iPhone gebruiken op macOS Sequoia

Deze Macs zijn geschikt voor macOS Sequoia: krijgt jouw Mac de update?

En sommige functies vereisen Apple Silicon
Welke Macs krijgen een update naar macOS Sequoia? We zetten op een rijtje wat de minimale systeemeisen zijn, zodat je zeker weet of jouw Mac naar macOS 15 te updaten is!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Elk jaar brengt Apple een grote update voor de Mac uit en in 2024 is dat macOS 15, oftewel macOS Sequoia. Heb je een recente Mac, dan is er niets aan de hand, maar mensen met een wat eerder model zaten in spanning te wachten op de aankondiging. Krijgt jouw Mac de gratis update naar macOS 15 en krijg je daarbij alle functies tot je beschikking? We zetten de geschikte devices voor je op een rijtje.

Scherm van M3 MacBook Air 2024 review voor de review
Deze M3 MacBook Air uit 2024 krijgt natuurlijk alle functies, maar voor Apple Intelligence zul je de taal op US Engels moeten zetten.

Deze Macs zijn geschikt voor macOS Sonoma 15

Helaas zijn er wat afvallers ten opzichte van macOS Sonoma, de grote update van vorig jaar. De onderstaande modellen kun je updaten naar macOS 15:

Weet je niet welke MacBook je hebt, of twijfel je uit welk jaar jouw Mac is? Dan vind je meer informatie in ons overzicht van Mac-modellen.

macOS Sequoia geschikte Macs

Deze Macs krijgen geen macOS 15

Zoals gezegd zijn er dus afvallers, waaronder een paar populaire modellen. Heb je een Mac uit het onderstaande lijstje? Dan krijg je helaas geen update naar macOS 15, maar is macOS Sonoma voor jou de laatste grote update.

  • MacBook Air met Intel (2018 en 2019)

Apple brengt voor deze Macs overigens nog wel soms beveiligingsupdates uit wanneer dat nodig is. Nieuwe functies hoef je echter niet te verwachten voor deze modellen.

Deze macOS 15-functies krijg je alleen op Apple Silicon

Heb je een Intel Mac, dan zullen bepaalde functies niet beschikbaar zijn, ook al is jouw Mac in staat om de update te installeren. Deze functies krijg je alleen op Macs met Apple Silicon:

  • Apple Intelligence: De slimme functies zoals het samenvatten van teksten, maken van Genmoji en Image Playground werken alleen op een M1-chip of nieuwer.
  • Live audiotranscripties: Het uitschrijven van audio-opnames werkt alleen op Apple Silicon.

Een speciaal geval is iPhone Mirroring. Dit werkt wel op Intel Macs, maar je hebt er een Mac met T2-beveiligingschip voor nodig. Bij de Macs die een update krijgen naar macOS Sequoia is er één uitzondering waarop dit niet gaat werken: de iMac uit 2019. Alle andere Intel-modellen met macOS Sequoia zijn wél geschikt.

Bekijk ook

Deze macOS Sequoia-functies werken niet op Intel Macs

Welke functies uit macOS Sequoia moet je missen als je een Mac met Intel-processor hebt? We zetten op een rijtje welke vernieuwingen in macOS Sequoia wel en niet werken op jouw Intel Mac en om welke modellen het gaat.

Weet je niet precies welke MacBook je hebt? Lees dan ons overzicht met alle MacBook-modellen. We hebben ook een apart overzicht van Mac-desktopmodellen, waarin je leest hoe je kan checken welke Mac-desktop je hebt.

Dit zijn de afvallers bij andere Apple-producten

Ook bij de andere platformen zijn er wat modellen die geen update meer krijgen:

Lees ook ons overzicht van macOS Sequoia

Bekijk ook

macOS Sequoia: deze nieuwe functies krijgt je Mac in 2024

macOS 15 is de grote update voor de Mac in 2024. Alles over macOS 15, de nieuwe naam en functies en de verwachte release lees je hier! Krijgt jouw Mac een update naar macOS 15?

Reacties: 6 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.