Apple TV met HomePod mini

Apple brengt tvOS 16.3.2 en HomePod software-update 16.3.2 uit

Een week na de vorige update heeft Apple nu alweer twee updates voor de Apple TV en HomePod klaar staan. Voor de Apple TV is nu tvOS 16.3.2 verschenen, terwijl de HomePod het kan doen met software-update 16.3.2.

Een week geleden bracht Apple twee software-updates uit: eentje voor de Apple TV en eentje voor de HomePod. Daarin stelde Apple dat er enkele bugfixes opgelost waren en dat de prestaties verbeterd zijn, maar blijkbaar was dat nog niet genoeg. Nu heeft Apple namelijk opnieuw twee updates uitgebracht, wederom voor de Apple TV en HomePod. tvOS 16.3.2 is beschikbaar voor alle recente Apple TV-modellen, terwijl HomePod 16.3.2 beschikbaar is voor alle HomePod-modellen.

tvOS 16.3.2 en HomePod software-update 16.3.2

De nieuwste update voor de Apple TV heeft buildnummer 20K672, ter vervanging van 20K661 van tvOS 16.3.1. De update brengt in ieder geval bugfixes, al is op dit moment niet duidelijk om welke bugfixes dit precies gaat. Bij de vorige update hadden we nog de hoop dat de verbindingsproblemen met de Siri Remote en de Apple TV eindelijk opgelost zouden zijn, maar dat bleek niet het geval. Hopelijk brengt de nieuwe update wel goed nieuws op dit vlak, al weten we dat op dit moment nog niet.

Bekijk ook

Problemen met nieuwste Siri Remote en Apple TV eindelijk opgelost

Al een aantal maanden spelen er veel problemen met de verbinding tussen de Apple TV en de nieuwste Siri Remote. Het probleem speelt specifiek bij de nieuwste Apple TV 4K 2022 en de Siri Remote. Maar goed nieuws: Apple heeft het probleem eindelijk opgelost.

In de releasenotes van tvOS 16.3.2 zegt Apple het volgende:

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Voor de HomePod gaat het dus eveneens om software-update 16.3.2. De update lost een probleem op waarbij Siri-verzoeken voor HomeKit niet goed verwerkt konden worden. Sinds een aantal updates gaf Siri een time-out, waarbij de assistent aan gaf dat er een probleem was met het verzoek. Vraag je direct daarna weer om bijvoorbeeld je lampen aan te zetten, dan werkte het weer probleemloos. In HomePod 16.3.2 is dit probleem dus, als het goed is, opgelost. De releasenotes van de HomePod-update is dan ook als volgt:

Deze update lost een probleem op waarbij Siri-verzoeken voor slimme woningen mogelijk mislukten, en bevat ook algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Apple heeft vandaag ook iOS 16.3.1 en iPadOS 16.3.1 uitgebracht, wederom met divers bugfixes. Ook voor andere apparaten zijn updates verschenen:

tvOS 16.3.2 en HomePod-software update 16.3.2 downloaden

Je downloadt tvOS 16.3.2 als volgt:

 1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
 2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
 3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
 4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

De update voor de HomePod haal je als volgt binnen:

 1. Open de Woning-app op je iPhone. Ga naar het Woning-tabblad.
 2. Tik rechtsboven op de knop met de drie stipjes. Kies voor Woninginstellingen en selecteer eventueel de woning waar de HomePod in staat.
 3. Tik op Software-update.

HomePod updaten naar HomePod software-update 16

 1. De app zal nu controleren op updates.
 2. Je ziet nu versienummer en grootte.
 3. Tik op de knop Download en installeer om de software bij te werken.
 4. De HomePod-update wordt nu geïnstalleerd.

Lees ook meer in ons artikel over het updaten van de HomePod.

Bekijk ook

Zo kun je de HomePod (mini) updaten en de software automatisch bijwerken

Wil je je HomePod of HomePod mini updaten, dan kan dat op twee manieren: handmatig of automatisch. Welke methode voor jou het handigst is, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. In deze tip leggen we uit hoe het handmatig HomePod updaten werkt en hoe je het automatisch updaten kunt in- en uitschakelen.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV
13 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.