watchOS 9 Update

watchOS 9.3.1 verschenen voor Apple Watch: bugfixes en betere beveiliging

Apple heeft voor de Apple Watch watchOS 9.3.1 beschikbaar gesteld. De update bevat volgens Apple probleemoplossingen en belangrijke beveiligingsupdates. Er wordt dan ook aangeraden om de update snel te downloaden.

watchOS 9.3.1 beschikbaar

Apple heeft naast iOS 16.3.1 en tvOS en HomePod 16.3.2, ook nog een update uitgebracht voor de Apple Watch. Zoals het versienummer al doet vermoeden, vind je hierin geen nieuwe functies maar alleen verbeteringen achter de schermen. Het is voor het eerst sinds maanden dat er voor de Apple Watch een update met louter bugfixes uitgebracht is.


Over de exacte inhoud van watchOS 9.3.1 is nog niet zo veel bekend. Het gaat in ieder geval om bugfixes en een verbeterde beveiliging. Wat betreft de beveiliging lost Apple vermoedelijk dezelfde problemen op als in iOS 16.3.1, tvOS 16.3.2 en HomePod 16.3.2. Zodra er meer informatie is over op welke manier Apple de beveiliging verbeterd heeft, lees je dat hier. Ook als er meer informatie komt over exacte bugfixes, werken we dit artikel bij. In de releasenotes zegt Apple het volgende:

Deze update biedt probleemoplossingen en belangrijke beveiligingsupdates voor je Apple Watch.
Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website: https://support.apple.com/kb/HT201222

watchOS 9 Update

Lees meer over de updates voor andere apparaten die verschenen zijn:

watchOS 9.3.1 downloaden

Om de update uit te voeren op je Apple Watch Ultra, doe je het volgende op de gekoppelde iPhone:

  1. Ga naar Mijn Watch > Algemeen.
  2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
  3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, houd je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan lang uur duren, dus wees vooral geduldig. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt. Om de installatie af te ronden is het vereist om de Apple Watch aan de lader te hangen, dus hou daar rekening mee.

Je kan ook direct updaten via de Apple Watch Ultra zelf:

  1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Ga naar Algemeen > Software-update.
  3. Wacht tot de Apple Watch gaat zoeken naar de update.
  4. Tik op Downloaden.
  5. Na het downloaden leg je de Apple Watch aan de oplader. Het installeren begint automatisch.

Lukt het installeren niet? Voor watchOS installatieproblemen, lees je ons bijbehorende artikel.

Bekijk ook

Lukt het installeren van watchOS niet? Deze tips helpen

Heb je last van watchOS installatieproblemen? Lukt het instellen van de nieuwste watchOS-update niet? In dit artikel helpen we je op weg als je problemen hebt met het updaten van je Apple Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

watchOS 9

watchOS 9 is de grote update voor je Apple Watch in 2022. Er zitten heel wat nieuwe watchOS 9 functies in deze update, vooral op het gebied van sport en gezondheid. Check snel of jouw Apple Watch voor watchOS 9 geschikt is, zodat je weet of je kunt updaten. De officiële release van watchOS 9 is 12 september 2022, tegelijk met iOS 16 en tvOS 16. Lees ook onze watchOS 9 review en onze watchOS 9 FAQ met vragen en antwoorden.

watchOS 9
8 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.