Belkin BoostUp voor Apple Watch

Lange reis? Dit zijn de beste powerbanks voor je Apple Watch

Wat nu als je onderweg bent en je batterij van je Apple Watch is bijna leeg? Met deze speciale Apple Watch powerbanks los je dit probleem in één keer op!

Apple Watch powerbanks

Sommige powerbanks die we in deze gids behandelen, zijn alleen geschikt voor de Apple Watch, maar met anderen kun je ook je iPhone opladen. Daarom vermelden we bij elke powerbank voor welke apparaten je deze kunt gebruiken. We hebben ook een aparte round-up met powerbanks voor je iPhone.


Allereerst is het handig om te weten wat je precies van een powerbank verwacht. Wil je je Apple Watch gewoon één keer volledig kunnen opladen? Of ga je echt lang weg en heb je behoefte aan een flinke powerbank voor meerdere oplaadbeurten? Belangrijk daarbij is daarbij de capaciteit, oftewel hoeveel mAh een powerbank heeft. Met een powerbank van 1300mAh laad je bijvoorbeeld je Apple Watch zo’n 3 keer op.

Belkin Valet 6700mAh

We beginnen met een flinke. De Belkin Valet kan zowel je iPhone als je Apple Watch opladen en heeft een capaciteit van 6700mAh. Zoals we van Belkin gewend zijn, heeft ook de Valet een goede bouwkwaliteit met aluminium en hard plastic. Bovenop de powerbank vind je een microUSB-poort en een USB-A-poort. Je kunt met de Belkin Valet ongeveer acht keer je Apple Watch opladen. In plaats daarvan kun je ook je iPhone zo’n drie keer opladen, afhankelijk van welke iPhone je hebt. Handig om te weten: Belkin biedt een extra garantie tot $2500 als je iPhone of Apple Watch beschadigd raakt tijdens het opladen met de powerbank.

Bekijken: Belkin Valet oplader voor Apple Watch en iPhone 6.700 mAh bij bol.com (€100) en Amac (€100)

Belkin Valet powerbank

ZENS Qi 1300mAh

Deze kleine powerbank voor de Apple Watch van het Nederlandse ZENS is erg compact en laadt je Apple Watch zo’n 2,5 keer op. Het kleine blokje is gebouwd van plastic en is daarmee makkelijk mee te nemen in je jas of tas. Wil je je Apple Watch opladen op een plek waar hij heen en weer kan schudden, zoals in je tas, dan raden we je aan om het bandje om de ZENS Qi te sluiten, zodat je Apple Watch goed strak zit.

Bekijken: ZENS Qi Apple Watch Powerbank 1300mAh bij bol.com (€35).

Zens Apple Watch Powerbank grijs

Bekijk ook

Dit zijn de beste batterijhoezen voor de iPhone

School, studie, vakantie of lange werkdagen: ben je bang dat de batterij van je iPhone vroegtijdig leeg is, neem dan een batterijhoes. Wij geven allerlei suggesties voor handige iPhone-batterijhoezen, geselecteerd op model.

Griffin Travel Powerbank 1050mAh

Voor wie écht een lichtgewicht powerbank voor Apple Watch wil, is de Griffin Travel Powerbank ideaal. De powerbank is bedoeld om aan je sleutelbos te hangen, waardoor je hem dus vrijwel altijd bij je hebt. Deze is vooral handig als je je Apple Watch vaak tussendoor moet opladen. De Griffin Travel Powerbank heeft een capaciteit van 1050mAh waarmee je je Apple Watch zo’n 2,5 keer kunt opladen. Het enige nadeel van een dergelijke bouw is dat je iedere keer de powerbank van je sleutelbos moet halen als je hem wil gebruiken. Deze manier van opladen is natuurlijk niet erg praktisch.

Bekijken: Travel Power Bank Backup Battery bij Griffin ($70 + 12$ verzendkosten).

Griffin reservebatterij aan een sleutelbos

Elevation Lab BatteryPro 8000mAh

Deze mooi ontworpen powerbank kan zowel je Apple Watch als je iPhone opladen. De Elevation Lab BatteryPro heeft de grootste capaciteit in deze lijst, en is dus bedoeld als je je iPhone en Apple Watch tegelijkertijd en meerdere keren wil opladen. Wat ons betreft is dit dan ook de beste powerbank voor een lange roadtrip. De Apple Watch houdt het met deze powerbank maar liefst twee weken uit, en je iPhone is tot drie dagen op te laden. Je Apple Watch blijft tijdens het opladen stevig zitten door de ingebouwde elastische band, die je na gebruik weer kunt wegwerken. De Elevation Lab BatteryPro is daarmee ideaal voor als je de pech hebt je spullen vaak te laten vallen.

Bekijken: Elevation Lab BatteryPro voor iPhone en Apple Watch bij de Apple Store (€100) en Amac (€100).

Elevation Lab BatteryPro

Belkin Boost Charge Powerbank 2200mAh

Met de Belkin BoostUp laad je je Apple Watch zo’n 3,5 keer op. Door het handige ontwerp kun je de powerbank rechtop zetten, zodat hij minder ruimte inneemt. Ook kun je hiermee gebruikmaken van de Nachtklokmodus op de Apple Watch. De Belkin BoostUp Powerbank weegt slechts 70 gram. Het is daarmee een ideale powerbank voor als je een weekendje weg wil. Ook bij deze powerbank biedt Belkin een extra garantie tot $2500 bij eventuele schade aan je Apple Watch door de powerbank.

Bekijken: Boost Charge-powerbank 2K voor de Apple Watch bij Belkin ($60).

Belkin BoostUp power bank for Apple Watch

Bekijk ook

Zo werkt de Nachtklokmodus op de Apple Watch (Nightstand)

Je Apple Watch kun je gemakkelijk omtoveren tot een wekker dankzij de Nachtklokmodus (Nightstand). In deze tip leggen we uit hoe je dit 's nachts inschakelt en hoe je de Watch bedient in deze stand.

Zit er niets voor jou bij? Natuurlijk kun je voor goedkopere powerbanks ook terecht bij AliExpress. Houd daarbij wel rekening met een langere levertijd. Een andere goede optie is Amazon, die ook een ruim aanbod aan powerbanks heeft.

Zoek je een powerbank voor je iPhone of iPad? Daarvoor hebben we een aparte gids met hele krachtige powerbanks. Dit zijn de 5 beste powerbanks voor je iPhone en iPad.

Bekijk ook

De beste powerbanks voor iPhone, iPad en MacBook

Er zijn talloze powerbanks waarmee je je iPhone of iPad kunt opladen. De extra zware varianten zijn zelfs geschikt voor je MacBook. In deze gids bespreken we enkele goede powerbanks voor onderweg, vakantie en festivals, waarmee je nooit meer met een lege accu zit. Zorg dat je altijd een reservebatterij bij je hebt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch