watchOS 9 sportfuncties

Reacties voor: Hier zijn de 12 nieuwe sportfuncties in watchOS 9

De Apple Watch heeft er in watchOS 9 heel wat nieuwe fitness- en sportfuncties bij gekregen. Hier zetten ze de belangrijkste voor je op een rijtje.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. #5 Workouts op maat, dat is fijn, gerichter trainer naar bv 10 km hardlopen. Hopelijk kun je in de toekomst van oa Nike loop schema’s importeren.

  2. Allemaal leuk deze functionaliteiten.
    Maar wanneer gaat de batterijduur eens van 18 uur naar vergelijkbare watches in prijs van Polar of Garmin – lees 4-5 of meer dagen?

    Slaapfunctie is wel aardig, maar wat heb je eraan wanneer met deze 18 uur batterij je de Apple Watch ‘s nachts oplaadt 😆

    Blij met mijn Polar Vantage V2, maar om in het Apple systeem te blijven is de Watch een mooie bijkomstigheid. Wel wel langere batterijduur dus.

  3. #10 twee keer knijpen om een activiteit te starten of een foto te maken vond ik wel een bijzondere. Ik hoop dat het beter werkt dan de handen wasfunctie. Dit soort vernuftigheden zijn leuk, maar ook wel gevoelig voor fouten.

  4. De nieuwe hardloopfuncties zijn zeer welkom. Wel jammer dat ik m’n AW 3 hiervoor letterlijk van de hand moet doen omdat OS er niet meer op zal draaien

  5. Goed te lezen dat de zwem workout verbeterd is. Ik hoopte verder nog op meer bruikbare info op het scherm tijdens het zwemmen. Bijv ipv totale afstand laps/tussenafstanden. Ik raak nu vaak de tel kwijt tijdens het programma en dan heb ik dus niks aan de info op het scherm.

  6. @X.: Inderdaad de batterijduur is juist verslechterd eigenlijk, met de watch2 haalde ik met gemaakt 2 dagen (misschien iets langer zelfs).
    Sinds de watch5 en Het echte WatchOS is het slechter geworden, ik red nu echt net 2 dagen op randje(zonder om te hebben met slapen).

    Oké nieuwe watchOS doet een stuk meer, en vergeleken met de 2 meer sensoren etc.
    Maar idd de batterij duur mag echt wel eens verbeterd worden, ja effe uurtje aan de lader kan je door(maar dit moet toch beter kunnen in de tussen tijd).

  7. Ja de meeste verbetering is met accu die te behalen ben ik eens met de mensen hier. Watch bevalt prima, maar daarvoor had ik een Garmin vifofit en toegegeven die telde alleen maar slapen maar deed twee jaar met zijn twee batterijen, helemaal niet opladen. Dat wou ik wel terug. Goed dat zal er niet in zitten, maar het moet te verbeteren zijn, denk niet richten op always on maar op langere duur dus juist zo zuinig mogelijk.

  8. Wat ik al jaren mis is de tijd in km/u. Persoonlijk vind ik dat een enorm gemis, moet nu altijd omrekenen. Geldt ook voor wandelen.

  9. Fijn dat de optie komt om op hartslag te lopen. Dat is iets wat ik echt mis in de huidige software.

    ‘s Nachts heb ik mijn Watch om mijn pols en ergens in de avond laad ik mijn Watch iedere avond op. Het is een gewoonte geworden dus heb ik niet zo last van de snel lege batterij 🪫.

  10. Mooie verbeteringen.
    Vooral het trainen op hartslagzones of interval trainingen zijn dan eindelijk toegevoegd.
    Nu nog een verbeterde batterij.

    Het word nu interessant met uitgebreide schema’s en voor marathons.

  11. (Red.) Artikel geactualiseerd na de release van watchOS 9.

  12. Kan ik de Apple Watch ook koppelen aan mijn Garmin fiets computer zodat de hartslag wordt gedeeld? Ik denk dat hiervoor Ant+ nodig is?

  13. De pacer functie zat ik al een tijd op te wachten. Vandaag voor het eerste geprobeerd maar blijkbaar werkt deze maar tot een afstand van max. 10km. Daarbij moet je eindeloos scrollen totdat je bij 10000m komt, want je kan het per 5m instellen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.