Whatsapp-webversie

WhatsApp Web voor iPhone: dit moet je weten

WhatsApp Web is de webversie van WhatsApp, zodat je ook vanaf een computer berichtjes naar vrienden kan sturen. In deze gids leggen we je uit wat er allemaal mogelijk is met WhatsApp Web en hoe je het met de iPhone gebruikt.

WhatsApp is de populaire chatapp op je iPhone en andere smartphones, maar via WhatsApp Web kun je ook berichten sturen vanaf je browser. WhatsApp Web werkt ook met de iPhone op de Mac en Windows, nagenoeg vanuit elke browser. Bijna alle functies van WhatsApp op de iPhone kun je gebruiken in je browser, zodat je ongestoord kan blijven appen.

WhatsApp Web voor iPhone

WhatsApp Web is in het najaar van 2015 beschikbaar gekomen voor iPhone-gebruikers. Je kunt met WhatsApp Web chatten met je WhatsApp-vrienden vanaf je computer. Hiervoor wordt je webbrowser gebruikt, waardoor je zowel op een Mac als Windows-pc WhatsApp-gesprekken kunt voeren. In principe kun je op die manier ook WhatsApp gebruiken in Safari op je iPad. Je hebt toegang tot alle gesprekken op je iPhone, waardoor je naadloos van het ene naar het andere apparaat kunt overgaan. De enige eis is dat je iPhone altijd een internetverbinding moet hebben en aan moet staan.

WhatsApp Web

Hoe gebruik je WhatsApp Web?

Je kunt de webfunctie van WhatsApp als volgt gebruiken om te chatten:

  1. Ga in de webbrowser op je computer naar web.whatsapp.com
  2. Open WhatsApp op de iPhone en druk op Instellingen > WhatsApp Web/Desktop
  3. Richt de camera van je iPhone op de QR-code getoond in de webbrowser.

QR-code scannen in WhatsApp Web.

Als je een browser hebt gekoppeld aan WhatsApp, dan kun je later gewoon naar web.whatsapp.com gaan om de dienst te gebruiken. Je hoeft niet telkens opnieuw de QR-code te scannen. Bij de instellingen op je iPhone kun je zien welke browsers toegang hebben en wanneer ze voor het laatst actief zijn geweest. Eventueel kun je je met één klik afmelden op alle computers waarop je WhatsApp Web hebt gebruikt.

Instellingen WhatsApp Web aanpassen

Als je eenmaal ingelogd bent, zie je meteen aan de linkerkant al je chats. Net als in de iOS-app, kun je in WhatsApp Web instellingen aanpassen:

  1. Klik linksboven op de drie verticale stipjes.
  2. Kies vervolgens voor Instellingen.
  3. Je hebt hier de mogelijkheid om meldingen in te stellen, een achtergrond te kiezen en je bekijkt je geblokkeerde contacten.

Instellingen voor WhatsApp Web.

Bij meldingen heb je verschillende opties. Zo stel je geluiden in en bepaal je of er ook een voorvertoning van het bericht getoond wordt. Mogelijk moet je de meldingen wel eerst activeren in je browser. Er verschijnt automatisch een pop-up met de mededeling of je deze wil inschakelen. Afhankelijk van je browser moet je op Sta toe klikken om de meldingen in te schakelen.

Melding voor WhatsApp Web in Safari.

Mogelijkheden WhatsApp Web

WhatsApp Web gebruik je standaard voor het versturen en ontvangen van berichten. Daarnaast kun je ook afbeeldingen, documenten en video’s delen. Naast het versturen van een getypt bericht, kun je ook een gesproken WhatsApp-bericht opnemen. Er is ook een zoekfunctie beschikbaar en je vindt alle WhatsApp Status-berichten ook gewoon in de browser via het icoontje linksboven.

Het enige wat op dit moment nog niet mogelijk is, is het voeren van audiogesprekken en videobellen. Op dit moment heb je hier nog steeds WhatsApp op de iPhone voor nodig.

WhatsApp Desktop

Gebruik je liever een app op je pc of Mac? In dat geval kun je WhatsApp Desktop downloaden. Qua functionaliteit is de app gelijk aan WhatsApp Web. Het enige verschil is dat de app bij je programma’s staat en echt werkt als losse app in plaats van als browsertabblad.

Meer WhatsApp tips? Check ons overzicht waarin we alle WhatsApp tips en gidsen op een rij zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2018
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp