‘WhatsApp Web binnenkort zonder verbonden iPhone te gebruiken’

Ook afspeelsnelheid voor spraakberichten op komst
WhatsApp werkt aan een betaprogramma waarmee gebruikers WhatsApp Web zonder verbonden iPhone kunnen gebruiken. Het is een opmaat voor de ondersteuning voor meerdere apparaten.

Nog altijd werkt WhatsApp aan ondersteuning voor meerdere apparaten tegelijkertijd. Uit eerdere informatie is al gebleken dat je met WhatsApp binnenkort op vier van je apparaten kan chatten. Denk bijvoorbeeld aan je iPhone, iPad en nog een ander mobiel apparaat. Voordat WhatsApp zover is, moeten ze eerst het huidige systeem aanpassen. Een nieuw betaprogramma van WhatsApp Web is daarvoor de eerste stap, dat binnenkort naar iOS komt.

‘WhatsApp Web beta laat je chatten zonder verbinding met smartphone’

WABetaInfo heeft ontdekt dat WhatsApp het WhatsApp Web Beta-programma, dat eerder al gelekt was voor Android, ook naar iOS komt. Met dit speciale programma, waar uiteindelijk iedereen zich voor aan zou kunnen melden, kun je dus gebruikmaken van WhatsApp Web zonder dat je iPhone verbonden hoeft te zijn. WhatsApp werkt dan dus op een geheel zelfstandige manier. Dit is voornamelijk een test voor de toekomstige uitbreiding naar meerdere apparaten tegelijkertijd.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Met de huidige versie van WhatsApp Web (en ook WhatsApp Desktop) moet je de computer linken aan je iPhone. Alle berichten komen gewoon binnen op je iPhone, maar worden als het ware doorgestuurd naar je computer. Je iPhone moet dan dus verbonden zijn. Is je batterij leeg, dan kan je dus ook niet chatten. Met dit nieuwe betaprogramma is dat dus niet meer nodig. Omdat het nog om een beta gaat, zijn nog niet alle functies meteen beschikbaar. Het WhatsApp Web Beta programma werkt met Whatsapp Web, desktop en Portal, het slimme scherm en speaker van Facebook. Je kan tot vier apparaten tegelijk gebruiken.

Met dit programma komt WhatsApp in ieder geval een stapje dichterbij voor het realiseren van het ondersteunen van meerdere apparaten. WhatsApp is nu nog altijd gebonden aan je smartphone, maar als de beta succesvol verloopt kan de chatapp zich verder uitbreiden naar andere apparaten. Er wordt bijvoorbeeld ook nog altijd aan WhatsApp voor iPad.

Bekijk ook

WhatsApp Web voor iPhone: dit moet je weten

WhatsApp Web is de webversie van WhatsApp, zodat je ook vanaf een computer berichtjes naar vrienden kan sturen. In deze gids leggen we je uit wat er allemaal mogelijk is met WhatsApp Web en hoe je het met de iPhone gebruikt.

‘Afspeelsnelheid voor spraakberichten WhatsApp’

Een andere kleine verbetering waar WhatsApp aan werkt, zijn verschillende afspeelsnelheden voor spraakberichten in WhatsApp. Spraakberichten zijn populair, omdat je daarmee snel een ‘bericht’ kan sturen zonder dat je hoeft te typen. Maar als het een lang gesprek is, kan het beluisteren wat onhandig zijn. In de toekomst kun je dergelijke berichten op drie snelheden afspelen: de gewone snelheid, anderhalf keer zo snel en twee keer zo snel.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Het is nog niet bekend wanneer de functie beschikbaar komt, maar de functie zou binnenkort voor betagebruikers beschikbaar komen.

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.