Griffin Apple Watch stand

De beste Apple Watch-docks voor je bureau of nachtkastje

Je Apple Watch zul je regelmatig (lees: iedere dag) moeten opladen, dus kun je daar maar beter een stijlvol plekje in huis voor inrichten. Met deze Apple Watch-docks en -stands wordt het opladen van je horloge direct een stuk mooier.

Apple Watch oplaaddocks voor bureau of nachtkastje

Omdat je de Apple Watch iedere avond aan de oplader moet leggen, loont het de moeite om hier een mooi accessoire voor aan te schaffen. Geef één van deze Apple Watch-standaards een mooie plek op je nachtkastje en ga iedere ochtend weer met een volle smartwatch de deur uit! Of zet de stand op je bureau, zodat je op kantoor kunt genieten van het mooie uiterlijk.

Bij het kiezen van een Apple Watch-dock of -standaard is het goed om te checken of de oplader wordt meegeleverd. Er zijn heel wat standaards waarbij je zelf voor de kabel moet zorgen. Wil je het accessoire bijvoorbeeld op je bureau neerzetten, dan moet je wel beschikken over een extra oplader. Deze zijn vanaf €35 euro verkrijgbaar in de Apple Store met een lengte van 30 cm, 1 meter of 2 meter lengte. Bij gebruik van een Apple Watch-dock zal de variant van 1 meter het meest praktisch zijn, omdat je de kabel dan achter je nachtkastje naar het stopcontact kunt laten lopen. Accessoiremakers kunnen via Apple’s Made for Apple Watch-programma goedgekeurde laders te maken, dus let daarop als je bijvoorbeeld een reservebatterij met geïntegreerde Apple Watch-lader koopt.

Bij het kiezen van je Apple Watch-dock hoef je geen rekening meer te houden met de Nachtklokmodus, want dit werkt tegenwoordig in elke stand. Je hoeft de Apple Watch niet meer gekanteld op te hangen of neer te leggen.

#1 Apple’s Apple Watch dock

Apple heeft een magnetische oplaaddock voor de Apple Watch, die je op twee manieren kunt gebruiken: plat met het bandje los, of op de zijkant. Het magnetische oplaaddock voor Apple Watch is standaard al voorzien van een eigen oplader en kabel, dus je hoeft geen extra accessoires erbij te kopen. Deze dock is geschikt voor alle formaten Apple Watch.

Bekijk Apple’s Apple Watch-dock, ca. 80 euro

Apple Watch dock

#2 Belkin Boost Up voor Apple Watch en iPhone

Met deze oplaaddock kun je zowel je Apple Watch als je iPhone draadloos laden. Het is een gecertificeerd draadloos Qi-oplaadstation van 7,5 Watt voor de iPhone, waarmee je tot 25% sneller kunt laden als je een iPhone XS of nieuwer hebt. De ingebouwde magnetische oplaadmodule laadt je Apple Watch op en werkt ook goed samen met de nachtklokmodus. Wanneer je je Apple Watch vasthoudt in de optimale kijkhoek, kun je tijdens het opladen de wekkerfunctie gebruiken. Aan de achterkant zit een 5 Watt USB-A-poort waarmee je via een kabel nog een derde accessoire kunt laden, bijvoorbeeld AirPods of een Beats-koptelefoon. Het dock is verkrijgbaar in zwart en wit.

Bekijk de Belkin Boost Up, ca. 160 euro

Belkin Boost Up dock

#3 Griffin Apple Watch Stand

Met de Griffin Apple Watch Charge Station kun je zowel je iPhone als je Apple Watch kwijt. De Watch leg je bovenop de pilaar, waar ook de oplader in verwerkt zit. Je kunt de Watch er op twee manieren op hangen: normaal met het bandje omlaag gericht, of gekanteld. Alleen verkrijgbaar in zwart.

Bekijken: Griffin Apple Watch Stand, ca. 30 euro

Griffin Watch Stand

#4 Elevation Lab batterijdock voor Apple Watch

Deze dock is op meerdere manieren te gebruiken: als dock op je bureau of nachtkastje, of als reservebatterij voor onderweg. Je kunt met deze batterij zowel je iPhone als Apple Watch opladen en hebt daarvoor niet de speciale laadkabel van de Apple Watch nodig. Met de zogenaamde StowStrap zet je de Apple Watch goed vast, zodat je zelfs in je tas kunt doorgaan met opladen. Deze batterij heeft een capaciteit van 8000 mAh, genoeg om je Apple Watch op te laden voor twee weken gebruik. Je kunt deze batterij ook op z’n kant gebruiken voor de nachtklokmodus. Kan handig zijn als je vaak in hotelkamers verblijft, waar de stopcontacten niet altijd op een bereikbare plaats zitten.

Bekijken: Elevation Lab batterijdock voor Apple Watch, ca. 100 euro

Elevation Lab BatteryPro

#5 Belkin Travel Stand

Deze schijfvormige Travel Stand lijkt op de houder van Apple zelf, maar er zijn twee verschillen. Ten eerste is dit model zwart (ook mooi) en de prijs ligt een stuk lager. Je moet zelf zorgen voor een oplaadkabel en stroomadapter, maar als je die toch nog hebt liggen is dit een mooie oplossing. Je kunt de Apple Watch er op twee manieren op leggen: plat of op z’n kant.

Bekijk de Belkin Travel Stand, ca. 30 euro

Belkin Travel Stand voor Apple Watch

#6 Zens Dual Watch Fast Charger

De Zens Dual Watch Fast Charger hebben we al eens op iCulture besproken in een review. Dit accessoire combineert eigenlijk alles wat je nodig hebt: een Watch-lader en ruimte om twee iPhones draadloos op te laden, met een maximale output van 20 Watt. Een bekleding van antislip-materiaal voorkomt dat de iPhone eraf glijdt. De houder is zowel Qi- als MFi-gecertificeerd. Je krijgt er een lange stroomkabel met stekker bij.

Bekijk de Zens Dual Watch Fast Charger, ca. 100 euro

ZENS Dual+Watch Fast Wireless Charger.

#7 Zens Apple Watch powerbank

Met de Zens Apple Watch powerbank kun je altijd en overal je Apple Watch opladen. Met een capaciteit van 1300 mAh heeft deze powerbank genoeg energie op je Apple Watch tot drie keer op te laden, dus ideaal voor een lang weekend weg. Dit accessoire is vooral handig voor mensen die veel reizen. Je hoeft niet op zoek naar een stopcontact in je hotelkamer, maar legt de Apple Watch gewoon op het blokje. Ook heb je geen gedoe met onhandige snoertjes. Je kunt kiezen uit grijs of wit. Zens heeft ook een wat grotere powerbank met geïntegreerde Watch-lader waarmee je via een kabel je iPhone kunt laden (rond de 70 euro).

Bekijk de Zens Apple Watch powerbank, ca. 50 euro

Zens Apple Watch Powerbank grijs

#8 Xtorm smartwatch dock

Een aluminium oplaadstation voor je Apple Watch, waarbij je zelf nog moet zorgen voor de kabel. Dit is een goedkope manier om je bestaande laadkabel op een wat makkelijker manier op te hangen. Werkt ook met sommige andere smartwatches, zoals die van Fossil.

Bekijk de Xtorm smartwatch dock, ca. 30 euro

Xtorm Dock aluminium

#9 Houten Apple Watch-dock

Zoek je iets rustieks voor je buitenhuis of je zelfgetimmerde bureau, dan kun je ook allerlei ander moois vinden, zoals deze houten bureauhouder met ophangpunt voor je Apple Watch. Aan de achterkant zitten 3 USB-poorten, zodat je nog meer apparaten kunt opladen. Geschikt voor alle telefoons en eigenlijk ook voor elke generatie Apple Watch.

Bekijk de houten USB-docking station, ca. 30 euro

Houten Apple Watch-dock

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2018
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple watch, dock, nightstand, opladen
Device Apple Watch