WhatsApp op beginscherm.

Hetzelfde WhatsApp-account nu op vier smartphones tegelijk te gebruiken

Chatten op vier apparaten via hetzelfde account
WhatsApp geeft je nu de mogelijkheid om de dienst op vier telefoons tegelijk te gebruiken. Voorheen was maar één telefoon (en meerdere andere apparaten) toegestaan. Ook is de QR-code niet meer nodig.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

WhatsApp op vier smartphones

Volgens de berichtendienst is het vooral handig voor kleine bedrijven, waarbij meerdere medewerkers hetzelfde zakelijke WhatsApp-account zouden willen gebruiken. Voorheen was de enige manier om dit voor elkaar te krijgen dat je de webversie van WhatsApp gebruikte op je tweede, derde en vierde telefoon. Vanaf nu wordt het een stuk makkelijker en kan iedereen de officiële app gebruiken. Het kan ook van pas komen bij mensen die twee telefoons op zak hebben, bijvoorbeeld voor werk en privé.


Het werkt op dezelfde manier als het koppelen van meerdere apparaten zoals een iPad of Mac met je account. Je scant een QR-code om toegang te geven. Het instellen van een tweede telefoon werkt het beste na een verse herinstallatie van de app. In plaats van het invoeren van je telefoonnummer, tik je nu op de link “koppel met bestaand account”. Er wordt dan een QR-code gegenereerd die je kunt scannen op je primaire WhatsApp-telefoon. Het werkt zowel op iPhones als op Android-smartphones.

WhatsApp meerdere apparaten

Veelgevraagde functie
Volgens het bedrijf hebben veel gebruikers gevraagd om deze functie. Je kunt tot vier smartphones koppelen en elk apparaat maakt zelfstandig verbinding met WhatsApp, zodat de berichten end-to-end versleuteld versleuteld. Is je primaire apparaat langere tijd inactief, dan word je automatisch uitgelogd op de andere apparaten. Toch is het niet zo dat de primaire telefoon altijd online moet zijn. Hij moet alleen regelmatig weer verbinding maken, in ieder geval eenmaal per 14 dagen. Gaat een medewerker uit dienst, dan kun je vanaf je primaire telefoon de accounts op andere toestellen uitloggen. De berichten worden tot een jaar terug gesynchroniseerd.

Voorheen moest je gebruik maken van workarounds om hetzelfde WhatsApp-account op meerdere telefoons te gebruiken, maar geweldig was het nooit. In 2019 bleek al dat WhatsApp werkte aan meerdere apparaten tegelijk, maar dat was bedoeld voor een combinatie van iPhone en iPad.

Behalve deze aankondiging is er nog meer. Je kunt nu gebruik maken van een nieuwe manier om WhatsApp op het web te autoriseren, zonder dat je een QR-code hoeft te scannen. Je voert je telefoonnummer in WhatsApp Web in en ontvangt dan een eenmalige code. Deze kun je op het andere apparaat invullen. Beide functies worden vanaf vandaag wereldwijd uitgerold, maar het kan wel even duren voordat iedereen er gebruik van kan maken.

Meer info lees je in onze tip over WhatsApp op meerdere apparaten gebruiken.

Bekijk ook

Zo gebruik je WhatsApp op meerdere apparaten en telefoons (nu ook iPhones) tegelijkertijd

Je kan WhatsApp op meerdere apparaten tegelijk gebruiken. In deze tip lees je hoe je met extra apparaten kunt inloggen op je WhatsApp-account, waarbij het kan gaan om meerdere smartphones, tablets en desktopcomputers.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 25 april: Deze functie werkt nu voor meerdere smartphones.

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 april 2023 om 8:16
Onderwerp
Categorie
Apps

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.