Android-Wear-smartwatches

Zo koppel je een Android Wear-smartwatch met je iPhone

Heb je een Android Wear-smartwatch en een iPhone, en wil je deze twee apparaten met elkaar koppelen? Dan ben je bij deze tip aan het juiste adres. Stap voor stap leggen we uit hoe je de Android Wear iOS-app gebruikt om de smartwatch met je iPhone te verbinden.

androidwear-iphone
Nu Android Wear officieel ondersteuning voor iOS heeft, hebben iPhone-bezitters ineens de keuze uit veel meer smartwatches. Als je eenmaal een Android Wear-horloge gekozen hebt, is het tijd om deze te verbinden met je iPhone. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet.

Voordat je een Android Wear horloge bestelt, is het eerst belangrijk dat je zeker weet dat Android Wear-horloge überhaupt samenwerkt met de iPhone. De speciale Android Wear-app voor iOS werkt vanaf de iPhone 5, waarop minimaal iOS 8.2 geïnstalleerd moet staan. Het Android Wear-horloge moet minimaal Android Wear 1.3 draaien om gekoppeld te worden met je iPhone.

iPhone koppelen met Android Wear

Voldoen je iPhone en Android Wear-smartwatch aan bovenstaande eisen, dan kun je beginnen met het koppelen van de twee apparaten.

  1. Allereerst is het belangrijk dat je de Android Wear-app installeert. Deze gratis app gebruik je om verbinding te maken, net zoals de Apple Watch-app dat doet met een Apple Watch.
  2. Open de Android Wear-app en tik op het blauwe pijltje onder ‘Have a watch’ om het koppelproces te beginnen.
  3. Zorg daarna dat je Bluetooth aan staat, zodat de smartwatch jouw iPhone kan vinden.

Android-Wear-app Android-Wear-koppelen

  1. Je iPhone is nu klaar om gekoppeld te worden. Als je het Android Wear horloge eerder gebruikt hebt met een Android-toestel zul je hem waarschijnlijk moeten resetten. Ook is het belangrijk dat hij met de oplader verbonden is.
  2. In tegenstelling tot de Apple Watch, zul je bij Android Wear-horloges een Bluetooth-code in moeten vullen om de apparaten met elkaar te verbinden. Deze code verschijnt op de smartwatch en dien je vervolgens op je iPhone in te tikken om verbinding te maken.
  3. Na het invullen van de code moet je even wachten, en kun je een korte handleiding doorlezen op je iPhone.
  4. Nu het opstartproces afgerond is, dien je alleen nog toestemming te geven voor notificaties en toegang tot je kalender en locatiegegevens te geven.

Android-Wear-smartwatches

Als het goed is, zijn de iPhone en smartwatch met elkaar gekoppeld. De Android Wear-app kun je nu gebruiken om het horloge verder in te stellen. Kies bijvoorbeeld een van de vele wijzerplaten uit en stel in welke apps wel of geen notificaties naar de smartwatch mogen sturen.

Het kan zijn dat je de smartwatch weer moet resetten als je opnieuw wil koppelen omdat je om wat voor reden dan ook geen verbinding meer hebt. Dit kan per merk verschillen, dus check de instellingen op je smartwatch als je weer verbinding wil maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2019
Categorieën Apps, Synchronisatie
Onderwerpen android wear, smartwatch