Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
Belkin Boost Up dock voor iPhone en Apple Watch.

De beste Apple Watch-docks voor je bureau of nachtkastje

De Apple Watch zul je regelmatig moeten opladen, dus kun je daar maar beter een stijlvol plekje in huis voor zoeken. Met deze Apple Watch-docks en -stands wordt het opladen van je horloge een kleine moeite en het ziet er ook nog goed uit!

Apple Watch oplaaddocks voor bureau of nachtkastje

Omdat je de Apple Watch toch wel iedere avond aan de oplader moet leggen, loont het de moeite om hier een mooi accessoire voor aan te schaffen. Geef één van deze Apple Watch-standaards een plek op je nachtkastje en ga iedere ochtend weer met een volle smartwatch de deur uit! Of zet de stand op je bureau, zodat je op kantoor kunt genieten van het mooie uiterlijk.

Goedkope Apple Watch docks

Wil je je slaap meten met de Apple Watch of om een andere reden ’s nachts je Apple Watch blijven dragen, dan kan je natuurlijk ook prima uit de voeten met de meegeleverde oplaadkabel. Voor een dock met meerdere oplaadmogelijkheden van een goed merk ben je al snel 100 euro of meer kwijt.

Zoek je iets in de prijsklasse tot 50 euro, dan zou je naar merkloze en goedkope Apple Watch-docks kunnen kijken bij deze winkels:

Belkin oplader Apple Watch

OtterBox powerbank en oplader

Dit product combineert twee oplossingen. Het is een powerbank waarmee je onderweg je Apple Watch kunt opladen én het is een oplader die je rechtop op je nachtkastje kunt zetten. Hij is vooral handig voor mensen die veel op reis zijn. Mocht je in de hotelkamer een stopcontact te kort komen, dan kun je alsnog je Apple Watch ’s nachts opladen door gewoon de powerbank te gebruiken. Op momenten dat er wel stroom is zet je de oplader rechtop op tafel. De magneten houden de Apple Watch tijdens het opladen op hun plek. Als je dan ook nog de nachtklokmodus activeert, heb je een wekker waar je van op aan kunt. En wil je tegelijkertijd nóg een device opladen (bijvoorbeeld je iPhone), dan kan dat met de meegeleverde kabel.

OtterBox powerbank voor Apple Watch

Dit is een lichte en elegante oplossing waarmee je tot vier keer je Apple Watch volledig kunt opladen. De dubbele usb-c-poort functioneert ook als powerbank en levert 15 Watt vermogen aan bijvoorbeeld een iPhone. De powerbank is afgewerkt met krasbestendig materiaal, dat geen vingervlekken vertoont. Je krijgt er een kabeltje van 50 cm bij.

Bekijken bij Apple Store


OtterBox 2-in-1 powerbank en oplader

Zoek je een oplossing waarmee je je iPhone staand kunt opladen, dan is deze van OtterBox misschien een beter keuze. Deze compacte powerbank met draagbare MagSafe-oplader is overal te gebruiken en makkelijk mee te nemen naar kantoor. Je iPhone staat rechtop en je kunt de meldingen goed in de gaten houden of een video bekijken in landschapsweergave, terwijl je ondertussen op het voetje je Apple Watch laadt. Daarbij wordt ook Apple Watch snelladen ondersteund.

Otterbox 2-in-1 powerbank

Na gebruik vouw je de powerbank op en stop je ‘m in je tas. Je kunt ook andere devices aansluiten om met 20 Watt op te laden. De iPhone laad je via de officiële MagSafe-lader op met maximaal 15 Watt. De powerbank levert een batterijduur van zo’n 31 uur. Je krijgt er een kabel van 50 cm bij om andere apparaten te laden.

Bekijken bij Apple Store


OtterBox 3-in-1 oplader met MagSafe

OtterBox heeft ook een oplader die bedoeld is om permanent op je bureau te staan. Deze houder is voorzien van een MagSafe-schijf die je in elke gewenste hoek kunt neerzetten. Je kunt deze MagSafe-schijf ook horizontaal kantelen, zodat je de AirPods er bovenop kunt leggen om te laden. Een opmerkelijke keuze is dat de Apple Watch achterop hangt, waardoor je het scherm niet kunt aflezen. Dat maakt het iets minder geschikt voor een nachtkastje, aangezien je de nachtklokmodus niet kunt gebruiken.

Otterbox 2-in-1 oplader

De oplaadstandaard zelf is redelijk compact en ondersteunt snelladen van iPhone én Apple Watch. Net als de hierboven besproken powerbank is het product voorzien van een speciale coating tegen krassen en vingerafdrukken. Je krijgt er een 2 meter lange usb-c-naar-usb-c-kabel bij.

Bekijken bij Apple Store


Belkin Boost Charge snellader

Met deze oplader kun je je Apple Watch Series 8 en Apple Watch Ultra extra snel opladen. Hij is ook geschikt voor andere Apple Watch-modellen, maar dan vindt het opladen op normale snelheid plaats. Met een draaiwieltje kun je zorgen dat het goed past. Deze oplader heeft een minimalistisch uiterlijk en kan ook plat liggend gebruikt worden. Kantel je de oplaadpuck, dan kun je gebruik maken van de nachtklokmodus zodat je een wekker hebt. De kijkhoek is dan verstelbaar. Hij is makkelijk mee te nemen en heeft een vaste usb-c-kabel van 1,2 meter.

Belkin Boost Charge snellader

Door het compacte formaat is deze oplader ook gemakkelijk mee te nemen. Hij is in feite de opvolger van de ronde Apple Watch-dock die Apple voorheen zelf maakte, maar dan in een vierkante variant met snelladen. Met het draaiwieltje zorg je voor een perfecte uitlijning en kun je de juiste hoogte instellen als je bijvoorbeeld een dikke Apple Watch-hoesje gebruikt. Je kunt kiezen uit de kleuren

Bekijken in Apple Store


Belkin Boost Charge 3-in-1

Er zijn drie varianten van de Belkin Boost Charge 3-in-1. Er is een normale uitvoering waarbij de iPhone rechtop staat, een MagSafe-uitvoering waarbij de iPhone zweeft en een Pro-uitvoering waarbij de iPhone plat op een plaat ligt. Dat laatste vinden we niet zo handig, dus zouden we persoonlijk voor de goedkopere uitvoeringen gaan, omdat je dan beter het scherm kunt aflezen. Maar de keuze is aan jou. Verder zijn deze docks in zwart en wit verkrijgbaar. De prijs ligt iets boven de 150 euro.

Belkin 3-in-1 Boost Charge

De Boost Charge 3-in-1 dock is vooral handig voor op je nachtkastje, om op te laden terwijl je slaapt. De 7,5 Watt draadloze oplaadschijf laadt je iPhone op. Dit is geen MagSafe en het is ook niet magnetisch. Je iPhone leunt er gewoon tegenaan, wat problemen kan opleveren bij de nieuwste modellen die een fors cameragedeelte hebben. De oplaadmodule voor de Apple Watch is wél magnetisch en is met nachtklokmodus te gebruiken. Daarnaast is er ruimte voor je AirPods. Bij het model op de foto leg je de AirPods achter de Apple Watch, terwijl er bij het Pro-model extra ruimte voor is gemaakt. Dit betekent ook dat het Pro-model iets breder is. Apple belooft dat het draadloos opladen 25% sneller gaat, maar dat geldt dan uiteraard niet voor de iPhone. Er zit gewoon een Qi-lader in. Met een gewicht van ongeveer een halve kilo zijn deze oplaaddocks wat minder geschikt om mee in je tas te nemen naar kantoor of op vakantie.

Bekijken bij Apple Store:


Mophie 3-in-1 oplader met MagSafe

Er zijn twee varianten van deze Mophie 3-in-1 oplader. Het model voor onderweg is voorzien van MagSafe en heeft meerdere oplaadzones voor je iPhone, Apple Watch en AirPods. Je legt je devices in de juiste oplaadzone en ze beginnen meteen te laden. Deze platte oplader is opvouwbaar en kan worden weggestopt in het meegeleverde tasje. De iPhone-lader is MagSafe-gecertificeerd en kan opladen met een snelheid van 15 Watt. En de Apple Watch-lader kun je onder elke gewenste hoek zetten, zodat je gebruik kunt maken van de nachtklokmodus.

Mophie 3-in-1 oplader

De andere Mophie 3-in-1 lader is een staand model, waarbij zowel de iPhone als de Apple Watch wat meer rechtop staan. Deze heeft een verzwaarde voet, zodat hij meer geschikt is om continu op één plaats neer te zetten. Je kunt de iPhone kantelen voor videogesprekken of om een video te kijken.

Bekijken bij Apple:


Zens modulaire draadloze oplader

Zoek je een dock die je naar eigen inzicht kunt inrichten, dan is er de Zens modulaire 4-in-1 draadloze oplader. Dit is een systeem dat uit meerdere modules bestaat, die je aan elkaar kunt koppelen. De 4-in-1 set bestaat uit een basismodule voor de iPhone en iPad en een Apple Watch-module. Deze kun je naar wens links of rechts plaatsen. Op het plankje onder de iPhone kun je je AirPods neerleggen om op te laden, maar je kunt er ook nog aparte modules bij aanschaffen voor bijvoorbeeld nog meer AirPods of Apple Watches.

Zens modulaire oplader

Deze oplader is gemaakt van gerecycled plastic en dat wil de fabrikant laten zien: het donkergrijze plastic is gespikkeld om duidelijk te maken dat er restmateriaal is gebruikt. Echt mooi vinden we het niet, zoals ook te lezen is in onze review van de Zens modulaire 4-in-1 draadloze oplader. De Apple Watch-lader is niet geschikt voor snelladen, maar de andere poorten zijn wel extra snel: 15 Watt voor MagSafe-laden en 30 Watt via de usb-c-poort aan de zijkant. Losse modules zijn niet via Apple te koop maar wel via bij Amazon of bij Appelhoes en rechtstreeks bij de fabrikant.

Bekijken bij Apple Store


BaseLynx modulair oplaadsysteem van Scosche

Dit modulaire oplaadsysteem is niet erg mobiel: hij weegt namelijk bijna een kilo! Maar dan heb je wel alle modules bij de hand om je iPhone, Apple Watch en AirPods op te laden. Het systeem is aanpasbaar, dus je kunt het uitbreiden met de modules die je nodig hebt. Met het snellaadstation kun je je iPhone opladen met maximaal 7,5 Watt. Er is namelijk geen sprake van MagSafe. De magnetische oplader voor de Apple Watch wordt meegeleverd en is zowel in staande als liggende stand te gebruiken. In het laatstgenoemde geval kun je de nachtklokmodus gebruiken.

BaseLynx oplader

Er zit ook een usb-c Power Delivery-poort op van 18 Watt, waarmee je drie keer sneller kunt opladen dan met reguliere opladers. Daarnaast zijn er twee usb-a-poorten van 12 Watt. Met één netsnoer van 1,5 meter kun je het hele BaseLynx-systeem voorzien van stroom. BaseLynx wordt gemaakt door Scosche, een bekende fabrikant van Apple-accessoires.

Bekijken bij Apple Store


Anker 3-in-1 Cube met MagSafe

Anker kennen we van de betaalbare accessoires voor je iPhone, die vooral via Amazon worden verkocht. Maar de fabrikant heeft ook een deal met Apple kunnen sluiten, om een bijzonder accessoire aan te bieden. De Anker 3-in-1 Cube kan compact in elkaar worden geschoven en is voorzien van MagSafe-certificering, zodat je je iPhone met 15 Watt draadloos kunt opladen.

Anker Cube achterkant

Je kunt hiermee je iPhone, AirPods en Apple Watch tegelijk opladen. Het kubusvormige design is compact in elkaar te schuiven en daardoor makkelijk mee te nemen. Je kunt de iPhone hiermee horizontaal of verticaal opladen. Ledlampjes geven de oplaadstatus aan. Je krijgt er een usb-c-naar-usb-c-kabel bij en een 30 Watt-stroomadapter.

Bekijken bij Apple Store


Satechi USB-C-oplader voor Apple Watch en AirPods

Zoek je een dock voor op kantoor, dan is deze compacte Satechi-oplader een goed idee. Deze kun je namelijk inpluggen aan de zijkant van je MacBook, zodat je ook overdag je Apple Watch even kunt bijladen. Er zijn twee varianten. De ene is alleen geschikt voor de Apple Watch en is MFi-gecertificeerd. Deze levert een vermogen van 5 Watt en is gemaakt van aluminium. De andere is tweezijdig te gebruiken. Je kunt de Apple Watch aan de ene kant laden en een AirPods-case aan de andere kant. Je hebt geen extra kabels nodig.

Satechi Apple Watch-oplader voor MacBook

Door het compacte formaat en het hoogwaardige aluminium heb je lang plezier van dit product. Het ziet er strak uit en het is makkelijk op te bergen. Uiteraard heb je wel een vrije usb-c-poort op je Apple Watch nodig en door de vormgeving kan het zijn dat daardoor een andere usb-c-poort wordt geblokkeerd.

Bekijken bij Apple Store


Belkin Travel Stand

Deze schijfvormige Travel Stand lijkt op de houder van Apple die Apple zelf ooit verkocht, maar er zijn twee verschillen. Ten eerste is dit model zwart (ook mooi) en de prijs ligt een stuk lager: rond de 30 euro. Je moet zelf zorgen voor een oplaadkabel en stroomadapter, maar als je die toch nog hebt liggen is dit een fraaie oplossing. Je kunt de Apple Watch er op twee manieren op leggen: plat of op z’n kant.

Zolang de voorraad strekt nog verkrijgbaar bij Amazon.

Belkin Travel Stand voor Apple Watch


Houten Apple Watch-dock

Zoek je iets rustieks voor je buitenhuis of je zelfgetimmerde bureau, dan kun je ook allerlei ander moois vinden, zoals deze houten bureauhouder. Door het gebruik van hout geeft dit een wat huiselijker uiterlijk. Dit product wordt op de markt gebracht door een Nederlands bedrijf en wordt geproduceerd in Polen. Een echt Europees product dus, dat ook leuk is om cadeau te geven.

Houten Apple Watch-dock

De dock is gemaakt van eiken of walnotenhout uit duurzame FSC-gecertificeerde bossen uit Europa en de VS en is geschikt voor alle modellen Apple Watch. Je kunt op twee manieren gebruiken: plat liggend of op z’n kant. Wel moet je zelf voor een oplaadpuck zorgen. De houder meet 9 x 9 x 4,2 cm en is gemaakt van massief hout.

Bekijken bij Wooden Amsterdam


Elago W9-dock

Elago heeft altijd wel een leuke dock voor je Apple Watch. Ze zijn er als mini Macintosh-computers en in allerlei andere vormen, vaak gemaakt van siliconenmateriaal. Deze Elago W9 Stand is ook weer heel bijzonder en is geschikt voor elke Apple Watch-generatie, ook de Ultra. Hij is verkrijgbaar in lichtgrijs en donkergrijs, onder andere bij Amazon.

Elago W9 Apple Watch-dock


Andere Apple Watch-docks

Wil je je slaap meten met de Apple Watch of om een andere reden ’s nachts je Apple Watch blijven dragen, dan kan je natuurlijk ook prima uit de voeten met de meegeleverde oplaadkabel. Voor een dock met meerdere oplaadmogelijkheden van een goed merk ben je al snel 100 euro of meer kwijt. Zoek je iets in de prijsklasse tot 50 euro, dan zou je naar merkloze en goedkope Apple Watch-docks kunnen kijken bij deze winkels:

Andere merken waar je naar zou kunnen kijken zijn Spigen, Elevation Lab, Satechi, MacAlly, Nomad en Native Union.

Waarop letten bij een Apple Watch dock kopen?

Bij het kiezen van een Apple Watch-dock of -standaard is het goed om te checken of de oplader wordt meegeleverd. Er zijn heel wat standaards waarbij je zelf voor de kabel moet zorgen. Wil je het accessoire bijvoorbeeld op je bureau neerzetten, dan moet je wel beschikken over een extra oplader. Deze zijn verkrijgbaar bij Apple en bij diverse winkels:

Bij een Apple Watch-dock zal de variant van 1 meter lengte het meest praktisch zijn, omdat je de kabel dan achter je nachtkastje naar het stopcontact kunt laten lopen. Accessoiremakers kunnen via Apple’s Made for Apple Watch-programma goedgekeurde laders maken, dus let daarop als je bijvoorbeeld een reservebatterij met geïntegreerde Apple Watch-lader koopt.

Bij het kiezen van je Apple Watch-dock hoef je geen rekening meer te houden met de Nachtklokmodus, want dit werkt tegenwoordig in elke stand. Je hoeft de Apple Watch niet meer gekanteld op te hangen of neer te leggen.

Bekijk ook

Zo werkt de Nachtklokmodus op de Apple Watch (Nightstand)

Je Apple Watch kun je gemakkelijk omtoveren tot een wekker dankzij de Nachtklokmodus (Nightstand). In deze tip leggen we uit hoe je dit 's nachts inschakelt en hoe je de Watch bedient in deze stand.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch