WhatsApp op iPad met startscherm.

Gerucht: ‘WhatsApp binnenkort op meerdere apparaten tegelijk te gebruiken’

Appen op je iPhone, iPad en Mac met één nummer

WhatsApp werkt aan een nieuw systeem, waardoor je je eigen WhatsApp-account zonder beperkingen op meerdere apparaten tegelijk kan gebruiken. Nu is het nog zo dat je WhatsApp-account gebonden is aan één smartphone.

In tegenstelling tot veel andere chatapps, werkt WhatsApp standaard maar op één apparaat. WhatsApp is namelijk gekoppeld aan de simkaart, waardoor je niet met hetzelfde account ingelogd kan zijn op meerdere apparaten. Voor WhatsApp Web en WhatsApp Desktop maakt de app gebruik van een omweg, want voor die apps moet je computer altijd in verbinding staan met je smartphone. Nu meldt WABetaInfo dat WhatsApp aan een nieuwe opzet voor de chatapp werkt.

‘WhatsApp binnenkort tegelijk op al je apparaten gebruiken’

De afgelopen tijd is het qua nieuwe functies voor WhatsApp behoorlijk stil. Dat komt omdat WhatsApp in het geheim werkt aan het op de schop gooien van de huidige opzet. Momenteel kan jouw WhatsApp-account maar actief zijn op één smartphone tegelijkertijd. Je merkt dit bijvoorbeeld als je WhatsApp gaat gebruiken op een nieuwe iPhone, waarna je account op je oude toestel meteen uitgeschakeld wordt. Met het nieuwe systeem zal dat niet meer gebeuren. Dit is ook goed nieuws voor de aankomende iPad-app van WhatsApp.

Destijds leek het erop dat je voor de iPad-versie een ander telefoonnummer nodig hebt of gebruik moet maken van de WhatsApp Web-methode, waarbij je iPhone altijd aan moet staan en verbinding moet hebben met het internet om berichten te kunnen versturen en ontvangen. Met het nieuwe systeem is dat dus niet meer nodig, waardoor je straks ook op je iPad hetzelfde account met hetzelfde telefoonnummer kan gebruiken, zonder dat je tegen beperkingen aanloopt. Alle berichten worden dan gesynchroniseerd en ook de end-to-end-encryptie blijft behouden.

Een ander voordeel is dat je dan ook één WhatsApp-account op twee of meerdere iPhones tegelijk kan gebruiken. Of bijvoorbeeld op een iPhone en een Android-toestel hetzelfde nummer gebruiken. Dit komt ook van pas bij het gebruik van WhatsApp Business, waardoor meerdere medewerkers vanuit één account kunnen reageren.

WhatsApp werkt voor Windows-computers ook aan een UWP-app (Universal Windows Platform), waarmee je op een computer kan appen zonder dat je smartphone een internetverbinding nodig hebt. Of dit ook voor Mac mogelijk wordt dankzij de WhatsApp Mac-app, is nog niet bekend. Het is nog onduidelijk wanneer dit nieuwe systeem van start gaat.

Wil je weten welke nieuwe functies WhatsApp nog meer krijgt? In ons eerdere overzicht hebben we aankomende mogelijkheden voor je op een rij gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2019, 9:05
Bron Bron WABetaInfo
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.