iPhone 12 familie

Gerucht: ‘Release iPhone 13 gepland voor eind september’

Gaat Apple dit jaar wél in september een iPhone uitbrengen? Daar lijkt het wel op, zo voorspelt een analist. Al eerder leek het erop dat de ontwikkeling op schema ligt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Afgelopen jaar bracht Apple de iPhone 12-serie verspreid over het najaar uit. De iPhone 12 en iPhone 12 Pro verschenen in oktober en de iPhone 12 mini en iPhone 12 Pro Max volgden in november. Dat betekent dat Apple destijds voor het eerst sinds 2011 geen iPhone in september uitbracht, als gevolg van vertragingen bij de ontwikkeling door de pandemie. Maar dit jaar ziet de voorspelling er beter uit, zo voorspelt een analist van Wedbush.

‘Release iPhone 13 is eind september’

De analist baseert zijn voorspelling op bronnen bij de productieketen. Uit checks blijkt dat de iPhone 13-modellen momenteel gepland staan voor de derde week van september. Dat komt overeen met de planning die Apple normaal gesproken altijd aanhield voor de iPhones in onder andere 2019 en 2018. De planning staat echter nog niet 100% vast, want door wijzigingen in de modellen kan Apple besluiten om (een deel van) de line-up in oktober uit te brengen.

Het is niet de eerste keer dat een analist zich uitlaat over de release van de iPhone 13. In december voorspelde de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo nog dat dat de iPhone 13 niet vertraagd zou worden zoals bij de iPhone 12 wel het geval was.

De afgelopen weken is er een aantal details van de iPhone 13 naar buiten gekomen, al staat nog niks vast en kunnen dingen altijd nog veranderen. Zo lijkt het erop dat de iPhone 13 een kleinere notch krijgt en dat de pro-versies een 120Hz-display krijgen. Ook is er al gesproken over een grotere batterij en tot wel 1TB opslag. Andere geruchten zijn een always-on in de iPhone 13 en een betere ultragroothoeklens. Lees ook onze vooruitblik met de 7 verwachtingen van de iPhones van 2021.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2021, 0:37
Bron Bron 9to5Mac
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iphone 13
Devices iPhone 13, iPhone 2021

iPhone 13

De iPhone 13 is één van de nieuwe modellen die Apple in het najaar van 2021 uit gaat brengen. De iPhone 13 behoudt naar verwachting hetzelfde design als de iPhone 12, maar dan wel met een snellere chip, verbeterde camera, grotere batterij en mogelijk ook een kleinere notch. Er gaan ook geruchten over een always-on scherm in de iPhone 13. Lees hier alles over wat we al weten over de iPhone 13.

iPhone 13
6 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.