IKEA Lillhult Lightning-kabel.

iPhone opladen: dit zijn je opties

Je kunt de iPhone op verschillende manieren opladen. Welke opties heb je voor het opladen van je batterij? In deze gids bespreken we de mogelijkheden.

iPhone opladen op 6 manieren

Smartphones zoals de iPhone zijn onmisbaar geworden in ons leven. Voor veel mensen is de smartphone belangrijker geworden dan een gewone computer, zeker als middel om in contact te blijven met familie en vrienden. Maar met een lege batterij heb je er niet zoveel aan. Zorg daarom dat je altijd in staat bent om je iPhone op te laden, of je nu thuis of op je werk bent, of op vakantie gaat. In dit artikel bespreken we de verschillende manieren om je iPhone op te laden, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben.

iPhone opladen met Lightning-kabel

Voor het opladen van je iPhone kun je de meegeleverde USB-kabel gebruiken. Bij hedendaagse toestellen gebruikt Apple hiervoor de Lightning-connector, een compacte aansluiting aan de onderkant van je toestel. In de verpakking vind je behalve de Lightning-kabel ook een Europese stroomadapter, waarmee je de iPhone via het stopcontact kunt opladen. Je kunt de kabel ook in allerlei internationale stroomadapters steken. Ben je de kabel kwijt, dan kun je allerlei vervangende Lightning-kabels kopen van andere fabrikanten. Let wel op dat je daarbij kiest voor een goedgekeurde kabel met MFi keurmerk.

Lightning-kabel

Behalve via het stopcontact kun je de iPhone ook opladen via de USB-poort van een computer. Dit gaat meestal wel iets trager dan via het stopcontact, omdat een USB-poort meestal minder power levert. Gebruik daarom bij voorkeur een powered USB-hub die aan je computer hangt en een eigen stroomvoorziening heeft.

iPhone snelladen
Apple levert bij de iPhone een 5 Watt-adapter mee, die relatief traag is. Het gaat veel vlotter als je gebruik maakt van snelladen. Hiervoor heb je een USB-C-naar-Lightning-kabel (vanaf 25 euro) en een USB-C-stroomadapter (vanaf 55 euro) nodig.

Snelladen met USB-C-adapter

Je zou ook gebruik kunnen maken van de stroomadapter die bij de iPad wordt meegeleverd, want ook die is geschikt en laadt je iPhone sneller op dan gebruikelijk.

Bekijk ook

Kun je een iPhone opladen met een iPad? Ja!

Is je iPhone bijna leeg en heb je geen powerbank of iPhone-lader bij de hand? Dan kun je je iPhone ook aansluiten op een iPad en profiteren van de volle batterij. De iPad wordt dan een soort powerbank voor je iPhone!

iPhone draadloos opladen
Sinds de iPhone 8 kun je je toestel draadloos opladen via een oplaadmat. De iPhone is geschikt voor alle laders die Qi ondersteunen en dat betekent dat vrijwel elke draadloze oplader van externe fabrikanten geschikt is.

Belkin Mophie draadloos opladen

De iPhone ondersteunt draadloos opladen tot een maximaal vermogen van 7,5 Watt. Voor Qi is het mogelijk om een vermogen van 15 Watt te halen en dat wordt door sommige smartphonefabrikanten ook al aangeboden. Apple wil met de AirPower zelf ook een eigen draadloze oplader uitbrengen, maar het is nog onzeker wanneer deze op de markt komt.

Bekijk ook

Draadloos opladen van je iPhone, Apple Watch en meer: alles wat je wilt weten

Hoe werkt draadloos opladen? In deze uitleg lees je alles over draadloos opladen van iPhone, Apple Watch, AirPods, de Qi standaard en meer.

iPhone opladen met reservebatterij

Raakt je batterij onderweg leeg en is er geen computer of stopcontact in de buurt? Met een reservebatterij zit je altijd goed. Er zijn meerdere varianten, zoals batterijhoezen en powerbanks met USB-A of USB-C-aansluiting. Bij de bekende elektronicawinkels zoals Bol.com en Coolblue vind je diverse reservebatterijen en noodladers. Kijk voor onze round-up met powerbanks welke opties er zoal zijn, of check waar je op moet letten bij een powerbank kopen.

Bekijk ook

De beste powerbanks voor iPhone, iPad en MacBook

Er zijn talloze powerbanks waarmee je je iPhone of iPad kunt opladen. De extra zware varianten zijn zelfs geschikt voor je MacBook. In deze gids bespreken we enkele goede powerbanks voor onderweg, vakantie en festivals, waarmee je nooit meer met een lege accu zit. Zorg dat je altijd een reservebatterij bij je hebt!

Powerbank kopen en kiezen

iPhone opladen met een dock

Een mooie manier om je toestel op je bureau of op je nachtkastje op te laden, is via een iPhone-dock. Daarmee kun je de iPhone mooi rechtop zetten, zodat je het scherm beter kunt aflezen. De meeste iPhone-docks worden geleverd met kabel en stroomadapter, zodat je hiervoor niet een eigen kabel hoeft op te offeren. Bekijk het aanbod van iPhone-docks bijvoorbeeld bij Coolblue en andere aanbieders. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat een dock wordt gecombineerd met een draadloze lader of een Apple Watch-oplaadpunt. Verder zijn er draadloze docks die je iPhone rechtop zetten, zodat je ook daarmee goed het scherm kunt aflezen.

LADUO dock voor iPhone, Apple Watch en AirPods.

iPhone opladen met autolader

Speciaal voor de auto kun je autoladers aanschaffen. Er zijn varianten waarmee je alleen de iPhone kunt opladen, maar er zijn ook universele autoladers, geschikt voor meerdere apparaten tegelijk. Kies een variant die bijna onzichtbaar in de sigarettenaansteker van de auto verdwijnt, of eentje met een houder voor op je dashboard. Daarnaast zijn draadloze opladers voor in de auto in opkomst. Hier bekijk je een aantal opties.

Autoladers

Nog meer oplaadmogelijkheden
Naast de gebruikelijke manieren om je iPhone op te laden zijn er nog meer opties. Zo zou je kunnen kiezen voor een speciale lader met zonnecellen, voor als je op reis gaat naar een gebied waar je weinig stopcontacten zult tegenkomen. Je kunt ook kiezen voor opladen met vuur, zoals met de BioLite CampStove die we ooit hebben besproken: een allesbrander waarmee je takjes en ander organisch materiaal uit de natuur verbrandt om energie op te wekken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
oktober 2020
Onderwerp
Categorie
Tweaks