Apple Watch Series 3 met Digital Crown.

Zo gebruik je het waterslot op de Apple Watch

Met het waterslot op de Apple Watch kun je voorkomen dat het scherm onbedoeld wordt aangeraakt bij vocht. In deze tip lees je hoe het Apple Watch waterslot werkt.

Apple Watch waterslot

Als je gaat sporten in een vochtige omgeving, is het handig om het waterslot van de Apple Watch te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat er geen onbedoelde aanrakingen van het scherm plaatsvinden en dat na het sporten de speaker-uitgang weer wordt leeggemaakt. In deze tip lees je hoe het werkt.

Waterslot op de Apple Watch: zo werkt het

Alle modellen van de Apple Watch zijn waterbestendig, maar de mate verschilt per type. Zo zijn de Apple Watch Series 0 en Series 1 alleen spatwaterbestendig, terwijl je de Apple Watch Series 2 en Series 3 volledig kunt onderdompelen zonder dat er waterschade optreedt.

Het waterslot is aanwezig op de Apple Watch Series 2 en nieuwer. Tijdens een zwemworkout is het waterslot automatisch ingeschakeld, maar als je tijdens andere sporten je Apple Watch beter wilt beschermen kun je het ook handmatig inschakelen.

Als je de functie inschakelt wordt het scherm van je Apple Watch compleet geblokkeerd. Zo kan een waterdruppeltje, of aanraking met je surfpak of ander nat kledingstuk, niet ervoor zorgen dat er onbedoeld iets op het scherm wordt aangetikt. Door te draaien aan de Digital Crown kun je het waterslot weer handmatig opheffen.

Waterslot op de Apple Watch activeren

Start je een zwemworkout via de Workout-app, dan zal het waterslot automatisch ingeschakeld worden.

Bij andere workouts en op andere momenten activeer je het als volgt (ook als je niet met een workout bezig bent):

  1. Veeg omhoog op de wijzerplaat, zodat het Bedieningspaneel zichtbaar wordt.
  2. Tik op de afbeelding met de waterdruppel. Het waterslot wordt nu meteen actief. Dit is te herkennen aan de blauwgroene waterdruppel op de wijzerplaat.
  3. Het scherm zal nu niet reageren op aanraking.

Waterslot Apple Watch

Apple Watch waterslot uitschakelen

Je kunt eenvoudig het waterslot weer uitschakelen door aan de Digital Crown te draaien. Je hoort nu een aantal piepjes. Deze veroorzaken trillingen, waardoor het eventuele resterende water uit de speaker wordt verwijderd.

Je kunt nu het scherm weer normaal gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2017
Categorie Apple Watch
Onderwerpen water, workout, zwemmen