Instagram iPhone-app

Zo bespaar je mobiele data met Instagram

Met een ingebouwde optie kun je in Instagram voorkomen dat je veel mobiele data verbruikt. In deze tip leggen we uit hoe deze databesparende functie werkt.

Als je Instagram veel gebruikt, kan het inladen van foto’s en video’s ervoor zorgen dat je veel mobiele data verbruikt. Maar daar is gelukkig iets aan te doen. De app heeft een functie ingebouwd waarmee je eenvoudig data kunt besparen. Dit is bijvoorbeeld handig op vakantie of als je een strikt datalimiet hebt. In deze tip leggen we uit waar je deze optie vindt en hoe het werkt.


Instagram iPhone-app

Mobiele data besparen in Instagram

  1. Tik in Instagram op het meest rechter tabblad (die met het poppetje).
  2. Tik vervolgens op het tandwiel rechts bovenin.
  3. Scroll naar onderen en tik op de optie Mobiel dataverbruik.
  4. Tik vervolgens op de schakelaar achter Minder data gebruiken.

Mobiele data besparen in Instagram op iPhone

Je hebt Instagram nu zo ingesteld dat je minder data verbruikt bij het vernieuwen van je feed. Dit betekent wel dat het inladen van foto’s en video’s langer duurt dan je misschien normaal gesproken gewend bent. Normaal gesproken laadt Instagram video’s al in voordat ze verschijnen. Als je deze databesparingsfunctie gebruikt, gebeurt dat niet meer, al voorkomt het niet dat video’s automatisch afgespeeld worden. Als je Instagram via een Wifi-verbinding gebruikt, verandert er verder niets. De databesparing geldt alleen voor mobiele data.

Bekijk ook onze gids met meer tips om extreem dataverbruik op je iPhone te voorkomen. Bijvoorbeeld het volledig uitschakelen van mobiele data voor bepaalde apps of het verversen van apps op de achtergrond.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2016
Categorie Apps
Onderwerpen dataverbruik, instagram