Nieuwe wijzerplaten met foto's in watchOS 11

Kan jij je Apple Watch straks updaten? Dit zijn de geschikte Apple Watches voor watchOS 11

Welke Apple Watches zijn straks geschikt voor watchOS 11? Er vallen meerdere modellen af, dus check hier gauw of jouw Apple Watch nog geschikt is voor watchOS 11.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Sinds de introductie van de Apple Watch is het nog niet zo heel vaak gebeurd dat een of meerdere Apple Watch-modellen afvallen bij een nieuwe watchOS-update. De laatste keer dat dit gebeurde was bij de Apple Watch Series 3, die in 2022 niet meer bijgewerkt kon worden naar watchOS 9. Met de grote watchOS 10-update konden gelukkig alle resterende modellen mee, maar hoe is dat dit jaar met watchOS 11? Helaas hebben we slecht nieuws: er vallen meerdere modellen dit jaar af.

Geschikte toestellen watchOS 11

Al voor de aankondiging van watchOS 11 ging het gerucht dat de Apple Watch Series 4 geen grote update zou krijgen dit najaar. Maar nu watchOS 11 officieel aangekondigd is, weten we welke modellen definitief de update krijgen. Dit zijn alle geschikte modellen voor watchOS 11:

Apple Watch Series 4 en meer vallen af

Dat betekent dat er dit jaar dus in totaal drie modellen afvallen en dus geen update naar watchOS 11 krijgen:

Het is voor het eerst dat er zoveel toestellen tegelijkertijd afvallen, maar dat is aan de ene kant ook niet heel verrassend. Deze drie modellen draaien namelijk alledrie op nagenoeg dezelfde chip, ook al gaat het om de S4- (Apple Watch Series 4) en S5-chip (Apple Watch Series 5 en Apple Watch SE).

Onthoud dat je voor watchOS 11 ook een iPhone met iOS 18 nodig hebt. Maar gelukkig is dat geen probleem: de geschikte toestellen van iOS 18 zijn dezelfde als voor iOS 17.

Deze watchOS 11-functies komen niet naar alle modellen

Er zijn ook een paar functies die niet op alle Apple Watch-modellen beschikbaar komen. Het gaat om twee stuks:

#1 Ultra Wideband deursloten

Werkt niet op: Apple Watch SE 2022

Een interessante nieuwe functies in watchOS 11 is de mogelijkheid om deursloten te openen als je je Apple Watch tegen het slot houdt. Hiervoor is Ultra Wideband vereist en dat zit niet in de Apple Watch SE. Met deze functie kun je je huis binnenkomen zonder dat je je sleutelbos hoeft te pakken. Zodra je in de buurt komt zal de deur worden ontgrendeld. En verlaat je je huis, dan zal het slot weer automatisch owrden vergrendeld.

Aqara U200 deurslot in Europa

Het is nog niet erg dat dit nog niet beschikbaar is, want er zijn nog helemaal geen geschikte slimme deursloten met Ultra Wideband. Heb je nu een Apple Watch SE 2022, dan heb je nog even de tijd om aan een overstap te werken. Maar als je ons vraagt, is het geen noodzakelijke functie en geen dringende reden om je goed functionerende SE aan de kant te zetten.

#2 Tap to Cash

Werkt niet op: Apple Watch Series 6

Ook dit is geen functie waar we in Europa wakker van hoeven liggen, aangezien het alleen in de VS werkt. Tap to Cash is een nieuwe functie om je Apple Watch tegen het device van iemand anders aan te tikken om een betaling over te maken. Het is een alternatief voor betaalmethoden die in de VS gebruikt worden, zoals Venmo. Op de Apple Watch Series 6 wordt dit niet ondersteund.

Dit zijn de afvallers bij andere Apple-producten

Ook bij de andere platformen zijn er wat modellen die geen update meer krijgen:

Bekijk ook

Bevestigd: Dit zijn de geschikte toestellen voor iOS 18 en iPadOS 18

Welke toestellen krijgen iOS 18? En welke iPads krijgen de update naar iPadOS 18? Lees hier welke modellen dit jaar mee doen met de grote updates!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 3 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.