iOS 14.4 beta.

Apple brengt Release Candidate van iOS 14.4 uit

Apple is bezig met het testen van een nieuwe beta. Het gaat om de beta van iOS 14.4, waar nu een nieuwe versie van beschikbaar is. Waarschijnlijk brengt Apple deze versie begin 2021 uit.

Het is tijd voor een nieuwe beta: iOS 14.4 volgt kort nadat iOS 14.3 uitgebracht. Meestal start Apple begin januari met een nieuwe reeks beta’s, maar deze keer zijn ze de jaarwisseling voor. We verwachten in iOS 14.4 nog wel een aantal nieuwe functies, waar je verderop over leest.

Meest recente iOS 14.4 Beta

iOS 14.4 Release Candidate

21 januari 2021Apple heeft de Release Candidate van iOS 14.4 uitgebracht. Dit is de laatste versie voordat de update in brede schaal beschikbaar wordt gesteld. Deze nieuwe testversie is te downloaden voor ontwikkelaars (en later ook voor publieke testers).

Naast de hieronder genoemde functies lost iOS 14.4 ook een probleem op, waarbij het typen vertraagd werd weergegeven op het scherm. Dit probleem bestaat bij sommige gebruikers al sinds september.

De nieuwe iOS 14.4 functies vind je in een apart artikel. Apple is onder andere begonnen met de uitrol van nieuwe privacyfuncties in iOS 14.4.

iOS 14.4 beta downloaden voor ontwikkelaars

Ontwikkelaars kunnen de beta downloaden via Apple’s ontwikkelaarswebsite. Daar vind je het juiste betaprofiel om op je iPhone te installeren. Doorgaans zijn er twee manieren voor het installeren van de update. Je kan het het juiste betaprofiel downloaden en de beta over-the-air te installeren of meteen overstappen als je het profiel al hebt. Een andere manier is door het zogenaamde Restore Image te downloaden en die vervolgens via de Finder op de Mac of iTunes op Windows op je iPhone zetten.

Wanneer verschijnt de publieke beta?

De publieke beta van iOS 14.4 is nu ook beschikbaar. Het installeren van de publieke beta van iOS vereist wel dat je het juiste betaprofiel hebt en bent aangemeld voor Apple’s betaprogramma.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn iOS 14.4 Beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de iOS 14.4-beta’s. We verwachten iOS 14.4 in voorjaar 2021.

  • iOS 14.4 Release Candidate: 21 januari (verschenen)
  • iOS 14.4 Publieke Beta 2: 13 januari (verschenen)
  • iOS 14.4 Beta 2: 13 januari (verschenen)
  • iOS 14.4 Publieke Beta 1: 17 december (verschenen)
  • iOS 14.4 Beta 1: 16 december (verschenen)
  • iOS 14.4 definitief: januari/februari 2021 (verwacht)

Over iOS 14.4
iOS 14.4 de vierde aanvullende update voor de iPhone en iPod touch van iOS 14. In de vorige update zaten ondersteuning voor de AirPods Max, de komst van ProRAW en nog veel meer. Meestal brengen dergelijke tussentijdse updates nog een aantal nieuwe functies. Zo is Apple van plan om begin 2021 de anti-advertentietracking te introduceren, dus mogelijk kunnen we dat in iOS 14.4 verwachten. Wil je meer weten wat er nieuw is in iOS 14, lees dan ons overzicht met de belangrijkste functies.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Meer over problemen door de iOS 14 beta’s, lees je in ons aparte artikel.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 21 januari: De Release Candidate is er.
  • 2021 - 13 januari: De tweede beta is uit.
  • 2020 - 17 december: De publieke beta is er.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2021, 19:28
Categorie iOS
Onderwerpen iOS 14, ios-beta

iOS 14

iOS 14 is de grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.