Theatermodus op de Apple Watch.

Zo werkt de Theatermodus op de Apple Watch

Met de Theatermodus (Theater Mode) op de Apple Watch zorgt je ervoor dat het scherm niet hinderlijk oplicht en dat het geluid uitgezet wordt. In deze tip lees je hoe je deze stand activeert.

Theatermodus op de Apple Watch.
Met de Theatermodus (Theater Mode) gaat het scherm van je Apple Watch niet meer automatisch aan bij een polsbeweging. Ook wordt het geluid automatisch op stil gezet. Dit is vooral handig bij een bioscoop- of theaterbezoek, maar ook voor het bijhouden van je slaap. In deze tip lees je hoe dit werkt.

Theatermodus op de Apple Watch

De Theatermodus (Theater Mode) werd in watchOS 3.2 geïntroduceerd onder de naam Theaterstand, in watchOS 4 werd de naam gewijzigd. Je vindt de optie op de Apple Watch in het Bedieningspaneel. Het inschakelen van de Theatermodus heeft twee gevolgen:

  • Het geluid wordt uitgeschakeld. Hierdoor wordt de knop voor Stille modus in het Bedieningspaneel ingeschakeld.
  • Het scherm gaat niet meer aan bij een polsbeweging. De schakelaar in de Watch-app bij Mijn Watch > Algemeen > Activeer scherm > Activeer scherm bij pols optillen wordt dan ook uitgeschakeld. Het scherm blijft ook uit bij binnenkomende meldingen.

Theatermodus op de Apple Watch activeren.

Om de Theatermodus te activeren, doe je het volgende:

  1. Open het Bedieningspaneel door vanaf de wijzerplaat omhoog te vegen.
  2. Tik op het icoontje met de twee theatermaskers.

Als de Theatermodus actief is (te herkennen aan het theater-icoontje op de wijzerplaat), dan kun je het scherm van de Apple Watch activeren door op het scherm te tikken of door op de Digital Crown of zijknop te drukken. Tijdens het gebruik van de Theatermodus blijven meldingen gewoon binnenkomen en door een tik op je pols van de Taptic Engine voel je dat je een melding krijgt. De functie om aan de Digital Crown te draaien om de tijd zichtbaar te maken, die werd geïntroduceerd bij de Apple Watch Series 2, werkt ook bij het gebruik van de Theatermodus.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2017
Categorieën Apple Watch, Basisfuncties
Onderwerpen bioscoop, watchos 3
Device Apple Watch
Software watchOS 3, watchOS 4