Gmail bijlagen

Gmail instellen op iPhone en iPad

Alles over Gmail instellen op je iPhone en iPad. Lees hoe je Gmail gebruikt in de standaard Mail-app, de Gmail-app en diverse apps van derden voor iPhone en iPad.

Gmail is de populaire e-maildienst van Google. In deze tip leggen we uit hoe je Gmail instelt op de iPhone en iPad in meerdere apps. We bespreken de standaard Mail-app van Apple en de los verkrijgbare Gmail-app van Google. Ook noemen we enkele alternatieve iPhone- en iPad-apps waarmee je Gmail onderweg kunt lezen.

Hieronder lees je over:

Gmail instellen in Mail-app

Op elke iPhone en iPad vind je de Mail-app. In deze app kun je berichten van meerdere e-mailaccounts bekijken en beantwoorden. Voor het instellen van Gmail en het toevoegen van een nieuwe account ga je als volgt te werk:

 1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
 2. Blader omlaag en tik op Mail.
 3. Tik op Accounts.

Gmail instellen op iPhone

 1. Tik op Nieuwe account.
 2. Kies Google.
 3. Vul je accountgegevens in.

De e-mailberichten zullen nu binnenstromen in de Mail-app. Je kunt eventueel nog meer Gmail-accounts of zakelijke Google-accounts toevoegen aan de Mail-app.

Gmail instellen op iPhone

Gmail-instellingen aanpassen in Mail-app

Wil je de instellingen van Gmail aanpassen, dan moet je daarvoor ook in de Instellingen-app op de iPhone of iPad zijn, op ongeveer dezelfde plek:

 1. Ga naar de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
 2. Tik op Mail.
 3. Je kunt hier een aantal zaken instellen, zoals de lengte van de voorvertoning, veegopties (zie afbeelding) en de digitale handtekening. Je kunt ook aangeven of de Mail-app mobiele data mag gebruiken en of je e-mail wilt doorzoeken met Siri.

Gmail veegopties

Gmail instellen via Gmail-app

Je kunt ook gebruik maken van de losse Gmail-app, die een aantal voordelen heeft ten opzichte van de standaard Mail-app van Apple. Je kunt in de Gmail-app meerdere accounts gebruiken, zelfs apps van derde partijen. Deze moeten wel volgens het IMAP-protocol werken.

Eén account is altijd je primaire account. Dit is het standaardaccount dat wordt gekozen als je een e-mail wilt versturen. Je kunt dit uiteraard wijzigen.

Zo werkt het instellen van de Gmail-app:

 1. Installeer de Gmail-app vanuit de App Store.
 2. Start de app en voer de inloggegevens van je Gmail-account in. Heb je al eerder Google-accounts gebruikt op je iPhone, dan krijg je meteen suggesties in beeld zoals op de afbeelding hieronder. Je hoeft dan alleen de schakelaars om te zetten.

Gmail instellen op iPhone

 1. Tik op Gereed als je klaar bent.
 2. Google vraagt of je berichten wilt ontvangen. Geef toestemming als je dit wilt.
 3. Via de drie liggende streepjes (‘hamburger’) kun je de instellingen aanpassen.

Gmail instellen iPhone

Andere Gmail-apps

Je bent niet verplicht om de Mail- of Gmail-app te gebruiken. Er zijn in de App Store tientallen handige e-mailapps van derden te vinden, waarmee je ook prettig je Gmail-berichten kunt bekijken. Vaak zitten er nog wat extra functies in.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!