Deze nieuwe wijzerplaat vind je in watchOS 7.3

Apple heeft in watchOS 7.3 een nieuwe wijzerplaat tegevoegd, genaamd Unity. Deze Eenheid-wijzerplaat bestaat uit drie kleuren die staan voor de Pan-Afrikaanse vlag.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

watchOS 7.3 activeert ook de ECG en meldingen voor onregelmatig hartritme in meer landen. Daarnaast zit er audiobegeleiding in voor wandelingen die je als abonnee van Fitness+ maakt. Maar voor veel mensen zal de nieuwe Unity-wijzerplaat de grootste verrassing zijn. De kleuren zijn geïnspireerd op de Pan-Afrikaanse vlag en de wijzerplaat verandert in de loop van de dag als je beweegt. Daardoor is de wijzerplaat voor iedereen anders. Je kunt uit drie kleurschema’s kiezen: zwart/grijs, rood/zwart/groen en rood/zwart/geel. Elk van die kleuren heeft een andere betekenis.

Unity wijzerplaat op Apple Watch

Apple legt het als volgt uit:

Deze wijzerplaat is geïnspireerd op de kleuren van de Pan-Afrikaanse vlag. Rood staat voor het bloed dat de mensen van de Afrikaanase diaspora verenigt en werd vergoten voor hun bevrijding. Zwart is voor de mensen wiens leven wordt bevestigd door de vlag. En groen is een symbool voor de levendige, natuurlijke rijkdom van Afrika, het moederland. De vormen veranderen als je je beweegt, waardoor een wijzerplaat ontstaat die uniek is voor jou.

Unity wijzerplaat

De kleuren en vormen veranderen subtiel als je je beweegt. Dit gebeurt realtime. Je kunt ook een complcatie voor de datum toevoegen, aan de bovenkant van de wijzerplaat. Verder is er nog ruimte voor een andere Apple Watch-complicatie aan de onderkant.

Unity wijzerplaat

Zit je te springen om deze nieuwe wijzerplaat? watchOS 7.3 is nu beschikbaar voor iedereen met een geschikte Apple Watch. De Unity-wijzerplaat is beschikbaar voor de Apple Watch Series 3 en nieuwer. Sinds kort heeft Apple ook een bijpassende Unity-bandje in dezelfde drie kleuren. Ook is er een limited edition Unity Apple Watch Series 6 beschikbaar.

Bekijk ook

Apple viert Black History Month met speciale Apple Watch en bandje: nu te koop

Apple viert vanaf 1 februari de Black History Month, waarmee gekleurde makers, ontwikkelaars en artiesten centraal staan. Apple viert dit onder andere met de Apple Watch Series 6 Black Unity en een speciaal bandje.

Afbeelding arm via Reddit, screenshots via 9to5Mac.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 03 februari: Artikel geactualiseerd.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.