Griffin Apple Watch stand

De beste Apple Watch docks, opladers en bureaustandaards

Je Apple Watch zul je regelmatig (lees: iedere dag) op moeten laden, dus kun je daar maar beter een stijlvol plekje in huis voor inrichten. Met deze Apple Watch stands wordt het opladen van je horloge direct een stuk mooier.

Griffin Apple Watch stand

Omdat je de Apple Watch iedere avond aan de oplader moet leggen, loont het de moeite om hier een mooi accessoire voor aan te schaffen. Geef één van deze Apple Watch-standaards een mooie plek op je nachtkastje en ga iedere ochtend weer met een volle smartwatch de deur uit. Of zet de stand op je bureau, zodat je op kantoor kunt genieten van het mooie uiterlijk.

Apple Watch oplaaddocks voor bureau of nachtkastje

Bij het kiezen van een Apple Watch-dock of -standaard is het goed om te checken of de oplader wordt meegeleverd. Er zijn heel wat standaards waarbij je zelf voor de kabel moet zorgen. Wil je het accessoire bijvoorbeeld op je bureau neerzetten, dan heb moet je wel beschikken over een extra oplader. Deze zijn vanaf €35 euro verkrijgbaar in de Apple Store met een kabel van 30 cm, 1 meter of 2 meter lengte. Apple heeft toestemming aan accessoiremakers gegeven om goedgekeurde laders te maken, dus let daarop als je bijvoorbeeld een reservebatterij met geïntegreerde Apple Watch-lader koopt.

Daarnaast is het slim om bij het kiezen van een Apple Watch-houder rekening te houden met de Nachtklokmodus. Daarmee verandert de Watch in een wekker voor op je nachtkastje. Om hier gebruik van de maken moet je de Watch gekanteld ophangen of neerleggen, iets wat met sommige stands niet mogelijk is.

Apple’s eigen oplaaddock voor Apple Watch

Apple heeft een magnetische oplaaddock voor de Apple Watch, die je op twee manieren kunt gebruiken: plat met het bandje los, of op de zijkant. Het magnetische oplaaddock voor Apple Watch werkt met een gewone Lightning-kabel, dus je hoeft de lader niet op te offeren. Deze dock is geschikt voor beide modellen, zowel 38mm als 42mm.

Bekijken

Magnetisch oplaaddock voor Apple Watch

Belkin Valet-oplaaddock voor Apple Watch

Het handige van deze Belkin Valet-oplaaddock is dat je zowel je iPhone als je Apple Watch kunt opladen via één stroomaansluiting. Dit compacte model is verkrijgbaar in zwart, roségoud en zilver en is minimalistisch in Apple-stijl uitgevoerd. Je hoeft niet zelf voor de oplader te zorgen, want die is al geïntegreerd in de dock. Zelf vinden we de zilverkleurige uitvoering mooier dan de zwarte vanwege de hoogglans details.

Bekijken

Belkin Valet Apple Watch dock

Batterij-dock voor Apple Watch

Deze dock is op meerdere manieren te gebruiken: als dock op je bureau of nachtkastje, of als reservebatterij voor onderweg. Je kunt met deze batterij zowel je iPhone als Apple Watch opladen en hebt daarvoor niet de speciale laadkabel van de Apple Watch nodig. Met de zogenaamde StowStrap zet je de Apple Watch goed vast, zodat je zelfs in je tas kunt doorgaan met opladen. Deze batterij heeft een capaciteit van 8000 mAh, genoeg om je Apple Watch op te laden voor twee weken gebruik. Je kunt deze batterij ook op z’n kant gebruiken voor de nachtklokmodus. Kan handig zijn als je vaak in hotelkamers verblijft, waar de stopcontacten niet altijd op een bereikbare plaats zitten.

Bekijken

Elevation Lab BatteryPro

Griffin Apple Watch Charge Station

Met de Griffin Apple Watch Charge Station kun je zowel je iPhone als je Apple Watch kwijt. De Watch leg je bovenop de pilaar, waar ook de oplader in verwerkt zit. Omdat je de Watch ook op z’n zij kunt ophangen, is deze dock ook geschikt voor de Nightstand-modus.

Bekijken

Griffin Apple Watch Charge Station

Twelve South TimePorter

De Telve South TimePorter ziet eruit als een brillenkoker, maar is bedoeld voor mensen die veel moeten reizen. Je kunt de kabels en andere spullen opbergen in het doosje, terwijl je in opengeklapte vorm een dock voor op je nachtkastje hebt. De oplader zit aan de buitenkant van het doosje verwerkt. Slim! Twelve South maakt nog veel meer bureauhouders voor iPhone en Apple Watch, dus als je een andere vorm zoekt hebben ze die meestal ook wel.

Bekijken

Twelve South Timeporter

Just Mobile Hover Dock

Deze Just Mobile-dock is gemaakt van metaal met een brede rand van geborsteld aluminium. Je legt de Apple Watch er op z’n kant op. Let wel op dat er geen oplaadkabel wordt meegeleverd, dus je zult zelf de oplader van de Apple Watch erin moeten stoppen.

Bekijken

Just Mobile Hover Dock

Belkin Travel Stand

Deze schijfvormige Travel Stand lijkt op de houder van Apple zelf, maar er zijn twee verschillen. Ten eerste is dit model zwart (ook mooi) en de prijs ligt ook een stuk lager. Je moet zelf zorgen voor een oplaadkabel. Geschikt voor Nightstand, omdat je de Apple Watch op z’n zijkant kunt leggen.

Bekijken

Belkin Travel Stand voor Apple Watch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2017
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple watch, dock, nightstand, opladen