macOS 13 Ventura Update

Belangrijke update macOS Ventura 13.2.1 verschenen voor de Mac: dit is er verbeterd

Mac-gebruikers kunnen naar de Systeeminstellingen gaan, want er staat een update van macOS Ventura klaar. In macOS Ventura 13.2.1 heeft Apple, net als in andere updates, belangrijke beveiligingsverbeteringen en bugfixes doorgevoerd.

Het is weer een klassieke update-avond bij Apple, want alle belangrijke devices hebben een software-update gekregen. Voor de Mac is dat macOS Ventura 13.2.1. In de update spreekt Apple over “belangrijke probleemoplossingen en beveiligingsupdates”, net als bij de andere updates voor de iPhone en iPad. Dat betekent dus snel updaten als jouw Mac geschikt is.

macOS Ventura 13.2.1 beschikbaar

Het is niet duidelijk welke exacte bugfixes Apple verholpen heeft. Maar van het beveiligingsaspect van de update is gelukkig wel meer bekend. Apple heeft in de update drie beveiligingsproblemen opgelost, namelijk bij de kernel, Shortcuts en WebKit. Het beveiligingslek bij WebKit (de motor achter Safari) is het belangrijkste. Malafide webcontent kon namelijk door het lek kwaadaardige code uitvoeren. Apple zegt op de hoogte te zijn dat dit lek actief misbruikt is, al weten we niet om hoeveel gevallen het gaat. Om jezelf te blijven beschermen is het daarom belangrijk om de update snel te installeren.

De releasenotes van macOS Ventura 13.2.1 luiden officieel als volgt:

Deze update bevat belangrijke probleemoplossingen en beveiligingsupdates voor je Mac.

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/kb/HT201222

Zie ook onze andere artikelen over de recente updates:

macOS Ventura 13.2.1 downloaden

Je downloadt macOS Ventura 13.2.1 via de Systeeminstellingen. Deze app heeft een nieuwe naam en indeling gekregen, maar werkt verder hetzelfde. Je downloadt deze update daarom als volgt:

  1. Ga naar Systeeminstellingen.
  2. Klik op Algemeen > Software-update.
  3. De Mac zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie. Klik op Download en installeren om de update binnen te halen.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies. Meer over het installeren van een macOS-update lees je in ons artikel.

Bekijk ook

Zo kun je een macOS Ventura-update installeren (en eerdere versies)

Als er een nieuwe versie van macOS Ventura beschikbaar komt wil je natuurlijk meteen updaten, maar wat zijn de verschillende opties? In deze tip leggen we uit hoe het updaten van je Mac werkt, ook voor eerdere macOS-versies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

macOS Ventura

macOS Ventura is de aanstaande update voor de Mac in 2022. Er zitten behoorlijk wat nieuwe functies in macOS Ventura, zoals Continuïteitscamera en Desk View. Kijk snel of je een geschikte Mac voor macOS Ventura hebt, zodat je weet of je kunt updaten. Ontwikkelaars en publieke testers kunnen met de macOS Ventura beta aan de slag, om te controleren of hun apps nog goed werken. We verwachten dat de officiële release van macOS Ventura in het najaar van 2022 plaatsvindt, waarschijnlijk in oktober, tegelijk met iPadOS 16.

macOS Ventura
7 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.