Draaien aan de Digital Crown op de Apple Watch.

Ongemerkt klokkijken op je Apple Watch: zo check je subtiel hoe laat het is

Op de Apple Watch kun je ongemerkt klokkijken door aan de Digital Crown te draaien. Het scherm blijft daarbij gedimd, maar net genoeg om te zien hoe laat het is. In deze tip lees je hoe je subtiel het tijdstip kunt checken.

Op de Apple Watch Series 5 en nieuwer staat het scherm van de Apple Watch altijd aan, waardoor je makkelijk kunt kijken hoe laat het is. Als je dit hebt uitgeschakeld of als je een ouder model hebt, dan kun je niet zomaar het scherm aflezen. Als je wilt weten hoe laat het is, moet je je pols draaien of op het scherm tikken, waarna het scherm in volledige helderheid geactiveerd wordt. Dat kan in sommige gevallen onhandig zijn, bijvoorbeeld in de bioscoop of het theater. In deze tip lees je hoe het ongemerkt klokkijken werkt en je subtiel het tijdstip kunt checken op de Apple Watch.

Klokkijken op Apple Watch zonder anderen te storen

De functie heet Activeer bij Crown draaien en is te vinden in de instellingen van de Watch-app op de iPhone of op de Apple Watch zelf. Je draait voorzichtig de Digital Crown omhoog, zonder dat je je pols hoeft op te tillen. Naarmate je verder draait zal het scherm steeds helderder worden. Zo kun je op een gedimd scherm even snel kijken hoe laat het is, bijvoorbeeld in de bioscoop. Wil je alle informatie op je wijzerplaat zien, draai dan verder aan de Digital Crown, tik op het scherm of draai je pols zodat het scherm helemaal oplicht.

Ongemerkt klokkijken op de Apple Watch: subtiel tijdstip checken

Standaard staat de functie ingeschakeld, maar check voor de zekerheid of de instellingen goed staan. Zo doe je dat:

  1. Open de Watch-app op je iPhone.
  2. Ga naar Beeldscherm en helderheid.
  3. Zet de schakelaar aan bij Activeer bij Crown draaien.

Tijd controleren door Digital Crown te draaien op Apple Watch

Je kunt de instelling ook vinden in de Instellingen-app op de Apple Watch via Instellingen > Scherm en helderheid > Activeer bij Crown omhoog.

Om ongemerkt het tijdstip te checken, draai je voorzichtig aan de Digital Crown om het scherm langzaam te laten oplichten. Je draait terug om te dimmen. Afhankelijk van de ingestelde wijzerplaat zul je ook nog andere informatie zien, zoals het weerbericht en de datum.

Tip: kies een informatieve wijzerplaat
Voor optimaal gebruik van deze functie kun je het beste een duidelijke klok kiezen. Een goede keuze is bijvoorbeeld de modulaire wijzerplaat, waarop alleen het tijdstip te zien is. Op de Apple Watch kun je meerdere wijzerplaten instellen, waarbij je gedurende de dag makkelijk kunt wisselen. Zo kun je op kantoor een andere wijzerplaat gebruiken dan wanneer je thuis voor de buis of in de bioscoop zit.

Wil je in de bioscoop of tijdens een avondje tv-kijken de anderen niet storen, dan kun je hiervoor ook de Apple Watch Theatermodus gebruiken. Daarbij zal het scherm niet oplichten als je per ongeluk je pols kantelt.

Bekijk ook

Zo werkt de Theatermodus op de Apple Watch

Met de Theatermodus op de Apple Watch zorgt je ervoor dat het scherm niet hinderlijk oplicht en dat het geluid uitgezet wordt. In deze tip lees je hoe je deze stand activeert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch