Activeer bij Crown omhoog.

Standaard staat deze optie trouwens ingeschakeld, dus je kunt het waarschijnlijk meteen al gebruiken.

Ongemerkt klokkijken op Apple Watch

Om ongemerkt het tijdstip te checken draai je voorzichtig aan de digitale kroon om het scherm langzaam te laten oplichten. Je draait terug om te dimmen. Afhankelijk van de ingestelde wijzerplaat zul je ook nog andere informatie zien, zoals het weerbericht en de datum.

Tip: kies een informatieve wijzerplaat
Voor optimaal gebruik van deze functie kun je het beste een duidelijke klok kiezen. Een goede keuze is bijvoorbeeld de modulaire wijzerplaat, waarop alleen het tijdstip te zien is. Op de Apple Watch kun je meerdere wijzerplaten instellen, waarbij je gedurende de dag makkelijk kunt wisselen. Zo kun je op kantoor een andere wijzerplaat gebruiken dan wanneer je thuis voor de buis of in de bioscoop zit.

Wil je in de bioscoop of tijdens een avondje tv-kijken de anderen niet storen, dan kun je hiervoor ook de Theatermodus gebruiken. Daarbij zal het scherm niet oplichten als je per ongeluk je pols kantelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2017
Categorie Apple Watch
Onderwerpen apple watch, wijzerplaat
Devices Apple Watch Series 2, Apple Watch Series 3